שתף קטע נבחר

בעלי נוחר! איך להעיר לו מבלי שייפגע?

כל זוג שני סובל או יסבול בשלב מסוים מנחירותיו של אחד מבני הזוג. אולם מה עושים כשהבעיה הופכת לשגרה איומה שפוגעת באיכות השינה ואף עלולה לחרב את הזוגיות? 5 טיפים לאלו שקצו בלילות לבנים ומתישים

כמו בכל ערב, לאחר יום עבודה ארוך, מגיע הרצון לישון. העיניים נעשות כבדות הזרועות משתחררות ולפני שאנו מספיקים להעלות חיוך מסופק על השפתיים אנו שוקעים בשינה עמוקה. אך לרבים, שינה ליד בני זוג נוחרים, היא לא פחות מתחילתו של מסע מפרך ומעייף במיוחד.

 

עוד בנושא:

ליד כל גבר שנוחר, שוכבת אישה מתוסכלת

הרס הרומנטיקה: 20% מהזוגות ישנים בנפרד

הוא דווקא לא בוכה בלילה. הוא סתם נוחר

 

זוגות רבים סובלים מנחירה של אחד הצדדים (למעשה, מדובר בכ-50% מכלל הזוגות בממוצע), כאשר הבעיה גורמת לצד השני ללילות לבנים, שינה בנפרד ודיכאון, בזמן שהצד הנוחר אינו מרגיש את כל הנ"ל. ישנן דרגות שונות של רעש הנובע מהנחירה, כאשר במקרים החמורים, הקול שמופק דומה לזה של משאית נוסעת במרחק של מספר מטרים ממנה.

 

 

זוגות מתארים תהליך שמתחיל בניסיון להתעלם ופשוט לנסות לישון, ממשיך בניסיונות לשים אטמי אוזניים, להעיר באמצע הלילה, ללטף, לצעוק על בן הזוג וכד', וכלה בהתחמקות לספה או לחדר האורחים באמצע הלילה.

 

נחירות בן הזוג עלולות להוביל לתוצאות שיש להן השפעה ישירה על הזוגיות, כגון: שינה בנפרד, כאבי ראש, ישנוניות במהלך היום, דיכאון, עייפות, עצבים, מתח, חוסר ריכוז, התפרצויות זעם, חוסר סבלנות ואף יש כאלה שמייחסים לנחירות הפסקת חיי מין. כל אלה מתרכזים לדיון מתמשך, שבדרך כלל לא מניב תוצאות חיוביות.

 

הבעיה העיקרית של בני הזוג היא בדרך כלל העלאת הנושא לשיחה או הדיון עצמו. למרבה האירוניה, הנוחרים עצמם סובלים פחות במהלך הלילה, ולעיתים רבות אינם מודעים למידת הפגיעה באיכות השינה של בני זוגם. כמה מהם אף מזלזלים בתלונות המופנות כלפיהם. ואם הנחירות עצמם לא הביאו לסיום הקשר, שיחה עליהן יכולה לעשות זאת.

 

אנשים רבים אינם מציינים בפני בני זוגם את הנחירות, מפני שהם חוששים שהערה על-כך עלולה לפגום במערכת היחסים. עם זאת, נשים וגברים אשר מתוסכלים מהמצב המתמשך, אינם מעוניינים, לעיתים רק בתת המודע שלהם, להשלים עם העובדה שבני זוגם נוחרים, ולכן הם אינם מציינים זאת בפניהם.

 

אך בכל זאת חשוב להבין כי בכל פתרון של בעיה בין אם פתרון טכני או פסיכולוגי – תקשורת היא המפתח לסיום הבעיה, ובתוך כך, בעוד נשים וגברים נוחרים בערך באותה מידה, אלו הן דווקא הנשים שמפעילות לחץ גדול יותר על בן הזוג (כ-70% מהפונים לפתרונות השונים הם גברים) ללכת ולמצוא פתרון לבעיה, על מנת להרוויח בחזרה את שנת הלילה שלהן.

 

5 טיפים לסובלים מנחירותיו של בן הזוג

החלטתם לספר לבן הזוג שלכם שהוא נוחר ולא נותן לכם לישון? מעולה. החלטה נבונה. אך עשו זאת במידת עדינות מסוימת (למרות שאתם אחרי לילה, או בעצם לילות ללא שינה). אחרי הכל, הם לא עושים זאת בכוונה. להלן מספר עצות מועילות לשיחות פרקטיות.

 

1. רצוי לא למשוך את השיחה, אלא להגיע לנקודה במהירות ולהוסיף לפני את המשפט "אכפת לי ממך" או "אני לא רוצה לפגוע ברגשותייך אבל...".

 

2. חשוב להראות לבן הזוג הנוחר כי אתם נמצאים שם לטובתו ולטובת מערכת היחסים שלכם.

 

3. אל תגיעו למצב בו אינכם יכולים לסבול זאת יותר. ערכו את השיחה כאשר הנחירות במצב ביניים. שיחה מאוחרת מידי עלולה להוביל לריב קולני, התפרצות ובמקרה הגרוע, לעיתים גם לסיום הקשר.

 

4. אם אתם רוצים להשקיע אפילו יותר, חפשו קצת בגוגל על פתרונות שיכולים לסייע ושתפו בכך את בן/בת הזוג.

 

 

5. שתפו את בן הזוג בתחושות שלכם ובקושי שאתם חווים בעקבות הנחירות.

 

ומילה אחרונה: אם אתם נמנים על הנוחרים – השתדלו בבקשה שלא להיפגע. לא מדובר במשהו אישי או העברת ביקורת. הישארו רגועים, אל תתלהטו או הכחישו את הנחירות. נסו לשמוע על מה מדובר, על איזה תדירות מדובר ומהן הפתרונות הנמצאים כיום בשוק.

 

סביר להניח שגם לכם הנחירות מפריעות, אבל כל עוד הצד השני לא העלה זאת, העדפתם להתעלם. שתפו גם אתם את בן/ת הזוג ונסו ביחד להגיע לפתרון.

 

בהצלחה!

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

 

יוסי ספוז'ניק הוא בעליה של חברת "לילה רגוע" המייצרת פתרונות דנטלים למניעת נחירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
גם הלילה לא אשן ולא מהסיבות הנכונות
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים