שתף קטע נבחר

צלי בקר ברימונים: 4 מתכוני חג אדומים

רותי קינן משוגעת על רימונים, וחגי תשרי הם הזדמנות מצוינת בשבילה לשלב אותם כמעט בכל מנה. לסעודה הערב היא מגישה רביעיית מתכוני חג אדומים: סלט כרובית טריה עם רימונים, שיפודי עוף על מצע קוסקוס מתובל, רוסטביף מהודר ולקינוח - מלבי משודרג

מאז שמגישים לנו את הרימונים על מגש של פלסטיק, כלומר, חוסכים לנו את העבודה השחורה (ובמקרה זה - תרתי משמע) של הקילוף וההפרדה, נדמה שהם מוצאים את עצמם כמעט בכל מתכון חגיגי. ובמיוחד בחגי תשרי, שבהם הם לא רק תוספת מלאת טעם, עסיס וצבע מרהיב - אלא גם סמל רב משמעות.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

גרגרי הרימון באמת מוסיפים המון - לסלטים, לאורז, לדגים ולבשרים - כמעט כל מנה מקדמת באהבה את טעמם החמצמץ-מתקתק ובעיקר את תוספת הנוי שהם מעניקים בשפע. כל גרגיר נראה כאבן חן זוהרת, שמעלה את המתכון למפלס הדור ומפונפן.

 

לפניכם שלל מתכונים חגיגיים עם רימונים כמו סלט כרובית טרייה, שיפודי עוף על מצע קוסקוס, צלי בקר וגם קינוח מהודר.  

 

 

סלט כרובית טרייה ורימונים

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1 כרובית במשקל 500 גרם

מלח, פלפל

3 כפות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

2 כפות נענע טרייה, קצוצה

1 מגשית גרגרי רימון

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הכרובית, מסלקים את הגזע העבה ומפרקים אותה לתפרחות קטנות ביותר. מניחים בקערה ומתבלים במלח ובפלפל.
  2. מנערים את השמן עם מיץ הלימון בצנצנת אטומה ויוצקים על הכרובית. מקפיצים את הכרובית ברוטב עד שהיא מתכסה בו היטב. משהים שעה במקרר.
  3. לפני ההגשה מוסיפים את הנענע הקצוצה וגרגרי הרימון ומקפיצים ביחד לערבוב.

 

 

שיפודי עוף ברימונים על מצע קוסקוס רימונים

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1/2 ק"ג חזה עוף

1 כוס בצלצלי פנינה מוחמצים

1 פלפל אדום או צהוב, חתוך לקוביות

2 כפות רכז רימונים

1 כף שמן זית

1 כפית דבש

מלח, פלפל

 

לסלט:

1 שקית קוסקוס להכנה מהירה

1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות

צרור גדול פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

200 גרם גרגרי רימון (מ-2 רימונים בערך)

2 כפות רכז רימונים

1 כף דבש

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השיפודים: חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ) ומשפדים אותן לסירוגין עם הבצלצלים והפלפל על שפודים יפים. מניחים על תבנית או בכלי שטוח.
  2. מערבבים את הרכז עם השמן, הדבש, מלח ופלפל ויוצקים על השפודים. שורים כשעה במקרר.
  3. מכינים את הסלט: מבשלים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים.
  4. לפני ההגשה, צולים את השפודים מתחת לגריל או על מחבת פסים (רצוי) דקה-שתיים מכל צד.
  5. הגשה: מניחים את הסלט על צלחת הגשה - אפשר גם בכוס או בצלוחית נאה - ואת השפודים עליהם.

 

 


צילום: ירון ברנר 

שיפודי עוף ברימונים על מצע קוסקוס רימונים (צילום: ירון ברנר)  

 

צלי בקר בתנור (רוסט ביף) ברוטב רימונים

 

המרכיבים ל-6 מנות:

2 ק"ג נתח בשר משובח לצלי (רצוי סינטה)

1/4 כוס שמן זית

2 כפות רכז רימונים (להשיג בכל סופרמרקט)

2 שיני שום כתושות

מלח גס

פלפל שחור, גרוס גס

1 מגשית גרגרי רימון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את השמן עם רכז הרימונים והשום ומורחים בתערובת את נתח הבשר. מניחים בתבנית צלייה וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בין 35 דקות (לדרגת צלייה נא), עד 50 דקות (לדרגת צלייה בינונית עד צלוי היטב).
  2. מוציאים את הנתח מהתנור ומניחים לו להצטנן מעט. פורסים לפרוסות, מפזרים עליהן גרגרי רימון ומתבלים במלח ופלפל גרוסים גס.

 

מלבי רימונים משודרג

על המתכון הזה נפלתי במקרה, תוך כדי רביצה בטלנית מול הטלוויזיה באחד מימי ההפוגה הרבים האחרונים. צפיתי  בתכנית פולקלור אתנית ששודרה בתחנה זרה, ועוסקת בכל פעם במנהגיהם האקזוטיים של בני עמים שונים במחוזות כפריים ומרוחקים ברחבי הגלובוס.

 

מאחר שנחתתי עליה תוך כדי זפזופ די באמצע, לא כל כך ידעתי איפה אני נמצאת אבל בהחלט הבנתי שאני נופלת ישר לסיריה של מישהי שיודעת מה היא עושה. ומתברר שלכל תבשיל שהיא מכינה היא מצרפת גם רימון, ולא חשוב באיזה מצב צבירה: לפעמים היו אלה גרגרים, לפעמים מיץ ולפעמים חומץ או תרכיז סמיך וכהה, שגם אותם היא מכינה בעצמה משפע הרימונים שנופל לידיה מדי עונה.

 

מיד ניחשתי שמדובר במטבח הארמני או משהו מהאזור, ועד מהרה קיבלתי אישור לסמיכות הגיאוגרפית - הקריין סיפק מידע אקראי על כך שאנחנו נמצאים בטורקיה.

 

עם המידע החשוב הזה הגיע גם הקינוח, שאותו הכינה במיומנות הבשלנית הלבושה בבגדים צבעוניים, עטויה במטפחת פרחונית, כשעל פניה חיוך של זהב (מהשיניים): היא ערבבה נמרצות את המיץ שסחטה במו ידיה בכל יתר המרכיבים ושפתה על האש, כשקריינות הרקע מלווה את תנועותיה המיומנות בפירוט החומרים. את התוצאה העבירה לצלוחיות ולפני שהגישה - קישטה בגרגרי רימון.

 

מיד ניסיתי בבית והתוצאה לפניכם. במהלך ההכנה התברר לי שבעצם מדובר כאן במלבי משודרג - לא רק בטעם ובצבע אלא גם בשיטת ההכנה, המפשטת את התהליך הלא מסובך ממילא. התוצאה היתה טעימה ויפהפייה, מתאימה מאין כמוה לשולחן החג.

 

הצעות לשדרוג:

אם אתם מתעצלים לסחוט מיץ מרימונים - גם מיץ רימונים סחוט מבקבוקים מתאים לכאן.

לשומרי כשרות שמעוניינים בקינוח לארוחה בשרית - ניתן להחליף את מוצרי החלב בחלב קוקוס, חלב סויה, אורז, אגוזים או שקדים.

 

המרכיבים ל-6 מנות:

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס סוכר

1 כוס מיץ רימונים

1 כוס חלב

1 מכל שמנת מתוקה (או 1 כוס חלב נוספת, אם אתם מקפידים על הגזרה)

 

להגשה:

2 כפות שקדים פרוסים או משובבים

מעט שמן

200 גרם גרגרי רימון

מעט אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מניחים את הקורנפלור והסוכר ומערבבים. מוסיפים את המיץ ומערבבים היטב עד שהסוכר והקורנפלור נמהלים היטב בלי להשאיר גושים. מוסיפים גם את החלב והשמנת ומניחים את הסיר על אש בינונית-נמוכה.
  2. מחממים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה ומסמיכה. מנמיכים את האש למינימום וממשיכים לבשל תוך בחישה עוד דקה או שתיים.
  3. מורידים מהאש, מחלקים בין צלוחיות אישיות ומצננים היטב.
  4. קולים את השקדים במחבת עם מעט שמן עד שהם משחימים קלות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים. זורים על השקדים אבקת סוכר.
  5. לפני ההגשה זורים את גרגרי הרימון והשקדים הקלויים על פני הקינוח.

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

  

 

לכל הטורים של רותי קינן

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חגיגית. סלט כרובית טרייה עם רימונים
צילום: shutterstock
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים