שתף קטע נבחר

אבו ירק: 5 מתכוני אבוקדו לא שגרתיים

אמנם האבוקדו הוא פרי, אבל רבים רואים בו ירק. כך או כך, חברנו הלטיני איבד מזמן את המבטא המקסיקני והפך לאחד מכוכבי המטבח המקומי. אורלי פלאי-ברונשטיין ("על השולחן") מקלפת אותו בעדינות ומכינה איתו 5 מתכונים יצירתיים: טאבולה, מרק, סלט יפני ועוד

את האבוקדו קוטפים כשהוא עדיין מוצק והוא מבשיל סופית רק אצל הירקן או בבית בתוך כמה ימים. אם רוצים לעודד את ההבשלה, מניחים את האבוקדו יחד עם תפוח עץ בתוך שקית נייר.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

בשר האבוקדו משחיר במגע עם חמצן. כדי למנוע השחרה, מטפטפים עליו מעט מיץ לימון. אבל אם חותכים אבוקדו לרוחבו, הוא משחיר פחות מאשר כשחותכים אותו לאורכו. אין לכך הסבר, אבל נסו ותיווכחו.

 

טאבולה אבוקדו (צילום: דן לב)
טאבולה אבוקדו(צילום: דן לב)

 

1. טאבולה אבוקדו

וריאציה מוצלחת של אחד הסלטים הכי טעימים מהמטבח הערבי.

 

גיוון: מסתפקים ב-4 כפות מיץ לימון ומוסיפים כפית גדושה של סומאק, שיעניק חמיצות נוספת.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

1 כוס בורגול בעובי בינוני, שטוף היטב

2 מלפפונים חצויים לאורכם, נקיים מגרעינים ופרוסים לסהרונים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

3 כוסות תערובת עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ונענע)

1/4 כוס שמן זית

1/3-1/4 כוס מיץ לימון, סחוט טרי

קליפת לימון מגוררת

1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ - לא חובה

מלח

פלפל שחור גרוס

1 אבוקדו גדול, חתוך לקוביות בגודל 3-2 ס”מ

 

אופן ההכנה: 

  1. משרים בורגול במים חמים 20 דקות עד לריכוך. מסננים.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט האבוקדו בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. משהים 15 דקות לחיבור הטעמים.
  3. מוסיפים את קוביות האבוקדו ומערבבים בעדינות בלי למעוך אותן. מגישים.

 

2. מרק אבוקדו קר

מתכון מהיר וקל שמכינים מ-2 חומרי גלם. בסופו של הבישול מתקבל מרק עשיר ומלא טעם, בזכות השימוש במיץ הירקות.

 

המרכיבים ל-4-6 מנות: 

2 אבוקדו

1 ליטר מיץ ירקות

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט טבסקו - לא חובה

 

אופן ההכנה:  

מרסקים את תוכן האבוקדו עם מיץ ירקות בבלנדר או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק.

מקררים היטב לפני ההגשה. מתבלים במידת הצורך.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

3. קרוסטיני עם פסטו אבוקדו ועגבניות מיובשות

מתאבן מצוין לפתיחת הארוחה.

 

טיפ: מומלץ להשתמש בעגבניות מיובשות תוצרת בית, ששומרות על המתיקות הטבעית ומאזנות את החמיצות של המנה.  

 

המרכיבים ל-4 מנות:

12 פרוסות בגט, בעובי 1-2 ס”מ

1/4 כוס שמן זית - להברשה

 

לפסטו אבוקדו:

1 אבוקדו

3-4 עלים מצרור בזיליקום

1 שן שום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף מיץ לימון, סחוט טרי

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת - לא חובה

 

להגשה:

1 כף עגבניות שרי מיובשות

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הקרוסטיני: מברישים פרוסות בגט בשמן וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך  10 דקות עד להזהבה. מצננים.
  2. מכינים את הפסטו ומגישים: מרסקים בזיליקום ושום במכתש ועלי, מוסיפים את בשר האבוקדו ויוצרים יחד מחית. מתבלים במלח, פלפל ולימון.
  3. להגשה: עורמים תלולית של פסטו על כל פרוסה, מניחים רצועה-שתיים של עגבניות מיובשות ומגישים.

 

 

4. סלט יפני עם אורז, אבוקדו וג'ינגר

אבוקדו בסושי? זה מתבקש. הנה סלט יפני של אבוקדו עם אורז, אצות נורי, ירקות פרוסים דק ורוטב מתקתק של חומץ וג’ינג’ר. 

 

הצעות לגיוון:

  • 250 גרם קוביות פילה של דג טרי ונא - סלמון, טונה, לוקוס או מוסר.
  • פתיתים של 2 ביצים מקושקשות.
  • 200 גרם טופו מגורר.
  • קופסת טונה, משומרת ומסוננת.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

1 כוס אורז- רצוי ייעודי לסושי

1 אבוקדו גדול, חתוך לקוביות - במקום אבוקדו אחד אפשר להשתמש ב-2 קטנים

1 מלפפון, חתוך לרצועות דקיקות בעזרת קולפן

1 גזר, חתוך לרצועות דקיקות בעזרת קולפן

2 אצות נורי, גזורות לרצועות דקות

4 צנוניות, פרוסות דק

 

לרוטב:

1/4 כוס חומץ אורז

2 כפות סוכר

1 כפית ג’ינג’ר, כבוש קצוץ

1/2 כפית מלח - אפשר להחליף ב-1 כפית רוטב סויה

מעט רוטב צ’ילי חריף - אפשר להחליף בקמצוץ אבקת ווסאבי

 

להגשה:

2 כפות אפונה יבשה, מצופה בווסאבי

 

אופן ההכנה:

שמים אורז בסיר עם 2 כוסות מי ברז ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מצננים, ואם ממהרים, שוטפים במים.

בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב. מערבבים את האורז עם יתר החומרים ועם הרוטב, מפזרים אפונת ווסאבי מעל ומגישים מייד.

 

 (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

5. סלסה תירס ואבוקדו

ממרח יפהפה וטעים מגרגרי תירס טריים ומתוקים.

 

הצעות לגיוון:

במקום גרגירי התירס, אפשר להשתמש ב-3 כפות גרעיני תירס קפואים או משומרים. 

 

המרכיבים ל-4 מנות:

1 קלח תירס טרי

1 אבוקדו גדול

מיץ סחוט טרי מחצי לימון

1 בצל סגול קטן, פרוס דק

1/2-1 פלפל אדום, קצוץ

צרור כוסברה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

4 טורטיות או 2 פיתות חצויות, קלויות

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים תירס בסיר עם הרבה מים, ומבשלים בין 10-5 דקות על להבה גבוהה עד שמוכן. מצננים ומגלפים את הגרגרים (במידה ולא משתמשים בגרגירי תירס קפואים).  
  2. מועכים את תוכן האבוקדו במזלג למחית גסה ומטפטפים מיץ לימון.
  3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מגישים עם טורטיות או חצאי פיתות קלויות.

 

 (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

  • המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן ". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן לב
כמו סושי, אבל לא! סלט יפני עם אורז ואבוקדו
צילום: דן לב
מומלצים