שתף קטע נבחר

איחוד הצלה: מד"א מונע מאיתנו להציל חיים

מתנדבים טוענים כי שוב ממדרים אותם ומונעים מהם לקבל קריאות חירום. הם פנו לשרת הבריאות והתריעו: "לא תעמוד על דם רעך". מד"א: האזנה לרשת שלנו היא עבירה פלילית

שוב מאבקי כוח על הזכות להציל חיי אדם: בארגון "איחוד הצלה" טוענים כי בימים האחרונים נותקו אנשיהם מהודעות הביפר והמירס, שבאמצעותן קיבלו כונני הרפואה קריאות על מקרי חירום רפואיים. לטענתם, הניתוק נעשה בניגוד להנחיית משרד הבריאות בעניין, והם התריעו: "מדובר בעניין של זמן עד שהדבר יביא למותם של אזרחים". מנגד, במד"א טוענים שחל עליהם איסור להעביר מידע לגורמים לא מוסמכים.

 

ביולי 2011 ביצע מד"א מהלך דומה וחסם קריאות חירום ממאות מתנדבי ארגוני ההצלה. בעקבות חשיפת ynet דרשה אז הנהלת משרד הבריאות לחבר חזרה את אנשי הרפואה המתנדבים לרשתות המידע. אז גם מינה משרד הבריאות ועדת בדיקה שתבחן את הגדרת הסמכויות ואת שיתוף הפעולה בין הגופים האחראים על מקרי החירום הרפואיים.

מתנדב ב"איחוד הצלה". ההודעות ממודרות (צילום: דוברות איחוד הצלה ) (צילום: דוברות איחוד הצלה )
מתנדב ב"איחוד הצלה". ההודעות ממודרות(צילום: דוברות איחוד הצלה )

מד"א. בלעדיות בקבלת קריאות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מד"א. בלעדיות בקבלת קריאות(צילום: מוטי קמחי)
 

שיתוף הפעולה החזיק מעמד קצת יותר משנתיים, אך כאמור כעת שוב טוענים המתנדבים כי נותקו מקבלת ההודעות, ולפיכך אין ביכולתם להגיע לאירועים דחופים הקשורים בהצלת חיים. כמו כן, לטענתם בניגוד להנחיית משרד הבריאות, מסרבים להעביר לאנשי רפואה המתנדבים בארגונים נוספים בזמן אמת כתובת מדויקת של חולה או פצוע הזקוק לעזרה. זאת אף שהדבר עלול לגרום לאובדן חיי אדם.

 

בעקבות חסימת המידע מהמתנדבים, פנה יו"ר "איחוד הצלה" זאב קשש לשרת הבריאות יעל גרמן. "בשבועות האחרונים מד"א פועל באופן שיטתי כדי למנוע העברת מידע לכונני רפואת החירום של 'איחוד הצלה', בניגוד מפורש להנחיית משרד הבריאות.

 

"פעילות זו של מד"א למניעת העברת המידע הגיעה בימים האחרונים לשיאה. כבר כמה שבועות פועל מד"א להחלפת מכשיר הביפר והמירס שנמצאים ברשות כונני רפואת חירום. תחת איצטלה טכנולוגית, מד"א מנצל את התהליך כדי למנוע מידע מאנשי הרפואה המתנדבים ב'איחוד הצלה', ביניהם רופאים, פרמדיקים וחובשים שיכולים להציל חיים במקרה הצורך".

 

אנשי "איחוד הצלה" טוענים כי תהליך ניתוק המתנדבים מרשתות המידע הגיע לשיאו בחודש וחצי האחרונים. חלק מהמתנדבים זומנו "לשדרג" את המכשירים אך אלו לא הוחזרו להם. אחרים נגרעו מהתנדבות בארגון בטענה שהזניקו באמצעות המידע כוננים מארגונים אחרים. "אין זה מתקבל על הדעת שמד"א יחזיק בידיו את המידע על אדם שנחנק או שמדמם למוות ויעביר אותו רק למי שלובש את סמליו", כתב קשש לגרמן. "ואלו שלא לובשים את סמליו, אף ששנים הם מצילים חיים, יפסיקו לקבל מידע על פיקוח נפש, רק בגלל שהם מתנדבים בארגון אחר. לא תעמוד על דם רעך!"

 

מד"א: אסור לנו להעביר מידע

ממד"א נמסר בתגובה כי "למגן דוד אדום ישנן רשתות קשר עצמאיות ובלעדיות שאינן מקושרות לאף גורם או ארגון אחר. נדגיש כי כל אדם המתקין מכשיר קשר של מד"א, מאזין לרשת הקשר של מד"א, או מטעה את הציבור בדבר קשריו עם מד"א, עובר עבירה פלילית. לצערנו, אנו נתקלים בתופעות של גורמים שונים המאזינים לרשתות הקשר והתקשורת של מד"א ועושים שימוש פסול ואסור במידע שהם נחשפים אליו.

 

"מגן דוד אדום, ארגון ההצלה הלאומי של ישראל פועל בסטנדרטים המקצועיים הגבוהים ביותר, ומפעיל קרוב ל-15 אלף עובדים, מתנדבים וכוננים העוסקים בהצלת חיים יום יום, תוך קבלת כל ההכשרות הנדרשות ממד"א, ותוך שימוש בציוד ובמכשור המתקדמים ביותר. כאשר אזרח פונה למד"א, אנו מחויבים לספק לו שירות על ידי כוחות מקצועיים בלבד, ולא חלילה על ידי מי שלא הוכשר לכך ולא פועל בהתאם לסטנדרטים הנדרשים במד"א. מכאן, שלא יעלה על הדעת שנשתף פעולה או נזעיק גורמים שאינם אנשי המקצוע של מד"א או שהוסמכו על ידי מד"א.

 

"עוד יצוין, כי החוק אוסר על מד"א להעביר מידע רפואי חסוי לגורמים בלתי מוסמכים מחוץ לארגון. במד"א מתחייבים להמשיך ולפעול כחוק".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חדשות 24
"איחוד הצלה": ממדרים אותנו
צילום: חדשות 24
צילום: הרצל יוסף
אמבולנס מד"א
צילום: הרצל יוסף
מומלצים