שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    אוקטוברפסט בכוס וגם בצלחת

    לרגל סוף השבוע האחרון של חג הבירה הבווארי, בר הבירה "באיירן" מגיש מאכלים עם בירות היריד המיוחדות. 4 מתכונים וגם רשימת כל המקומות שעורכים אירועים לרגל האוקטוברפסט

    פסטיבל הבירה הגרמני נוסד לפני כ-200 שנה, בדומה להרבה דברים אחרים בתולדות ימיה של גרמניה, בהפתעה וכגחמה של אדם אחד.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    ב-12 לאוקטובר 1810 נישאו יורש העצר הבווארי לודוויג ותרזה בשדה ליד בירת הממלכה, מינכן. לרגל האירוע, הוחלט לפצוח בחגיגה בשטח החתונה שכולה - ניחשתם נכון - בירה וכל הדברים שמגיעים איתה - נקניקיות, תפוחי אדמה וריקודי שיכורים.

     

     (צילום: GETTY) (צילום: GETTY)
    (צילום: GETTY)

     

    החגיגה הפכה למסורת שנתית שמקיימת העירייה מאז ועד היום. על מנת ללכת על בטוח מבחינת מזג האוויר, הוחלט להקדים את הפסטיבל לאמצע ספטמבר ושהוא יחגג עד יום ראשון הראשון לחודש אוקטובר. כך מתקיים מדי שנה האירוע בן 16-18 הימים בשדה החתונה של תרזה, תרזיינווייזה (Theresienwiese). החגיגה הפכה עם השנה לאחד הפסטיבלים הגדולים בעולם. יותר ממיליון מבקרים מגיעים למינכן לרגל האירוע מדי שנה, כשרק 6 מבשלות זכאיות להשתתף בו: פאולנר, אוגוסטינר, לוונבראו, הופברוי, שפאטן והאקר-פשור.

     

    16 אוהלים נבנים על השדה ומלבד שתייה בכוס ליטר, האירועים כוללים ריקודים שירה (בשנים האחרונות נוספו גם שירים באנגלית, כמו "Let's go to Oktoberfesr") ואוכל בווארי משובח.

     

    (רועי ירושלמי )

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אוקטברפסט בישראל - כל החגיגות

     

    באיירן | תל אביב

    הבר הבווארי הראשון בישראל, שמגיש אוכל מינכנאי לאורך כל השנה, מקיים החודש, בחסות י.ד, יבואנית לוונבראו ושפאטן, פסטיבלון אוקטוברפסט. התפריט כולל שלל - ושפע נקניקיות שמיוצרות במיוחד עבור המקום! - עם מנות מסורתיות שמבושלות עם בירה (ר' מתכונים בהמשך) והוא צפוי להימשך בשבועיים הקרובים, עד אמצע אוקטובר.

     

    • באיירן. פרישמן 22 (פינת סירקין), תל אביב

     

    סנדר | תל אביב

    המסעדה היהודית הוותיקה פתחה בעיבוריה גן בירה, שם מוגשים מדי צהריים ואחר צהריים מאכלים מרכז אירופיים לצד בירה קרה. במשך השבועיים הקרובים יוגש במקום תפריט מיוחד וליושבי בגינה יוגש קינוח על חשבון הבית.

     

    סנדר. לווינסקי 54, תל אביב

     

    פורטר & סאנס | תל אביב

    בר הבירה התל אביבי מגיש בסוף השבוע הקרוב (4-6.10) מאכלים ובירות בוואריות. בתפריט: אובצטדה סלט - סלט גבינות בווארי (14 שקלים), נקניקיית פרנקפורטר עם שפצלה (38 שקלים) ועוד. 6 כוסות טעימה של בירות אוקטוברפסט בנפח 190 מ“ל כל אחת יימכרו ב-89 שקלים. שווה.

     

    פורטר & סאנס. הארבעה , תל אביב

     

    האוקטוברפסט של פאולנר | מתחם התחנה, תל אביב

    בשבוע הקרוב, בין ה-9-10 באוקטובר ובין השעות 19:00-23:00 תקיים מבשלת פאולנר הבווארית פסטיבל בהשראת אוקטוברפסט במתחם התחנה שבתל-אביב. במקום תימכר הבירה של פאולנר בכוס ליטר, מזכרות מיוחדות וגם נקניקיות של "פרנק" ושל מסעדת דיקסי של חיים כהן.

     

    לוונבראו ושפאטן

    י.ד עסקים, יבואנית לוונבראו ושפאטן הביאה השנה ארצה בירות מיוחדות שנוצרו עבור האוקטוברפסט ומקדמת חגיגות בבר מובילים ובמחירים מיוחדים.  החגיגות יתקיימו בברים ברחבי הארץ, בהם יוצבו חביות הבירה במהדורה מוגבלת של המבשלות ספאטן ,לוונבראו וארדינגר. בין הברים המשתתפים: ברבן סטריט (הרצליה), מרלה (פתח תקווה), בתל אביב: המנזר, פורטר אנד סאנס, אוגנדה. בראשון לציון והסביבה: פיראט, בירהאוס. בירושלים: אוגנדה, התקליט.  בחיפה: בית המרזח (רמת ישי), ג'ק והאפונים, מילגרו.

     

    לנדוור

    ברשת בתי הקפה לנדוור, שנולדה בעצמה בגרמניה, יגישו לאורך אוקטובר מנות בהשראת האוכל הבווארי. תפריט שכולל פתיח, עיקרית וקינוח יוגש ב-59 שקלים וכוס בירה פאולנר 200 מ"מ תוגש ב-9 שקלים. בתפריט: נגיסי עוף בבצק בירה ; נקניקיית עגל בלחמניה שמוגשת עם בצל מקורמל וסלט כרוב ובצקניות (קנודל) ברוטב שמנת, בצל מקורמל ועירית.

     

     

    מבשלים עם לאגר וחברים: 4 מתכוני בישול בבירה

    השף עופר בן אור מהבראסרי הבאוורי "באיירן" ליקט מתכונים מסורתיים מהפסטיבל שניתן להכין גם בבית או לטעון במסעדה.

     

    זאוורקראוט - Sauerkraut

    כרוב כבוש בבירה, מאכל קלאסי שמוגש עם כמעט כל מנה ביריד ומנת בסיס שעומדת גם בפני עצמה. חריכת התבלינים הינה שדרוג מיוחד של השף שמוסיף ארומה מיוחדת שקשה לפספס. מלבד זאת, אין כמו טעם של כבישה ביתית.

     

    המרכיבים:

    150 גרם שפאק (בייקון חתוך לקוביות)

    2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

    3 עלי דפנה

    1 כפית קימל שלם

    3 שיני שום כתושות

    1 ליטר בירה גרמנית כהה

    2 כפות חומץ סיידר 5%

    1/2 כוס ציר עוף (או כף אבקת מרק מומסת בכמות זהה של מים רותחים)

    מלח ופלפל לפי הטעם

    1 קופסאת שימורים של כרוב כבוש (500 גרם)

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר גדול מטגנים את הבצל ושפאק עד להשחמה. מוסיפים עלי דפנה וקימל, וממשיכים לטגן דקה נוספת. מוסיפים שום, חומץ, בירה וציר עוף ומביאים לרתיחה.
    2. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת הכרוב הכבוש. מבשלים כשעתיים וחצי עד שמתקבל תבשיל עם כרוב נימוח.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    סלט בווארי בויניגרט בירת חיטה

     

    מרכיבים:

    1 אגס גדול

    1 תפוח גדול

    330 מ"ל בירת חיטה

    150 גרם סוכר

    מיץ מלימון אחד

    200 גרם גבינת בלו בוואריה

    100 גרם אגוזי מלך

    1 כף חרדל

    2 חלמונים

    כ-100 מ"ל שמן חמניות

    מלח ופלפל לפי הטעם

    1 ראש חסה שטוף ומיובש

    עלי בייבי

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את הפירות בעובי של כ- 1 מילימטר.
    2. יוצקים בירה לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר ומיץ לימון ומבשלים על אש קטנה כ- 5-10 דקות עד שהבירה מצטמצמת ומשנה את צבעה קלות. מוסיפים את הפירות, ומיד מכבים את האש. נותנים לפירות והבירה להתקרר - במהלך הקירור הפירות יתרככו ויספגו טעמים מהבירה.
    3. מסננים, שומרים את הנוזלים, ואת הפירות שמים בקערה. מוסיפים את הגבינה הכחולה ואת האגוזים ומערבבים היטב.
    4. לוקחים את נוזלי הפירות, מוסיפים חרדל וחלמונים, טורפים בקערה ותוך כדי מזליפים שמן חמניות עד לקבלת מרקם קרמי אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
    5. בקערה נפרדת, מערבבים את החסות ועלי הבייבי. מוסיפים את הגבינה והפירות, ומוסיפים את ויניגרט הבירה.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    עוף מפורק עם ירקות העונה בגלייז של בירה כהה

    מנה קלילה, מהירת הכנה, שיוצאת טעימה להפליא. מתאימה לאירוח וגם ליומיום.

     

    מרכיבים

    עוף שלם מחולק ל-8 חלקים (או 8 כרעי עוף)

    2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

    1 כרישה פרוסה לעיגולים

    2 גבעולי סלרי פרוסים

    2 גזרים חתוכים לקוביות

    7 שיני שום שלמות

    5-8 עלי מרווה שלמים

    1 פלפל אדום חתוך לקוביות

    2 כפות מיורן - אפשר להחליף באורגנו

    מלח ופלפל לפי הטעם

    500 מ"ל בירת חיטה גרמנית כהה

     

    אופן ההכנה:
    1. ממליחים ומפלפלים היטב את כל חלקי העוף מכל הצדדים, ומטגנים עד להשחמה במחבת עמוקה או בסיר גדול.
    2. מוציאים את העוף מהמחבת, ובאותו שמן מטגנים בצל, כרישה, סלרי, גזר, שום, מרווה ופלפל אדום. מוסיפים מיורן, מלח ופלפל, מטגנים עד להזהבה עמוק ומוסיפים בחזרה את העוף.
    3. מוסיפים בירה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך לחצי שעה לפחות. בכל עשר דקות יוצקים על העוף את נוזלים שלו, בכדי ליצור גלייז.
    4. הגשה: מסננים את הרוטב, ומצמצמים במחבת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים את העוף, ועליו הרוטב המצומצם.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    קומפוט שזיפים בבירה

    וריאציה חגיגית ללפתן פירות הקלאסי שמקבל טוויסט גרמני ומפתיע.

     

    המרכיבים:

    250 גרם סוכר

    1 ק"ג שזיפים מגולענים, חתוכים לקוביות

    1 קל וניל

    1/2 פלפל אנגלי שלם

    150 גרם דבש

    500 מ"ל בירת חיטה

     

    אופן ההכנה:
    1. מבשלים בסיר שזיפים וסוכר. כשהסוכר מתחיל להשחים, מוסיפים מקל וניל, פלפל אנגלי, דבש ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך.
    2. מוסיפים בירה, ומבשלים על אש בינונית 10-15 דקות, עד שהשזיפים מתרככים.
    3. מקררים, ומגישים קר מאוד בתוספת קרם פרש מעל הקומפוט. 

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    • המתכונים באדיבות עופר בן אור, השף של בר הבירה הבווארית באיירן. פרישמן 22 (פינת סירקין), תל אביב

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: GETTY
    גם בישראל. אוקטוברפסט
    צילום: GETTY
    מומלצים