שתף קטע נבחר

הדרך הקלה לבדוק: האם אתם זקוקים לדיאודורנט?

מסתבר שלא כולם זקוקים לעזרתו של הדיאודורנט וניתן לבדוק זאת בעזרת, לא להיבהל, מרקם השעווה באזניים. וגם - האם דיאודורנט "לגבר" שונה מהרגיל, ואיך ניתן להכין בבית תכשיר שימנע את הריחות הלא נעימים מבית השחי. כמה דברים שלא ידעתם על המוצר ההיגייני הפופולרי

יש סיבה טובה לכך שאנחנו מזיעים - ובכל זאת שוק הדיאודורנטים מגלגל מיליארדי דולרים בשנה כדי לצמצם את המפגע, או לפחות את הריח שהוא תוצר הלוואי שלו.
 

אף על פי שמדובר בתכשיר שאנחנו משתמשים בו לפחות פעם ביום, מה אנחנו יודעים עליו באמת? הנה כמה עובדות חשובות:

  

עוד על ריח גוף רע:

  

1. שימוש בדיאודורנט אינו תופעה מודרנית

כבר במצרים העתיקה השתמשו המצרים באמבטיות מבושמות ובתכשירים מיוחדים כדי לשפר את הניחוח העולה מבתי השחי שלהם.

 

הדיאודורנט הממותג הראשון שהיה סמל רשום שווק ב-1888 ונקרא Mum. האנטיפרספירנט הראשון נוצר 15 שנה מאוחר יותר ונקרא Everdry.

 

2. דיאודורנט הורג חיידקים

זיעה אינה מסריחה מלכתחילה, ולמעשה היא כמעט נטולת ריח. הריח הלא נעים נוצר בשל החיידקים שמתרבים באזור, והדיאודורנטים מכילים רכיבים אנטי-בקטריאליים מסוימים שיכולים למנוע מהריח להיווצר.

 

אנטיפרספירנטים, לעומת זאת, מתמודדים עם הזיעה עצמה ישירות.

 

3. אנטיפרספירנט לא עוצרים את תהליך ההזעה

רכיב האלומיניום באנטיפרספירנטים מטפל אמנם בבלוטות הזיעה, אך על פי הנחיות מינהל התרופות והמזון האמריקני, FDA, מספיק שהמוצר יפחית את הזיעה ב-20% כדי שיוכל להתהדר בתווית "הגנה לכל היום".

 

אנטיפרספירנט שטוען ל"הגנה חזקה במיוחד" צריך להפחית את מידת הרטיבות מזיעה ב-30%.

 

4. אפשר לפתח עמידות לאנטיפרספירנט

אף כי הסיבות לכך עדיין אינן ברורות, הגוף שלנו מתרגל להשפעה של האנטיפרספירנט ומפתח לו עמידות. בשלב מסוים הוא עלול למצוא דרך להפעיל את בלוטות הזיעה שוב, או פשוט לייצר יותר זיעה מבלוטות באזורים אחרים בגוף.

 

מומלץ להחליף מדי שישה חודשים את התכשיר שאתם משתמשים בו, כדי להמשיך ליהנות מההשפעה של האנטיפרספירנט.

 

הריח הלא נעים נוצר בשל החיידקים שמתרבים באזור (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הריח הלא נעים נוצר בשל החיידקים שמתרבים באזור(צילום: shutterstock)

 

5. לדיאודורנט לא אכפת אם אתם גבר או אישה

לנשים יש יותר בלוטות זיעה מאשר לגברים, אך הבלוטות של הגברים מייצרות יותר זיעה. מין המשתמש אינו דורש התאמה של דיאודורנט אחר, ומדובר בעיקר בתרגיל שיווקי. במוצרים מסוימים אף נמצאה כמות זהה של המרכיב הפעיל בתכשיר שנועד לגברים ובתכשיר שנועד לנשים.

 

6. לא כולם זקוקים לדיאודורנט

הפרסומות לדיאודורנטים הצליחו לשכנע אותנו שאנחנו בעצם חיות מסריחות שתלויות לחלוטין במוצר המשווק. למרות זאת, רוב האנשים לא מדיפים ריח רע כל כך כפי שהם חושבים, וכמה ברי מזל במיוחד אינם סובלים מריח רע כלל.

 

אלא אם כן אתם מוכנים להיות אמיצים ולהפסיק להשתמש בדיאודורנט כדי להיזכר בריח הגוף האמיתי שלכם, אפשר לבחון זאת גם באמצעות שעוות האוזניים: שעווה לבנה ומתפוררת למדי, כנראה שאינכם זקוקים לדיאודורנט במיוחד. אבל אם יש לכם שעוות אוזניים כהה ודביקה - אל תמהרו להשליך לפח את התכשירים. לאנשים בעלי שעוות אוזניים יבשה חסר כימיקל מסוים שממנו ניזונים החיידקים - ויוצרים ריח רע.

 

7. אף אחד לא יודע ממה נגרמים הכתמים על הבגדים

אחת התיאוריות גורסת שרכיבי האלומיניום באנטיפרספירנט יוצרים ריאקציה כלשהי עם הזיעה, העור, הבגד או אבקת הכביסה - או כולם יחד - ומותירים כתמים על הבגדים באזור בתי השחי.

 

הדרך היחידה למנוע את הכתמים היא להשתמש בתכשירים שאינם מכילים רכיבים כאלה. 

 

8. אפשר להכין דיאודורנט ביתי

לכמה שמנים צמחיים ותמציות יש סגולות אנטי-בקטריאליות משלהם, כך שניתן להכין בקלות יחסית דיאודורנט ביתי שיילחם בריח הרע. עם זאת, לא בטוח שהוא ישפיע באותה מידה של יעילות על כל משתמש.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
זיעה אינה מסריחה מלכתחילה, ולמעשה היא כמעט נטולת ריח
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים