שתף קטע נבחר

לך מפה, הנגאובר! מתכוני היום שאחרי

שנייה לפני החמרמורת אוראל קמחי ("פופינה") מגיש 4 מתכונים מושקעים שעשירים בביצים, פחמימות וכל מה שעושה טוב בבוקר של הנגאובר - ביצים עלומות עם פולנטה, מרק ארטישוק ירושלמי ועוד

1. ירקות שורש - מרק ארטישוק ירושלמי

דבר המומחה: "תפוחי אדמה, גזרים והאמת שגם ערמונים (שהם בכלל אגוזים, אבל זה סיפור אחר) קלים יחסית לעיכול ומרגיעים את ההנגאובר. פירה הוא דוגמא קלאסית למאכל שעושה את העבודה בקטע הזה, כשתפוחי האדמה כאילו סופגים את כל הדברים הרעים שהם נתקלים בהם בדרך בבטן. מרק הוא פתרון לא פחות מוצלח שגם מרווה בנוזלים ומקצר את הסימפטומים של החמרמורת". 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל: 

 

המרכיבים ל-4 מנות:

500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך גס

1 גזר גדול, חתוך גס

1 בצל גדול, חתוך גס

2 שיני שום, קלופות וחצויות

1/2 כפית עלי טימין

4 כפות ערמונים קצוצים

מלח

פלפל לבן

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים קלות את הבצל, מוסיפים את השום, הגזר והארטישוק הירושלמי ומשחימים קלות. מוסיפים תימין, מלח ופלפל לבן ומים רותחים עד כיסוי. מבשלים את התערובת כ-45 דקות על אש בינונית עד שהירקות מתרככים.
  2. טוחנים את תכולת הסיר עד למרקם קרמי ומסננים. מתקנים טעמים, מוסיפים כף ערמונים לכל קערת מרק ומגישים. ניתן לקשט עם מעט עירית קצוצה ושמן זית.

  

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

2. ביצים עלומות - ריזוטו אפונה עם אספרגוס וביצה עלומה

דבר המומחה: "חלמון חי הוא אחד מתרופות הסבתא היעילות ביותר נגד האנגאובר. הכרתי פעם בחורה צרפתייה, שסבא שלה היה שתיין מקצועי, לפחות מהסיפורים שלה. אחרי ליל שתייה - של פסטיס במקרה שלו - הוא היה יורד בצעדיים איטיים אל דירתה של שוערת הבניין והיה מבקש שתכין לו חביתת עין עם המון חמאה. כך, לפחות פעם בשבוע, יותר מ-50 שנה, עד שהוא נפטר לפני 3 שנים בשיבה טובה בגיל 92".

 

המרכיבים ל-4 מנות:

350 גרם ריזוטו

1.5 כוסות יין לבן

1 ליטר ציר ירקות

קורט טימין

קורט מלח

1.5 בצל לבן קצוץ

60 גרם חמאה

1 כף שמן זית

1/2 כוס אפונה

2 כפות לימון

2 כפות פרמזן

12 גבעולי אספרגוס קלופים

4 ביצים שלמות

1/2 כוס חומץ טבעי

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים חמאה ושמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הריזוטו ומערבבים במשך כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את היין הלבן ומאדים אותו. במקביל מחממים בסיר את ציר הירקות או את המים.
  3. מוסיפים בהדרגה את ציר הירקות או המים לאורז, תוך ערבוב תמידי ומתבלים במלח ופלפל. לאחר כרבע שעה של ערבוב, כשהאורז כמעט ואינו סופח נוזלים והוא כמעט מוכן, מוסיפים את האפונה והפרמזן ומתקנים תיבול אם צריך. בסיר נפרד מרתיחים ליטר מים. חולטים כדקה את האספרגוס, מוציאים ומניחים אותו מעל האורז.
  4. מנמיכים את האש ומוודאים שהמים אינם מבעבעים. מוסיפים למים את החומץ. לתוך קערה קטנה שוברים את הביצה, מניחים אותה במים ושולקים כדקה. מניחים את הביצה מעל האספרגוס ומגישים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

3. חלבונים - שפונדרה בקר ופולנטה פריכה

דבר המומחה: "עוד פתרון קסם הם סטייקים בפרט ובשר בכלל - כל דבר עתיר חלבונים כפסטרמה בסנדוויץ' פתוח עם מיונז, נקניקיות ואפילו שווארמה. כמובן שגם תבשיל שפונדרה הוא רעיון לא בכלל".  

 

המרכיבים ל-4 מנות:

800 גרם שפונדרה נקייה, חתוכה לקוביות גסות

1 בצל לבן, חתוך גס

2 גזרים, חתוכים גס

2 תפו"א, חתוכים גס

3 כפות קמח

1/2 בקבוק יין אדום

מלח

פלפל

4 כפות שמן זית

 

לפולנטה:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שמנת

25 גרם חמאה

1 כף פרמזן גדושה

3/4 כוס פולנטה יבשה

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפולנטה: מרתיחים את כל הנוזלים יחד עם כוס וחצי מים, חמאה ופרמזן. כשהם מגיעים לרתיחה, מוסיפים את הפולנטה ומערבבים היטב כ-3 דקות.
  2. מעבירים לתבנית אפייה קטנה עם נייר אפייה שישמש כבידוד, ומקררים עד שתתגבש למקשה.
  3. מכינים את תבשיל השפונדרה: מצפים את קוביות הבשר בקמח מתובל, מלח ופלפל ומשחימים יחד עם שמן הזית בסיר רחב.
  4. מוציאים את קוביות הבשר ומכניסים את גם את הירקות להשחמה קלה, מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים יין אדום ומכסים בנוזלים. מבשלים על אש נמוכה כ-3 שעות או עד שהבשר רך מאוד והנוזל הצטמצם.
  5. הגשה: חותכים את הפולנטה לקוביות בגודל הרצוי, ומשחימים במחבת עם מעט חמאה ושמן זית. מניחים את הפולנטה על צלחת ועליה את התבשיל. על מנת להעשיר את טעמי התבשיל, ניתן לפזר מעל מעט גרידת לימון.

 

 

4. מיטב תרופות הסבתא במנה אחת: תבשיל אורז אסור עם פטריית מלך היער צלוייה

 
המרכיבים ל-4 מנות:

1 כוס אורז אסור

1 כרישה גדולה, חתוכה דק מאוד

1/4 כפית תימין קצוץ

3 כפות חמאה

1 כף שמן זית

3/4 כוס יין לבן

2 כוסות ציר ירקות או מים

8 פטריות מלך היער, חצויות

  

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז האסור, בדומה לפסטה, עם הרבה מים על רתיחה תמידית במשך 20 דקות, ומסננים.
  2. ממיסים בסיר רחב כף חמאה ושמן זית, מאדים את הכרישה ומוסיפים את האורז שהתבשל. מוסיפים את התימין והיין הלבן, ומצמצמים אותו לגמרי.
  3. מוסיפים את ציר הירקות ומערבבים כל הזמן עד שהאורז מוכן לגמרי. ניתן להעשיר את טעם התבשיל ולהוסיף פרמזן ופטרוזיליה קצוצה.
  4. ממיסים במחבת את שאר החמאה ומבשלים את הפטריות החצויות עד לכדיי השחמה. מניחים את הפטריות על האורז ומגישים.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

  • אוראל קמחי הוא השף של מסעדת פופינה שבנווה צדק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
תבשיל אורז עם פטריית מלך היער צלוייה
צילום: ירון ברנר
מומלצים