שתף קטע נבחר

כדורגל או ג'ודו: איך לבחור חוג ספורט לילד?

עונת ההרשמה לחוגים בעיצומה, והורים רבים רוצים להקים את ילדיהם מהכורסה - ולרשום אותם לחוג ספורט. אבל איך יודעים איזה חוג מתאים להם ולמה חשוב לקחת בחשבון את אופי הילד ואפילו את מבנה גופו? אסף אינגבר עם עצות מועילות

הילדים גדלים ולנו, ההורים, חשוב לכוון אותם לפעילות ספורטיבית, שקצת תנתק אותם מהמחשב והטלוויזיה ומאורח החיים היושבני. הקושי הוא בהחלטה לאיזה חוג ספורט נשלח את הילד או הילדה. היכן הם ייהנו, יתמידו ואיזה ענף ספורט יתאים להם? הכנו עבורכם מספר עצות שיסייעו לכם בבחירה:

 

1. שתפו את הילד בבחירת החוג

בדקו למה הוא נמשך ומתחבר: לספורט תחרותי? למשחק קבוצתי? למשחקי כדור? או אולי לפעילות פיזית נטו? בדקו מהי הסביבה המועדפת עליו: חלל סגור וממוזג או פעילות בשטח הפתוח? בבריכה? בים? ואולי פעילות המשלבת מוזיקה ותנועה? התעניינות הילד בענף ספורט מסויים מנבאת ביעילות האם ייהנה ויתמיד.

 

2. התנסות

כדאי לחשוף את הילד למגוון רחב של ענפי ספורט ולהשתתף בשיעורי ניסיון חינם. אם הילד נהנה - נרשמים וממשיכים בחוג, לא נהנה - ממשיכים לחפש הלאה את חוג הספורט המתאים.

 

3. התחשבו באופי הילד

יש ילדים שיימשכו לספורט קבוצתי, כמו כדורגל או כדורסל. יש שיימשכו לענפי ספורט אינדיבידואליים, כמו שחייה וטניס. לילדים עם הפרעות קשב וריכוז יתאימו, לרוב, חוגי ספורט המשלבים פעילות תנועתית שחוזרת על עצמה, בשילוב קואורדינציה והרגלי משמעת, כמו טניס, אמנויות לחימה, קפוארה, או מחול. יש לקחת בחשבון שבענפי ספורט אינדיבידואליים נדרשת בדרך כלל רמת מחויבות גבוהה יותר, אחריות ומשמעת עצמית, הן לילד והן למשפחה: התמדה באימונים, הגעה בזמן, תרגול בבית, שמירה על ציוד הספורט ועוד.

 

4. גנים משפחתיים

כדאי לבחור בחוגים שבהם המבנה הגופני והיכולות הפיזיות מהווים יתרון. אם אין אצלכם בני משפחה גבוהים במיוחד, סביר להניח שגם ילדיכם לא יצמחו לגובה של שחקני כדורסל. במקרה כזה, כדאי לנתבם לענפים שבהם הגובה לא מהווה מכשול, כמו אתלטיקה קלה, ג'ודו, שייט, או התעמלות. ילדים עם עודף משקל יפרחו בחוגי היאבקות ואמנויות לחימה. בכל מקרה, כדאי תמיד לבחור בחוגים שבהם הילד יחווה הצלחה בטווח הקצר ולא יחוש תסכול נוכח כישלונות.

 

5. מיקום החוג וזמינות ההורים 

הסעות הן אתגר לא פשוט עבור ההורים ולכן למיקום החוג ישנה משמעות. לא במקרה ילדים באילת, בהרצליה, במכמורת ועוד משתתפים בחוגי שייט, ענף ספורט בו רשמה ישראל הישגים משמעותיים בעולם. היבט נוסף: בענפי ספורט אישיים הורים נוטים להסיע יותר מענפי ספורט קבוצתיים, שבהם אפשר לעיתים לחלק את האחריות בין ההורים בקבוצה, או להיעזר בהסעות.

 

6. איכות ומקצועיות החוג 

יש לבדוק האם מדובר במסגרת רצינית, האם הילדים מבוטחים, מי המאמן והאם ישנה תכנית מסודרת לשנה כולה. בנוסף חשובה גם המסורת של המועדון, שכן זה נותן לילד מוטיבציה פנימית והזדהות עם "הסמל", ולהורים - סיבה טובה לנתינת אמון במערכת.

 

7. יכולתכם הכלכלית

יש להתחשב בתקציב המשפחתי. ספורט אישי לרוב יקר יותר. טניס, סייף וגולף יקרים, משום שאי אפשר ללמדם בקבוצות גדולות, ובנוסף הציוד ומימון המגרש יקרים. לעומת זאת, העלויות לחוג ספורט קבוצתי או עממי – בדרך כלל נמוכות יותר.

 

8. עידוד מצד ההורים

העידוד הוא חשוב, אך יש להתחשב ברצונות הילד. זכרו כי המטרה היא לכוונו לספורט למען אושרו, בריאותו, ביטחונו העצמי והערכים הנלווים הנוספים, ולא לגרום לתסכול.

ואם בכל זאת נתקלים בהתנגדות והילד לא רוצה לבחור חוג ספורט - חפשו דרכים אחרות לעידוד פעילות גופנית, כמו נסיעה על סקייטבורד, רכיבה על אופניים או קפיצות בטרמפולינה. המסר המרכזי שכדאי להעביר לילדים הוא שספורט עושים בהנאה.

 

הכותב הוא מאמן טניס בכיר , מאמנה של יוליה גלושקו, בעלים ומנהל מקצועי של האקדמיה לטניס בתל אביב 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חשוב לבחור את החוג בהתאמה לתקציב המשפחתי
צילום: shutterstock
מומלצים