שתף קטע נבחר

נתניהו בבליץ תקשורתי: האיראנים כת פראית

ראש הממשלה, שהאריך את שהותו בארצות הברית לצורך שורת ראיונות, תקף את המנהיג העליון של איראן בדבריו לרשת NBC. את הנשיא רוחאני הוא השווה לאחמדינג'אד, ובשורה התחתונה הבהיר: "המשך הסנקציות ימנע את המלחמה הבאה"

אחרי שהציג את משנתו בנושא איראן בפני העצרת הכללית של האו"ם, פנה ראש הממשלה בנימין נתניהו ישירות לציבור האמריקני במתקפה תקשורתית כוללת. נתניהו, שספג ביקורת על דבריו באו"ם בכמה כלי תקשורת, התראיין לחמישה ערוצי טלוויזיה והדגיש פעם נוספת: אין להאמין לנימה הפייסנית של נשיא איראן.

 

הכתבות האחרונות על איראן:

דיווח: חוסל מפקד לוחמת הסייבר של איראן

נשיא איראן: כעסו של נתניהו משמח אותנו

 

"העם האיראני לא נשלט על-ידי רוחאני, הוא נשלט על-ידי האייתוללה חמינאי. הוא מנהיג כת", הצהיר נתניהו בראיון לרשת NBC, שחלקים ממנו שודרו אמש (יום ד'), "הכת הזו פראית בשאיפות שלה ובתוקפנות שלה". בראיון, שישודר במלואו היום אחר הצהריים בערוץ MSNBC, התייחס נתניהו גם להבדלים בין חסן רוחאני לקודמו בתפקיד מחמוד אחמדינג'אד.

 

לדברי נתניהו, חמינאי הוא שמתווה את דרכה המדינית של איראן, ואילו "רוחאני אומר לו - לבוס שלו, לדיקטטור של איראן

- 'אני יכול להביא להשלמת תוכנית הגרעין בכך שאדבר בצורה נחמדה עם המערב. מה שאחמדינג'אד ניסה להשיג בפנים זועפות, אני אעשה עם חיוך'". בהמשך, בדבריו לרשת CBS, הוא הצהיר: "האם יכול להיות שינוי באיראן? אולי כן, אולי לא - אבל הדרך היחידה לגלות היא לעמוד על הסכם שמפרק באמת את תוכנית הגרעין של איראן".

 

"אני אומר - לפקפק, לפרק, לוודא"

נתניהו הדגיש עוד בראיון ל-NBC כי ההבדל בין שני הנשיאים מסתכם בסגנון בלבד ולא בתוכן, והוסיף כי המטרה של איראן ממשיכה להיות הפיתוח של נשק גרעיני. "אחמדינג'אד היה זאב בעור זאב, ורוחאני הוא זאב בעור כבש", חזר נתניהו על הדימוי שהזכיר בנאומו באו"ם. "אבל זה לא אומר שאנחנו חייבים לאפשר לו לכסות עינינו בצמר. אני אומר - לפקפק, לפרק, לוודא".

 

נתניהו לצד הכתבת אנדראה מיטשל (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
נתניהו לצד הכתבת אנדראה מיטשל(צילום: קובי גדעון, לע"מ)
 

 

ראש הממשלה הבהיר כי הוא פתוח לפתרון דיפלומטי שיכלול פירוק של תוכנית הגרעין האיראנית, אך הדגיש כי המפתח לכך הוא המשך הלחץ על טהרן באמצעות סנקציות כלכליות ואיום צבאי מהימן. "הם נדחקו לפינה. אם אתם רוצים לנצח את תוכנית הגרעין האיראנית בדרכי שלום, אל תפסיקו את הלחץ", אמר נתניהו בפנייתו לקהל האמריקני. "תמשיכו בסנקציות, וזה ימנע מאיראן לחמש את עצמה. וזה גם ימנע את המלחמה הבאה. תהיו תקיפים כדי למנוע את המלחמה הבאה".

 

"להיות אחראים, לא אופנתיים"

נתניהו התראיין אמש גם לעיתונאי צ'רלי רוז, שרק בחודש שעבר ראיין גם את בשאר אסד. הראיון ישודר במלואו ברשתות PBS ובלומברג, וקטעים ממנו שודרו אמש ב-CBS. נתניהו אמר לרוז: "עלינו להיות מאוד אחראיים, אסור לנו לעשות את הדבר האופנתי. מי שמושל על פי האופנה ועל פי הביקורות שיקבל יזכה למאמרי מערכת מחמיאים ובהמשך גם להספדים מחמיאים. אני מעדיף לספוג ביקורת בעיתונות ושלא יספידו אותי בכלל".

 

לכתבת בלנקה רוזה וילצ'ז מערוץ Univision, המשדר לקהילה ההיספאנית, אמר ראש הממשלה: "איראן מאיימת באופן ישיר בהשמדת מדינת ישראל. הם מדברים על כך בגלוי, הם מנסים לפתח נשק גרעיני על מנת למחוק אותנו מהמפה, אך הם לא מאיימים רק עלינו. הם בונים טילים בליסטיים בין-יבשתיים. כבר יש להם טילים שיכולים להגיע עד ישראל ועכשיו הם בונים טילים ארוכי טווח כדי להגיע לארצות הברית. והם רוצים לחמש אותם בנשק גרעיני". נתניהו ימשיך גם היום בבליץ התקשורתי ויתראיין בין היתר גם לרשתות פוקס ו-CNN.  

 

גם בנאומו באו"ם קרא נתניהו להמשך העיצומים: "רוחאני רוצה שיסירו את הסנקציות מעל המדינה שלו, אבל הוא לא רוצה לוותר על תוכנית הגרעין בתמורה לכך", הזהיר ראש הממשלה. "האסטרטגיה שלו להשיג זאת היא לחייך, לשלם מס שפתיים, לדבר על שלום ועל דמוקרטיה. עוד טקטיקה של רוחאני היא להציע דברים חסרי משמעות בתמורה להסרת הסנקציות, ולהבטיח שלאיראן יישאר די חומר גרעיני ותשתית גרעינית מספקת להמשיך לרוץ לפצצה בזמן שאיראן תבחר לעשות זאת".

 

הפנייה התקשורתית הנרחבת של נתניהו, שלמענה הוא אף האריך את שהותו בארה"ב, מזכירה את הטקטיקה שנקט

רוחאני בביקורו בארה"ב. לצד הפגישות שערך ונאומו בעצרת האו"ם, ערך הנשיא האיראני שלוש מסיבות עיתונאים בניו יורק, שהאחרונה בהן התקיימה שעה קלה לפני שהמריא חזרה לאיראן. נתניהו עצמו ספג ביקורת בתקשורת האמריקנית, ובמיוחד בעיתון המוביל "ניו יורק טיימס", על דבריו בעצרת הכללית. במאמר המערכת שפורסם בעיתון למחרת הואשם ראש הממשלה בניסיון לחבל במאמץ הדיפלומטי האמריקני מול איראן.

 

"לנתניהו יש סיבות לגיטימיות לפקפק במהלך האיראני", נכתב בכתבה שהייתה בעלת נימה אגרסיבית ושזורה בסרקזם, "אבל זה יכול להיות הרסני אם הוא והתומכים בו בקונגרס יהיו כה עיוורים עקב חוסר אמון באיראן, כך שיגזימו במידת האיום, ימנעו מהנשיא אובמה לנצל את יתרונות האפשרויות הדיפלומטיות שנפתחו ויחבלו בסיכוי הטוב ביותר לרקום יחסים חדשים מאז המהפכה ב-1979".  

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נתניהו נואם באו"ם, השבוע
צילום: AP
מומלצים