שתף קטע נבחר

בדרך לשחרור המחבלים: "המו"מ התקדם?"

בלילה שבין שלישי לרביעי לאחר חצות ייצאו 26 מחבלים שרצחו ישראלים מכלא עופר למעברים לגדה ולעזה. בארגון אלמגור אמרו כי יעתרו נגד השחרור ובין היתר ידרשו לבדוק אם הייתה התקדמות במו"מ. מנגד, ברמאללה מתכוננים לחגיגות

הפעימה השנייה מתוך ארבע יוצאת לדרך: אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, בלילה שבין יום שלישי לרביעי צפויים 26 אסירים פלסטינים עם דם על הידיים לצאת מכלא עופר בדרכם לחופשי. 21 מהם יוסעו למעבר ביתוניא בדרך לגדה וחמשת הנותרים יועברו למחסום ארז בדרכם לרצועת עזה. האסירים מהגדה יגיעו ישירות למוקטעה ברמאללה, שם תיערך לכבודם קבלת פנים רשמית, שבה אמור להשתתף הנשיא הפלסטיני אבו-מאזן. מי שמנסה למנוע את השחרור הוא ארגון אלמגור, שצפוי לעתור לבג"ץ בשעות הבוקר (יום ג') נגד השחרור, אך עד כה דחו שופטי בית המשפט העליון עתירות דומות שהוגשו בעבר.

 

דיווחים נוספים בחדשות ynet:

קרובת משוחרר פלסטיני: "מרגישה כמו בחלום"

דמי בת דודתי זועקים: אל תשחררו רוצחים

 

26 המחבלים הועברו אתמול לכלא עופר, שם נערכה הפגנה נגד שחרור מחבלים, שבה השתתפו כ-3,500 בני-אדם. המחבלים שישוחררו מוחזקים בהפרדה מאסירים ביטחוניים אחרים. בשעות שלפני השחרור הם עוברים הליך הכולל בין היתר זיהוי ודאי, שיחות עם אנשי שירות בתי הסוהר, פגישות עם אנשי הצלב האדום ובדיקות רפואיות. האסירים לא יצטרכו לחתום על התחייבות שלא לחזור לעסוק בטרור לאחר שחרורם, כפי שהיה בעבר. מעט לאחר חצות הם יוסעו מהכלא למעברים באבטחת יחידת הליווי של השב"ס, נחשון, כוחות משטרה ומג"ב.

 

אלפים הפגינו בכלא עופר נגד שחרור האסירים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אלפים הפגינו בכלא עופר נגד שחרור האסירים(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

במקביל, ברשות הפלסטינית נשלמות ההכנות לקראת השחרור. האסירים מהגדה יניחו על פי כללי הטקס זר על קברו של יאסר ערפאת, ומשם ייצאו אל הרחבה לפגוש את בני משפחותיהם - לא לפני שאבו מאזן יישא נאום ברכה קצר.

 

 

שתיקה רועמת של חמאס

כשברשות הפלסטינית מנסים להפיק את מרב הנקודות הפוליטיות מהשחרור - בחמאס, שלא במפתיע, מתעלמים לחלוטין מהמהלך. בכירי הארגון שומרים על שתיקה מוחלטת וכלי התקשורת המזוהים עמו אינם מסקרים כלל את שחרור המחבלים.

 


האסירים הפלסטינים שמשתחררים בפעימה השנייה

האסירים הפלסטינים שמשתחררים בפעימה השנייה
מחבל תאריך מעצר שמות הקורבנות
מוחמד נאצר 11.5.85 אהרון אבידר
ראפע קראג'ה 20.5.85 אהרון אבידר
מוחמד צבאג 23.1.91 חסן קטביה, לוטפי סעדי
חאזם שביר 30.3.94 אייזיק רוטנברג
חלמי עמאווי 29.12.93 יגאל וקנין
אחמד דמוני 24.9.90 אמנון פומרנץ
יוסף מצאלחה 25.9.93 דוד ראובן ויגאל וקנין
שריף אבו דחילה 19.5.92 אבי אושר
מוסטפה גנימאת 16.7.85 מאיר בן יאיר ומיכל כהן
זיאד גנימאת 16.7.85 מאיר בן יאיר ומיכל כהן
ראזק צלאח 7.6.93 גיא פרידמן
שקיר אל-עפו 24.7.86 עקיבא שאלתיאל
מואיד חגה 1.6.92 יוסף שירזי
נאג'ח מוקבל 10.7.90 יעקב שלום
הזאע יוסף 28.7.85 יוסף אליהו ולאה אלמקייס
עבד אל-חאג' יוסף עבד אל-רחמן 21.2.92 גניה פרידמן
אחמד עבד אל-עזיז 10.2.93 מוטי ביטון
אוסאמה אבו חנאנה 28.10.92 מוטי ביטון
מוחמד תורקמאן 28.10.92 מוטי ביטון
עיסא עבד רבו 22.10.84 רויטל סרי ורון לוי
מוחמד עאשור 27.5.85 דוד כספי
עמר מסעוד 19.5.93 איאן פיינברג, מוחמד אל עטוואנה, מייסרה חליפה ומוחמד חסונה
כאלד אל-אזרק 14.2.91 שמעון כהן
עותמאן בני-חסן 27.7.85 יוסף אליהו ולאה אלמקייס
אסדר סמארין 5.8.92 צבי קליין
מוסא קרעאן 5.8.92 צבי קליין

 

מי שינסה לעצור את שחרור המחבלים הוא ארגון אלמגור, שאנשיו אמרו כי הם עמלים על עתירה שתוגש בבוקר לבג"ץ נגד השחרור. מאיר אינדור, יו"ר הארגון שמייצג נפגעי פעולות איבה, אמר: "נטען שבית המשפט העליון קבע בעבר שגם נושאים מדיניים ראויים לבדיקה מבחינת מבחן הסבירות, ובמבחן הסבירות על פי החודש האחרון והתגברות גל הטרור, העסקה הזאת צריכה להיעצר. נציב לפתח בית המשפט העליון את השאלה אם ראוי לתת בעצם סיגנל לאנשי טרור אחרים, 'בצעו את מעשי הרצח וקבלו אחרי זה קבלות פנים מפוארות ברשות הפלסטינית'".

הכנות לקבלת פני האסירים ברשות הפלסטינית (צילום: AP) (צילום: AP)
הכנות לקבלת פני האסירים ברשות הפלסטינית(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

אינדור הוסיף כי הוא יודע שבית המשפט העליון משנה דברים. "אנחנו רוצים לשאול מה התקדם במשא-ומתן, הרי בשביל מה יש ארבע פעימות? הפעימות האלה נוצרו כדי לייצר איזה וסת, האם הווסת הזה פועל? מה יהיו הנהלים? וגם - נתהה אם התגלו פגמים מהותיים משמעותיים בתוך נוהל השחרורים. כל אלה יובאו לפני בית המשפט".

 

"למשוך את הממשלה ימינה"

בהפגנת האלפים נגד שחרור המחבלים השתתפו השר אורי אריאל מהבית היהודי וכמה חברי כנסת ממפלגתו של נפתלי בנט, החברה בקואליציה. ח"כ אורית סטרוק אמרה: "104 המחבלים שמשחררים עכשיו זה רק המתאבן. רק המנה הראשונה. יש להם יותר מ-5,000 מחבלים רוצחים והם רוצים לשחרר את כולם. תושבי ישראל וגם חברי הכנסת חייבים להציב חומה, שלא ישוחררו יותר מחבלים".

 

ח"כ יוני שטבון אמר כי החלטת הממשלה לשחרר את המחבלים שגויה. "ההחלטה

מסכנת את אזרחי מדינת ישראל", הוא אמר. "כיום אנחנו חשופים לנתון הייחודי שהמוטיבציה לטרור נובעת מזה שקיים שחרור מחבלים, חד משמעית".

 

הוא הוסיף כי חברי מפלגתו עדיין מתנגדים לשחרור המחבלים. "חלק מהזכות הדמוקרטית שלי כחבר כנסת היא להביע עמדה בפרלמנט ולהביע עמדה בשטח נגד החלטה שמסכנת את אזרחי מדינת ישראל, ואני גאה על כך", הוא אמר. "אני חושב שהבית היהודי צריכים לעשות חשבון נפש אם הוא צריך להיות בקואליציה או לא. נכון לעכשיו, כשהמשא ומתן המדיני נמצא בחדרי חדרים וציפי לבני מובילה אותו, לבית היהודי יש מקום מאוד משמעותי למשוך את הממשלה ימינה ולשמור את נתניהו במקום שלו".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 28/10/2013 23:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הפגנה בכלא עופר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים