שתף קטע נבחר

נעילה שלילית בת"א; מניות הבנקים ירדו

ת"א 25 ירד ב-0.3%, ת"א 100 איבד 0.2%, מדד הבנקים נחלש ב-1%. אלון גלזר מלידר על החלטת המפקח לחייב את הבנקים למסור ללקוחות את דירוג האשראי: "השקיפות תגביר את התחרותיות". לאומי ירד ב-1.2% ומזרחי איבד 1.6%. מחזור המסחר - מיליארד שקל

המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (ג') בירידות, כשבמוקד עמדו מניות הבנקים, עם ירידה של 1% במדד המוסדות הפיננסיים, על רקע ההחלטה של המפקח על הבנקים, דודו זקן, לקדם את הרפורמה בתחום. מחזור המסחר הסתכם במיליארד שקל.

 

מדדי מניות

מדד ת"א 25 ירד ב-0.26% ל-1,297.97 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.16% ל-1,172.73 נקודות, מדד הבנקים ירד ב-0.99% ל-1,268.56 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.26% ל-377.12 נקודות.

 

ברקע המסחר

יו"ר ההסתדרות עופר עיני הודיע על פרישה ב-1 לפברואר. אבי ניסנקורן יו"ר האגף לאיגוד מקצועי צפוי להיות ממלא מקומו. בשעה זו נפגש עיני עם ראשי סיעות הקואליציה בהסתדרות ויודיע להם על פרישתו. עיני: "בפברואר 2014 ימלאו 8 שנים לכהונתי בתפקיד יו"ר ההסתדרות. אני חש תחושת מיצוי ורצון לצאת לדרך חדשה".

 

יוסי אפרתי, סמנכ"ל ההשקעות בחברת הביטוח הכשרה סבור כי העליות בשוקי המניות בעולם לא הגיעו לסופם. "מדדי המניות בעולם ובעיקר בארה"ב הציגו עליות מרשימות מתחילת שנה והמדדים בארה"ב בשיא, הנתונים הכלכליים כמו גם המשך הזרמת הכספים על ידי הפדרל ריזרב מבשרים המשך עליות בשוק המניות", טען אפרתי.

 

אפרתי מתייחס גם לשוק האירופי בו רשמו המדדים עליות מרשימות מתחילת שנה כאשר מדד הדקס בגרמניה עלה ב-18.5% והפוטסי בבריטניה עלה ב-14% ו"התחושה היא שאירופה יוצאת לאט ובזהירות מהמיתון כאשר ברבעון השני הציג גוש האירו לראשונה צמיחה חיובית וזאת לאחר שישה רבעונים רצופים של התכווצות. אמנם האבטלה שם עדיין גבוהה אך הכיוון הוא נכון". 

 

שוק האג"ח

שיכון ובינוי החליפה כמיליארד שקל חוב זמן קצר בחוב זמן ארוך שייפרס ליותר מ-10 שנים. רוב מחזיקי אגרות החוב מסדרות 2, 3 ו-4, שהינן לפרק זמן קצר יחסית, נענו להצעת ההחלפה של שיכון ובינוי ויקבלו בתמורה אגרות חוב במח"מ ארוך יותר של 6 וחצי שנים ומעלה. כנגד כל שקל ע.נ. אג"ח מסדרה 2, יקבל כל משקיע כ-1.26 שקלים ע.נ. אג"ח מסדרה 6. כנגד כל שקל ע.נ. אג"ח מסדרה 3, יקבל כל משקיע כ-1.1 שקלים ע.נ. אג"ח מסדרה 7 וכנגד כל שקל ע.נ. אג"ח מסדרה 4, יקבל כל משקיע כ-1.2 שקלים אג"ח ע.נ. מסדרה 6.

 

מניות במרכז

חלל תקשורת דיווחה היום על הרחבת השירותים שמספק הלוויין עמוס 4 ללקוחות באסיה ל-10 שנים (במקום 6 שנים). ההכנסות הרב שנתיות, שלהערכת החברה ינבעו מן ההתקשרות לאורך תקופת ההסכם המורחב יסתכמו ב-77 מיליון דולר במצטבר - במקום 32 מיליון דולר.

 

מניות הבנקים נסחרות היום על רקע ההחלטה של דודו זקן המפקח על הביטוח, שמקדם את אחת ההמלצות החשובות של ועדת זקן להגברת התחרות בשוק הבנקאות: תעודת הזהות הבנקאית. מדובר במידע שכל בנק יידרש למסור ללקוחותיו המתאר בפניהם את דירוג האשראי שלהם במערכת הבנקאית, ובמלים אחרות: איך פרופיל הסיכון שלהם נתפש בעיני הבנק. דירוג האשראי מתאר למעשה את יכולת ההחזר של החייב. תעודת הזהות מתייחסת לקהל משקי הבית שכן הלקוחות העסקיים מודעים היטב לדירוג שלהם בבנק.

 

בתוך כך נסחרות מניות הבנקים לאומי (המניה ירדה בכ-1.2%) , דיסקונט, פועלים ומזרחי טפחות (מניית הבנק ירדה בכ-1.6%) במחזורים גבוהים.

 

אלון גלזר, סמנכ"ל המחקר של לידר שוקי הון, התייחס בשיחה עם "כלכליסט", להחלטה של זקן ואמר: "הירידות בבנקים נובעות משני גורמים עיקריים: ההחלטה של זקן לקדם את הרפורמה בשוק הבנקאות והעליות בסקטור בתקופה האחרונה. בכל מקרה, לא מדובר בבשורות טובות לבנקים. אנחנו עדים בזמן האחרון לניסיונות חוזרים של הרגולטור לייצר יותר תחרות בסקטור הבנקאות בישראל. אני מניח שהרפורמות יצליחו להגביר את התחרות אבל היא תהיה מוגבלת".

 

"בסך הכל יש היום תחרות על משקי הבית, אולם מצב זה רחוק מאוד ממה שראינו בתחום הסלולר לפני כשנתיים. לגבי הרפורמה של זקן, ברגע שרק לבנקים יש את המידע על הלקוחות אז המתחרים האחרים לא יכולים להתחרות על האשראי של הלקוח משום שאין להם את המידע שיש לבנק", הוסיף גלזר.

 

רוני בירון, אנליסט ראשי ב-UBS העלה את מחיר היעד של מניית בזק ל-6.6 שקלים - פרמיה של 7% על מחיר השוק על רק ההשלכות העתידיות של השוק הסיטונאי. בירון בוחן שלושה תרחישים להכנסות החברה והחיסכון הצפוי בהוצאות; בתרחיש האמצע הוא צופה פגיעה מוגבלת ברווחיות והמשך תזרים חזק, בתרחיש הפסימי צופה פוטנציאל ירידה של 11% במניית החברה, ובתרחיש האופטימי השפעה חיובית.

 

ענקית הגנריקה הישראלית, טבע, פנתה אתמול לבית המשפט העליון בארה"ב בדרישה לדחות את הדיון הנוגע לפקיעת חלק מהפטנטים על תרופת הדגל של החברה לטיפול בטרשת נפוצה, הקופקסון. כך לפי דיווח של רויטרס. הדרישה של טבע מגיעה לאחר שביולי האחרון, בית המשפט קבע כי מספר פטנטים על הקופקסון יפקעו ב-2014 במקום ב-2015. המשפט היה על רקע תביעתה של טבע בארה"ב נגד חברת התרופות האמריקאית נוברטיס ומיילן.

 

כיל ממשיכה בקו של עלייה כשברקע שיחת ועידה שקיימה בשישי ענקית האשלג הרוסית אורלקלי. בשיחה אמרו אנשי אורלקלי כי הם צופים גידול בשוק האשלג עד לרמה של 58-60 מיליון טון ב-2014, וכן שלהערכת החברה לא צפויה ירידה נוספת במחיר האשלג מעבר למחיר שגובות החברות הסיניות של 320-330 דולר לטונה.

 

במקביל, הבנקים דורשים כי החברה לישראל תזרים יותר מ-56 מיליון דולר בהנפקת הזכויות של בזן. החברה לישראל מחזיקה בכ-37%, כאשר היקף הנפקת הזכויות המתוכננת עומד על 150 מיליון דולר, כלומר, על פי חלקה, אמורה החברה לישראל להזרים כ-56 מיליון דולר, כאשר פטרוכימיים, הנמצאת בשליטתו של דיוויד פדרמן ומחזיקה ב-31% מבזן, אמורה להזרים כ-47 מיליון דולר בהנפקת הזכויות.


פורסם לראשונה 05/11/2013 10:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים