שתף קטע נבחר

נובל, שעות שתיקה וברכה מנתניהו

הזכייה והמבוכה: במשך יותר משעתיים איש לא הגיב בממשלה או בכנסת על זכייתם של שני ישראלים-אמריקנים. שר המדע יעקב פרי הסביר שיש להחזיר את המוחות ונתניהו התקשר אחריו וביקש הסבר מפרופ' אריה ורשל על המחקר

זכייתם של הפרופסורים הישראלים-אמריקנים אריה ורשל ומיכאל לוויט בפרס נובל בכימיה הותירה את המערכת הפוליטית בישראל בדממה. במשך יותר משעתיים איש לא הגיב על הידיעה המרעישה. ראשון לשבור את השתיקה המביכה היה שר המדע יעקב פרי שפרסם הודעה, ציין את גודל ההישג והבהיר שניצב אתגר גדול בפני המדינה - להחזיר את המוחות הביתה.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

מבחן הגיאוגרפיה של בן גוריון לגדעון סער

מדעי הרוח: כמה שווים יצירתיות וביקורתיות?

 

"זו גאווה לאומית למדע הישראלי. פרופ' ורשל ממשיך מסורת חסרת תקדים של 11 זוכי פרס נובל ישראלים, אך בד בבד מציב זרקור על אתגר לאומי אמיתי - החזרת המוחות הישראליים הביתה", אמר פרי. 

אחר הצהריים התקשר ראש הממשלה בנימין נתניהו לברך את חתן פרס נובל בכימיה פרופסור אריה ורשל. נתניהו אמר לו: "מזל טוב. אתה עושה דברים ענקיים. זה מרשים בצורה בלתי רגילה. אנחנו גאים בך, גאים באנשים שהיו בטכניון ובמכון ויצמן וקידמו את המקומות האלה. אשמח להיפגש איתך כשתגיע לארץ". הוא ביקש מפרופ' ורשל להסביר לו על המחקר שזיכה אותו בפרס, והאחרון סיפר לו שהמחקר המדובר בוצע בשנים שהיה בארץ.

 

נשיא המדינה שמעון פרס התקשר אף הוא לברך את ורשל "בשם מדינת ישראל והעם היהודי ובשם כל אדם המקווה להתגבר על החולי והסבל בזכות התגליות שלך". הנשיא הוסיף כי הוא "בטוח כי פריצת הדרך המדעית שהובלת תתרום לרפואה ולתגליות מדעיות נוספות".

 

בכל מקרה אחר ממהרים חברי כנסת מכל הקשת הפוליטית לברך ומכל משרדי הממשלה משוגרות ברכות. במקרה הזה - כמעט לא נמצא מי שיברך. 

 

אחד מחברי הכנסת ניסה להסביר את המבוכה: "יש כאן עניין שאי אפשר להתעלם ממנו. מצד אחד פרס מכובד מאוד ומעמד מעורר גאווה גדולה, מצד אחר, יש את העניין של בריחת מוחות ישראלים שאת זה אנחנו לא מעודדים ומצער שאנחנו לא מצליחים לשמר אנשים כאלה בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים