שתף קטע נבחר

פנק אותם: 3 מתכוני דגים בטחינה

ניר צוק ("קורדיליה") פותח שולחן ומגיש שלישיית מתכוני דגים בטחינה שכיף לארח איתם: פילה דג בטחינה ירוקה ועלי גפן, פילה לברק אפוי בטחינה, נענע וטפנד וגם קבב טונה על מצע סלט עגבניות מעודן

פילה לברק אפוי בטחינה, נענע וטפנד

 

המרכיבים ל-6 מנות:

6 דגי לברק, מפולטים ונקיים מעצמות

1 כף טחינה גולמית

1 כוס יוגורט

צרור נענע

3 שיני שום

1/2 כוס שמן זית

חופן זיתי קלמטה, מגולענים

ראש חסה ערבית, נקי ויבש

 

 (צילום: דודו אזולאי )
(צילום: דודו אזולאי )

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הטפנד: שמים במעבד מזון את הזיתים יחד עם השום ותוך כדי טחינה מזלפים את שמן הזית עד לקבלת ממרח זיתים.
  2. מכינים את היוגורט: מערבבים כף טחינה גולמית עם כוס יוגורט, מוסיפים נענע קצוצה ומניחים בצד.
  3. מכינים את הדגים: מסדרים את הדגים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן עם מעט שמן, ממליחים ומפלפלים, מושחים את הדגים בציפוי היוגורט שהכנו.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות למשך כ-7 דק'.
  5. חותכים את החסה לרצועות דקיקות, מוסיפים מעט נענע קצוצה, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  6. מרכיבים את המנה: מניחים את החסה על הצלחת, עליה את הדגים שיצאו מהתנור ומעל ומסביב מזלפים מעט טפנד.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

 

פילה דג בטחינה ירוקה ועלי גפן

 

המרכיבים ל-6 מנות:

6 פילטים דגי בס במשקל 400 גרם - אפשר להחליף בפילה דניס, פילה בורי או בפילה מוסר

200 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות טחינת פטרוזיליה "בארכה"

100 מ"ל יין לבן, יבש

100 גרם עלי גפן כבושים

 

אופן ההכנה

  1. מביאים לרתיחה במחבת את היין ועליי הגפן, מבשלים כ-3 דקות על אש קטנה ומוסיפים את השמנת והטחינה.
  2. מתבלים ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.
  3. מסדרים את הדגים על תבנית משומנת, מתבלים במלח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 8 דקות .
  4. להגשה: מסדרים את הדגים בצלחת ויוצקים את הרוטב החם מעל.

 

 

קבבוני טונה וטחינה על מצע סלט עגבניות

 

המרכיבים:

 

לקבב:

800 גרם טונה מקופסה

2 בצלים, קצוצים דק

3 שיני שום, קצוצות

צרור פטרוזיליה, קצוץ

2 כפות טחינה גולמית

100 גרם פירורי לחם

גרידה מלימון 1

עגבנייה קצוצה

 

לסלט עגבניות:

6 עגבניות אדומות (עדיפות לעגבניות תמר בשלות)

3 שיני שום, קצוצות

חופן זיתים סורים, מגולענים

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

1/3 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את קבבוני הטונה: מסננים ומעבירים את הטונה לקערת ערבוב, ומוסיפים את כל המרכיבים.
  2. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעצבים את התערובת לקבבים, וצולים בשמן זית בעדינות (לא לייבש למוות).
  4. מכינים את סלט העגבניות: קוצצים את העגבניות, מוסיפים זיתים, פטרוזיליה וכוסברה, מזליפים שמן זית, לימון ומוסיפים שום ומתבלים היטב.
  5. הגשה: כשהקבב מוכן, מניחים אותו חם על סלט העגבניות הקר ובתיאבון.

 


 

קבבוני טונה על מצע של סלט עגבניות (צילום: דודו אזולאי)

 

 

לפנייה לכתב/ת
צילום: דודו אזולאי
מתפנקים להם. קבבוני טונה וטחינה על מצע סלט עגבניות
צילום: דודו אזולאי
מומלצים