שתף קטע נבחר

בדיאטה? 5 הטעויות שמונעות ירידה במשקל

מפספסים ארוחות במהלך היום, מוותרים על פחמימות ונשקלים יותר מדי - הטעויות שגורמות לדיאטה שלכם להיתקע ולירידה למשקל להיעצר. דיאטנית מסבירה איך לפתור את הבעיה

האם אתם נאבקים ומרגישים ממש כמו במלחמה כשאתם מנסים לרזות? מדלגים על ארוחות? מנסים את התפריט של השכנה שירדה המון במשקל? נמנעים מלאכול פחמימות במהלך היום? מתברר, שכל הניסיונות האלו לא ממש מובילים לתוצאות לאורך זמן וחשוב להסביר מדוע ואיך אפשר לעשות אחרת בכדי להשיג את השינוי המיוחל – שינוי אמיתי – שינוי שיחול באורח החיים.

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד

 

מתמודדים עם ירידה במשקל

הירידה במשקל נעצרה? 8 דרכים להמשיך ולרזות

7 הרגלי דיאטה שמונעים מכם לרזות

בדיאטה: 5 כריכים עם פחות מ-300 קלוריות

 

טעות מס' 1  - מפספסים ארוחות במהלך היום

זה נשמע הכי הגיוני שאם נדלג על ארוחות במהלך היום אז בטח תהיה ירידה מהירה ומאוד דרמטית במשקל. דווקא, מתברר במחקרים שמי שמפספס את ארוחת הבוקר – כמות הקלוריות הנצרכת הרבה יותר גבוהה במהלך היום.

 

חשיבות ארוחת הבוקר היא עצומה - ארוחת הבוקר הינה "נקודת התדלוק" הראשונה במשך היום. לרב, אלה שזונחים את ארוחת הבוקר מרגישים תחושה של עייפות, עצבנות, כאבי ראש וכו'. בעוד אלה האוכלים את ארוחת הבוקר מעידים על תחושת ריכוז טובה יותר לאורך זמן.

 

בנוסף, פתיחת מרווחים בין ארוחות גורם לירידה בקצב שריפת הקלוריות היומית – מה שגורם להתייעלות של הגוף ובהמשך לעליה רבה יותר במשקל.

 

מה לעשות? 

להקפיד לאכול כל שלוש שעות – שלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות ביניים. להקפיד לאכול ארוחת בוקר מלאה שכוללת – פחמימה, חלבונים וירקות

מחקרים מראים - שהסיכויים הנמוכים ביותר להשמנה נמצאו אצל אלו שאכלו ארוחת בוקר לאחר כשעה וחצי מרגע ההשכמה.

 

בנוסף, חשוב להקפיד על שתייה מרובה להחזיר את "חובות" הנוזלים אשר אבדו במשך הלילה.

 

טעות מס' 2 - לעשות את ה"דיאטה" של השכנה

לקחת את התפריט מהשכנה שרזתה המון או הוצאת תפריט מהאינטרנט זה בעייתי מאוד. לכל אחד ואחד יש היסטוריה רפואית, קצב חילוף חומרים שונה, התייחסות ופרשנות רגשית שונה לכל מה שקשור למזון.

 

כדי שתהליך של הרזיה יצליח חשב להקפיד לבנות תפריט שמורכב באופן אישי לפי העדפות והבחירות. תפריט שהודפס מראש ולא נכתב והותאם באופן אישי אינו יכול להתאים לאורך זמן.

 

מה לעשות?

לקבל תוכנית אישית, שכוללת בין היתר תפריט ודגשים לשינוי אורח החיים.

 

טעות מס' 3 – חיפוש אחר תרופת הפלא

קיימים בשוק "תרופות פלא" שהפרסום מלווה בסיסמאות של ירידה מהירה ומדהימה ללא סבל . המחשבה שעוברת בראש – ברור שאם אני אקח ארד במהירות במשקל. אבל למען האמת, אין באמת תרופות פלא.

 

מה לעשות?

ייתכן שתהיה ירידה במשקל אבל שימוש בחומרים כימים אלו מסוכנים מאוד לגוף ולכן מומלץ להימנע מנטילת תרופות אלו – גם אם החלום להיות רזה ועכשיו. אין קסמים – ההמלצה היא לעבוד על שינוים קטנים ומשמעותיים בהרגלי חיים.

 

טעות מס' 4 – סובלים מ"שקילת יתר"

אתם מוצאים את עצמכם נשקלים פעמים רבות במהלך היום – בוקר, צהריים, ערב. זו "שקילת יתר". כדאי לדעת שהמשקל שלנו מושפע מהמון גורמים – אכילת מלוח, ביוץ, נפיחות לפני קבלת הווסת, במהלך הווסת, עצירות. לכן, שקילה היא לא תמיד מדד מהימן.

 

מה לעשות?

קיימות שתי אפשרויות - להוציא את המשקל מהבית ולהימנע משקילה ולהבחין בשינויים באמצעות מדידת הבגדים או להחליט על שקילה פעם אחת בשבוע ביום קבוע בשעה קבועה.

   

טעות מס' 5 – הימנעות מאכילת פחמימות כי הם משמינות

הורדתם מהתפריט את כל הפחמימות כדי להשיג תוצאות מהירות של הרזיה –הלחם, הפסטה, האורז והפירות ירדו מהתפריט אבל אתם מרגישים רעב מוגבר, חוסר ריכוז, מצב רוח ירוד ייתכן שתהיה ירידה במשקל אבל ממש קשה לכם לנהל כך את חייכם.

 

מה לעשות?

לשלב פחמימות בתפריט באופן מאוזן. גופנו צריך פחמימות כמקור אנרגיה לפעילויות שונות, אם נמנע מגופנו פחמימות למשך זמן ארוך, חוסר בפחמימות עלול להוביל למצב של עייפות, חולשה, חוסר ריכוז, שינויים במצב רוח ועוד.

 

שילוב פחמימות מורכבות באופן מאוזן ומגוון בתפריט לא יגרום לעלייה במשקל. מומלץ לגוון באכילת הפחמימות כמו אורז, פסטה, תפוחי אדמה לחם, אפונה, תירס ועוד. כמובן, שכדאי להפחית ככל האפשר אכילת פחמימות "ריקות" כמו בורקסים, עוגות, חטיפים וקינוחים.

  

הכותבת היא דיאטנית קלינית בכירה מומחית לתזונת נשים והרזיה נכונה

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כמה פעמים בשבוע צריך להישקל?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים