שתף קטע נבחר

חרף הצנזורה: כל הקבינט האיראני בפייסבוק

בעקבות הבטחת הנשיא רוחאני לקדם שקיפות מצד הממשל, כל שריו הונחו לפתוח חשבון פייסבוק - אף שככלל, הצנזורה מונעת מהאזרחים לגלוש ברשת החברתית. הרפורמיסטים מברכים: בקרוב יוסרו המגבלות על אתרים נוספים

המשטר האיראני מתקרב לעם - תוך עקיפת הצנזורה. כל חברי הקבינט באיראן פתחו באחרונה עמודים בפייסבוק, בצעד שנתפס כניסיון לעודד שקיפות בקרב הממשל בטהרן. רק חבל שהרשת החברתית הפופולרית חסומה בפני גולשים מהרפובליקה האיסלאמית.

 

עוד בערוץ החדשות:

תימן: מתה בת 8 שקיימה יחסים בליל חתונתה

אובמה: ההצעה הרוסית תמנע תקיפה "אם היא אמיתית"

 

כדי לאפשר לאזרחים בכל זאת להתעדכן במתרחש דרך העמודים של 15 השרים, החליטו בטהרן על יצירת קישור מיוחד לפייסבוק דרך שרת פרוקסי, ועיתונים באיראן בירכו על כך כסימן לכוונת הממשל להסיר חלק מהמגבלות על גלישה באינטרנט.

 

"נראה שזה המפתח שיפתח את מנעול הצנזורה על האינטרנט", נכתב בעיתון הרפורמיסטי "Shargh Daily". סעיד ליילאז, פרשן פוליטי מטהרן, העריך כי סביר שהממשל מתכוון לבטל את החסימה של אתרים נוספים. "בוודאות יוסרו המגבלות על גלישה בפייסבוק, ונהיה עדים גם להפסקת הסינון של תכנים נוספים באינטרנט".

 

איראן חסמה את הגלישה בפייסבוק לאחר הניצחון של מחמוד אחמדינג'אד בבחירות ב-2009, משום שהאופוזיציה השתמשה ברשת החברתית כדי לארגן הפגנות. השרים הצטרפו לפייסבוק אחרי השבעתו של הנשיא הטרי חסן רוחאני - למעט שר החוץ מוחמד ג'וואד זריף, שפתח חשבון משתמש עוד ב-2009.

 

גם לשכתו של רוחאני פתחה לו עמוד פייסבוק, שמיד זכה ל"לייק" מצד כל השרים בקבינט שלו. שקיפות גדולה יותר מצד הממשל הייתה אחת מהבטחות הבחירות של רוחאני, וייתכן כי המהלך מעיד גם על כוונת המשטר האיראני להשתמש ברשתות החברתיות כדי לקדם את המדיניות שלו.

 

יחד עם זאת, בשבוע שעבר הבהירה לשכתו של רוחאני כי אין לו חשבון

טוויטר - בעקבות דיווחים בעולם כי הוא צייץ ברכת שנה טובה ליהודים בארצו ובעולם. עם זאת, יום לאחר מכן צייץ זריף - שכן פעיל בטוויטר - "ראש שנה שמח", וזכה לתגובה מפתיעה: "השנה החדשה הייתה טובה הרבה יותר אם היית מפסיק את הכחשת השואה של איראן", כתבה גולשת אמריקנית. בתגובה הצהיר השר: "איראן מעולם לא הכחישה את זה. האיש שנתפש כמי שמכחיש זאת איננו עכשיו", הוא הוסיף ברמיזה לאחמדינג'אד.

 

עוד ב-2012 הצהיר האייתוללה עלי חמינאי כי אינו רואה בגלישה בפייסבוק דבר מגונה, כל עוד זה נעשה שלא למטרות שחיתות או בכוונת זדון. לחמינאי עצמו יש לכאורה עמוד בפייסבוק, ומאחר שהוא מעולם לא התכחש לו, רבים מתייחסים אליו כאל שופרו הלא רשמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
רוחאני. ישחרר את הרשתות החברתיות?
צילום: EPA
מומלצים