שתף קטע נבחר

בלי חיסון לשפעת: 6 צמחי מרפא לחיזוק הגוף

כדי לעבור את החורף ללא התסמינים המטרידים של שפעת ושל הצטננות, צריך לחזק את מערכת החיסון באמצעים טבעיים שהרפואה העממית עושה בהם שימוש זה דורות. אילו צמחי מרפא כדאי להכיר כשהטמפרטורות יורדות?

לפני כשבועיים סבל אבי בן ה-83 מחום גבוה ומכאבי ראש, יום לאחר שקיבל חיסון לשפעת בקופת החולים. אבי אדם בריא, בדיקות הדם שלו תקינות ולכן נדיר מאוד שהוא נוטל תרופות. אם מישהו יכול היה להבטיח לו שלא יחלה בשפעת השנה, אולי היה מוכן לסבול את החום שתקף אותו לאחר החיסון - אך אין הבטחות כאלה. החיסונים מבוססים לכל היותר על "הימור" של יצרנית החיסון בנוגע לזני הווירוסים שיתקפו באותה שנה, ולי זה מזכיר מילוי טופס הגרלה של מפעל הפיס.

 

 

עוד על שפעת:

 

הידבקות בווירוסים או בחיידקים היא תוצאה של מערכת חיסון שנחלשה. זו הסיבה שמציעים לאנשים מבוגרים או לאנשים המקבלים טיפול שפוגע במערכת החיסון לקבל את החיסון לשפעת.

 

דרכי הנשימה שלנו מכוסות כל השנה בריר המגן עליהן מפני וירוסים וחיידקים. בניגוד לאוויר החם והלח בקיץ, הסתיו והחורף מספקים לנו אוויר קר ויבש, שאינו מסוגל לאגור לחות. האוויר החורפי גורם לא רק לעור הידיים והפנים להיות יבש, אלא הוא מייבש שוב ושוב גם את ריריות דרכי הנשימה והופך את כולנו לפגיעים יותר לחדירת נגיפי השפעת ופולשים אחרים. אם אנו חשופים יותר, במה תועיל לנו הגנה ממספר מוגבל של נגיפים?

 

מערכת החיסון מורכבת מגופיפי דם שונים ש"מתנפלים" על הווירוסים והחיידקים הפולשים הללו ומחסלים אותם. לכן, חיוני לדעת כיצד לחזק ולתגבר את מערך ההגנה של הגוף. כיצד נוכל לחזק את הגוף ולהתמודד עם השפעת ומחלות החורף הנוספות? ניתן למצוא במדפי בתי המרקחת וחנויות הטבע מגוון רחב של מוצרים טבעיים ושל תכשירים הומיאופתיים המחזקים את הגוף ומקילים את תסמיני המחלה.

 

לצד זה, חשוב לציין מספר צמחים המחזקים את מערכת החיסון והמוכרים ברפואה העממית. צמחים אלו זכו בעשורים האחרונים לחיזוק מחקרי בנוגע להשפעות המיטיביות על מערכת החיסון:

 

1. קיפודנית (אכיניצאה)

מינים שונים של הצמח, שמקורו בצפון ובמרכז אמריקה, מגבירים ייצור אינטרפרון, חלבון שמפעיל את מערכת החיסון בעת חדירת פולשים ומשפרים את תנועתיות כדוריות הדם הלבנות.

 

2. אסטרגלוס

שורש הצמח, שמקורו בצפון סין, משמש זה דורות ברפואה הסינית כדי להגביר את פעילותם של תאי הדם הלבנים ה"בולעים" פולשים שמזיקים לגוף.

 

3. אוניה דה גאטו

השורש וקליפת הגזע של אוניה דה גאטו, "ציפורני החתול", צמח מטפס שמקורו בפרו, משמשים ברפואה העממית בין השאר לטיפול ולמניעה של מחלות חורף.

 

4. סמבוק שחור

סמבוק שחור הוא צמח אירופאי ותיק שפירותיו משמשים להכנת תכשירים לחיזוק מערכת החיסון, ומתאים במיוחד לילדים בזכות בטיחותו הגבוהה.

 

5. שוש קירח (ליקוריץ)

צמח ותיק מאוד ברפואה העממית המשמש לטיפול בבעיות בדרכי הנשימה כמו הצטננות ושיעול, ולחיזוק מערכת החיסון.

 

6. פטריות מרפא

ריישי, שיטאקי, מאיטקי ואחרות - הפטריות הללו חיכו שנים רבות לכך שהאוניברסיטאות בעולם המערבי יכירו בסגולות המרפא המופלאות שלהן, וזאת למרות העובדה שהשימוש בהן במזרח הרחוק הוא עתיק יומין. חיזוק מערכת החיסון הוא תכונה המשותפת לכולן.

 

מערכת הבריאות בארץ, כמו גם במדינות אחרות, מנסה להפחית את הסיכון לכלל האוכלוסייה באמצעות חיסונים נגד שפעת. לא תמיד האנשים בקרב אותן אוכלוסיות הנמצאות בסיכון גבוה לתחלואה מודעים לסיכונים האפשריים בחיסונים אלו או לחלופות הקיימות.

 

נראה כי מערכת הבריאות משקיעה כספים רבים ברכישת חיסונים לקבוצות שלמות באוכלוסייה, ומכאן ראוי שהיא גם תציג בפני הציבור את מלוא המידע בנוגע לחלופות החיסון המצויות בידי הרפואה המשלימה.

  

הכותב הנו רוקח המתמחה בטיפול טבעי והומיאופתי.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חיוני לדעת כיצד לחזק ולתגבר את מערך ההגנה של הגוף
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים