שתף קטע נבחר

מאסטר דיאטה: 4 שפים נלחמים על המשקל

הם משמינים, מרזים, עולים עשרות קילו ונלחמים כדי להוריד בחזרה. ככה זה כשאתה עובד במטבח כל היום. השפים חוסאם עבאס, ענת אוטולנגי, אבי לוי ואורן בקר מדברים בגילוי לב ב-"24 שעות" ב"ידיעות אחרונות" על המאבק בקלוריות והרגשות הקשים מול המראה

"עליתי חמישה קילו בחגים‭,"‬ אומר אבי לוי, זוכה העונה שעברה ב"מאסטר שף" ובעל מסעדת "המוציא" בירושלים, בעודו משגר לתוך פיו טארטלטים מתוקים. "עכשיו זו לא דוגמה, אני אוריד את זה, אני עושה המון ספורט‭."‬

 

לוי יושב בבית הספר לאפייה של הקונדיטור אורן בקר לצד חוסאם עבאס, הבעלים של מסעדת "אל באבור‭,"‬ וענת אוטולנגי, שפית המלון הסקוטי בטבריה. אם אנשים רגילים, שאינם קודחים מחום במטבח, מעסיקים עצמם בסוגיית המשקל, תארו לעצמכם מה קורה לבשלנים בעידן שבו כל טבח מקבל תוכנית אירוח בגלל איך שהוא נראה.

 

 

התחלתם דיאטה ? קראו עוד:

 

"זאת מלחמה יומיומית‭,"‬ מודה לוי בפה מלא. "זה קשור לטלוויזיה וללוקינג גוד, אנחנו מצטלמים הרבה ורוצים להיראות טוב. מפריע לי כשאני מסתכל על עצמי ולא מרוצה ממה שאני רואה‭."‬

 

הקונדיטור אורן בקר לקח את עצמו בידיים דקה אחרי שהצטלם לתוכנית אוכל. "ראיתי את עצמי בטלוויזיה ואמרתי אני דובי‭"!‬ אומר בקר. "אני שונא להיות שמן, אני אוהב שמחמיאים לי על המראה, אוהב להתלבש יפה, אני בן 42 ונראה צעיר מגילי כשאני רזה. נרשמתי לשומרי משקל, התמכרתי לספורט, והגעתי למשקל כבוד. עכשיו קצת התמלאתי, כי אני פותח מקום וכל הזמן טועם מנות חדשות‭."‬

 

כמה ירדת אחרי שראית את עצמך בטלוויזיה?  

‭32"‬ קילו‭."‬

 

איך אפשר להשיל כל כך הרבה כשמתעסקים במתוקים? מה הסוד?  

"זה קשה כשהראש כל הזמן בעוגות אבל לא אוכלים אותן, ועושים המון ספורט. אני משחק כדורגל, רץ, מרים משקולות, זו מלחמה מתמדת‭."‬

 

מלחמה יומיומית. מימין: עבאס, בקר, אוטולנגי ולוי (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
מלחמה יומיומית. מימין: עבאס, בקר, אוטולנגי ולוי(צילום: יובל חן)

 

"רזה ממש לא אהיה לעולם"

אוטולנגי מהנהנת בעצב. "את יודעת מה זה להיות בשש בבוקר במטבח, כשהמאפים יוצאים חמים וטריים מהתנור‭"?‬ היא שואלת, "הריח משגע, יכול להטריף, ואני מכורה לגלוטן, פחמימות עושות לי את זה‭."‬

 

אוטולנגי ‭(55)‬ הפחיתה לא פחות מ־78 קילו, אלא שהחגים לא פסחו עליה והיא עלתה 12 קילו שמעציבים אותה עד בלי די. "שפים לא יושבים לאכול בצורה מסודרת ויש הרבה טעימות‭,"‬ היא אומרת. "רזה ממש לא אהיה לעולם, כלב סן־ברנרד בחיים לא יהיה פינצ'ר. עשיתי ניתוח 'שרוול',‬ אבל הניתוח לא מסדר לך הראש. אם תאכלי מתוקים ותשתי סוכרים אז תעלי, אין חוכמות. אכילה אצלי היא עניין רגשי, לכל אחד יש מפלט ממאורעות שהוא סוחב מהילדות, ואני מוצאת את זה באוכל‭."‬

 

לוי ‭,(37)‬ שהשיל 15 קילו ממשקלו, נמנע מפחמימות במהלך השבוע ומתנחם בהן בסופי שבוע. "יש בעיה‭,"‬ הוא מודיע, "בשבת נפתח לי התיאבון. באמצע השבוע אני לא אוכל פחמימות ומטוגנים, לא נוגע במתוקים, ובשבת אני צריך שיהיה לי טעם טוב לשאר השבוע אז אני אוכל‭."‬

 

אתה מתעלל בעצמך.  

"ברור לי שזה לא יחזיק לאורך זמן. אני רוצה לאכול הכל ולשמור על אורח חיים ספורטיבי ומה שאני עושה היום יימאס לי מהר. אני שותה עם סוכרזית, זה מגעיל‭."‬

 

קשה לראות על לוי שהוא שוקל מעל 100 קילו, והוא עצמו לא ידע מה מצבו עד שהגיע לבדיקה שגרתית אצל הרופא. "עליתי על המשקל ופתאום ראיתי 117 קילו‭,"‬ הוא נחרד. "חשבתי שהמשקל מקולקל. יש לי מסעדה אלג'יראית אותנטית, תבשילים של בית, לא חוסכים בשמן וברטבים. זה לא אוכל בריאותי, ואני חייב לטעום לפני שאני מגיש. איך אני אמור לרזות‭"?‬

 

לטעום בכפיות.  

"זה אלפי כפיות ביום‭."‬

 

בקר מסתכל עליו. "אתה שמן‭"?‬ הוא שואל בתמיהה, "אתה הולך עם חולצה לבנה! שמנים לא הולכים עם חולצות לבנות. אצלי הטעימות מגיעות בלילה, אחרי שכל היום אני חי על שתי פרוסות לחם מעפנות עם פרוסות כתף בקר דל שומן. הלילה זה סרט רע. פתאום בא לי לטעום מנות חדשות, ומתחשק לי טילונים ומגנומים, ואני עובד על עצמי פסיכולוגית: כן, לא, למה לא. בסוף ה'כן' מנצח. אני גר בתל־אביב ומסוגל לרדת באמצע הלילה ולאכול את הדברים הכי משמינים בעולם או ללכת לסופר ולקנות דברים שאני לא צריך‭."‬

 

"לא אכלתי סופגנייה 15 שנה"

חוסאם עבאס, לעומתם, אוכל רק דברים בריאים, אבל הרבה מהם. בשנתיים האחרונות הפחית מ־132 קילו ל־106 וטוב לו ככה.

 

"לא יכולתי לזוז במטבח, הייתי חייב לעשות משהו‭,"‬ הוא אומר, "הורדתי פיתות ומאפים, אבל האמת היא שרזיתי כי בשנה האחרונה התעסקתי עם הקמת מסעדה בעכו ולא היה לי זמן לאכול. גם כשאני אוכל, זה לא יהיה מקדונלד'ס. אני גר בכפר כנא, פלאח בן פלאח, גדלתי על ירקות, קטניות, אבל אחרי חמישים שנה בארץ הזאת, המשפחה שלי השתכנזה באוכל ולקח לי זמן להבין שצריך לחזור לשורשים‭."‬

 

סליחה על השאלה, אבל אתה לא רוצה לרזות עוד קצת?  

"יש פתגם שאומר 'אל תאמין לשף ‭.'רזה‬ טוב לי במשקל הנוכחי שלי‭."‬

 

לאוטולנגי לא אכפת שלא יאמינו לה, העיקר לרזות. "הגעתי למצב ששקלתי 58 קילו וכולם אמרו שאני נראית חולה‭,"‬ היא מתארת. "הרגשתי מצוין, אבל נלחצתי שהתחילו לחשוב שמשהו לא בסדר איתי. חזרתי לאכול ואני קצת מתחרטת, כי כשאני עולה - אני עולה כמו כספית. אני יודעת שאני צריכה לאכול במידה וללכת לחדר כושר, שנמצא צעד אחד מהמטבח במלון, אבל אני מתעבת ספורט. ממש סובלת. אני עובדת על עצמי להפחית במתוקים, אבל אני לא יודעת לאכול רק חתיכה מהעוגה‭."‬

 

למה שלא תוותרו לעצמכם? אתם שפים מוצלחים שלא צריכים להתעסק במראה חיצוני.  

אוטולנגי: "את צוחקת? מי לא רוצה להיות רזה‭"?‬

 

בקר: "חס וחלילה שאחזור למצב הקודם. תכף חנוכה, ואני בלחץ, לא אכלתי סופגנייה 15 שנה‭"!‬

 

תאפה דלת שומן.  

"אני מכין סופגניות מכל הסוגים, ללא גלוטן, ללא סוכר, אפויות, טבעוניות, זה לא משנה. השינוי האמיתי זה לעשות סוויץ' בראש, אחרת כלום לא יעזור". ‬




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
אמורים לטעום לפני שהם מגישים - אז איך יירזו?
צילום: יובל חן
ד"ר רק שאלה
מומלצים