שתף קטע נבחר

בגובה של עזריאלי: הפסל ששווה 338 מיליון ד'

מנהיג האופוזיציה ההודית, שרץ לראשות הממשלה בבחירות הבאות במדינה, החליט לכבד את זכרו של סגן ראש הממשלה הראשון של הודו בבניית פסל בדמותו, שיהיה כפול בגובהו מפסל החירות ועלותו נאמדת במאות מיליוני ד'

מנהיג האופוזיציה ההודית נרנדרה מודי השיק היום (יום ה') את פרויקט בניית הפסל הגבוה ביותר בעולם שעלותו נאמדת ב-338 מיליון דולר. הפסל יוקם בדמותו של אחד האבות המייסדים של הודו, סרדר והלבאי פאטל, באקט מתריס שעתיד לחתור תחת משפחת נהרו-גנדי השולטת בהודו זה 66 שנים.

 

עוד חדשות בעולם:

מצרים: הבדרן-חתרן מהטלוויזיה חוטף איומים

נערות מסרסרות ילדות בשביל בלקברי וסמים

הושמדו כל מתקני ייצור הנשק הכימי בסוריה

 

פסלו של פאטל, שהיה שר הפנים וסגנו של ראש הממשלה הראשון של הודו ג'ווהרלל נהרו, ולפרקים היה יריבו, ייבנה על אי בנהר שבמחוז גוג'אראט, מחוז מולדתו של פאטל ומודי. בניית הפסל תיארך ארבע שנים וגובהו, 182 מטרים, יהיה כפול מגובהו של פסל החירות בארצות הברית.

פסל פאטל. מתוך סרטון ההדמיה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פסל פאטל. מתוך סרטון ההדמיה(צילום: רויטרס)

"העולם יהיה חייב להפנות את מבטו להודו כשבניית הפסל תושלם", אמר מודי, המושל במחוז גוג'אראט ומועמד האופוזיציה לראשות הממשלה בבחירות הכלליות שייערכו במאי 2014. יריבו העיקרי הוא ראש המפלגה הגדולה בקונגרס, רהאול גנדי, נינו של נהורו.

 

היום צוין יום הולדתו ה-138 של פאטל ומוקדם יותר השבוע אמר מודי: "כל הודי מתחרט על כך שסרדר פאטל לא הפך לראש הממשלה הראשון של המדינה. אם הוא היה ראש הממשלה, גורל המדינה ודמותה היו שונים לגמרי". סקרים במדינה מצביעים על כך שמודי פופולרי יותר מגנדי והוא גם אהוד יותר בקרב אנשי העסקים הבכירים בהודו בשל מדיניותו התומכת בהשקעות והצמיחה המהירה של כלכלת מחוזו.

 

עם זאת, הפסל, העשוי מברזל וברונזה, שעלותו מסתכמת ב-338 מיליון דולרים, זוכה לביקורות נוקבות בשל ראוותנותו במדינה שבה שליש מ-1.2 מיליארד התושבים חיים בעוני. הפרויקט ימומן על ידי ממשלת מחוז גוג'אראט ותרומות.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

המחלוקת סביב הפסל מעוררת שוב את הדיון לגבי מורשתו של פאטל לאחר מותו ב-1950,

 ומי מבין שתי המפלגות המרכזיות בהודו יכולה לטעון שהיא פועלת לפיה. כמה היסטוריונים מציעים שפאטל היה יותר פרו-הינדו מנהרו, שהיה חילוני לגמרי והתנגד לחלוקה ב-1947 של הודו שנשלטה על ידי הבריטים להודו ההינדית ופקיסטן המוסלמית. פאטל ראה את הדברים בצורה פרגמטית יותר ונחשב למייסד הודו המודרנית שכפה על מחוזות המדינה להצטרף לרפובליקה החדשה.

 

למרות המחלוקות עם נהרו, השניים עבדו כצוות, טוענים היסטוריונים. "כל אחד ידע מה יתרונו של האחר, וכל אחד מהם ידע איך לא לעקוף זה את סמכויות זה", כתב ההיסטוריון רמצ'נדרה גוהא. "ביחד הם בנו את הודו מחדש מהריסות החלוקה". אך רבים מתושבי גוג'אראט מרגישים שמורשתו של פאטל נזנחה על ידי מפלגת השלטון ומודי הצליח לנצל רחשי לב אלה מהר מאוד. סיסמת הבחירות שלו סביב יום הולדתו של פאטל הייתה: "סרדר איחד את המדינה, בואו נהלל זאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מתוך סרטון ההדמיה
צילום: רויטרס
מומלצים