שתף קטע נבחר

הטייפון החזק ביותר השנה פגע בפיליפינים

סופת הטייפון החזקה ביותר השנה בעולם פגעה בחופי הפיליפינים. אלפי תושבים בעיירות החוף פונו מבתיהם. עשרות מטוסים, מסוקים וספינות חיל הים מוכנים לחילוץ. "אף טייפון לא יוריד את הפיליפינים", הרגיע הנשיא

סופת הטייפון החזקה ביותר השנה בעולם החלה לפקוד אתמול (יום ה') את הפיליפינים, הניסה אלפי תושבי כפרים במדינה, ותמשיך היום למרכז המדינה. מרכז החיזוי האמריקני לסופות טייפון בהוואי מסר כי רוחות הטייפון "הייאן" מגיעות ל-314 קילומטרים בשעה, ומשבי רוח שנעים במהירות של 379 קילומטרים בשעה.

  

עוד חדשות בעולם:

תיעוד נדיר מהחלל: אסטרואיד וששת הזנבות

הצעת ארה"ב: "טהרן תעשיר עד 3.5%"

 

 (צילום: AFP PHOTO/NOAA/HANDOUT) (צילום: AFP PHOTO/NOAA/HANDOUT)
(צילום: AFP PHOTO/NOAA/HANDOUT)

מומחה אמריקני למזג האוויר, ג'ף מסטרס, אמר כי מדובר בציקלון טרופי חזק ביותר. "צפוי להיות נזק קטסטרופלי", הוא ניבא. עם זאת, הסופה לא צפויה לפגוע ישירות במנילה. דרגת הטייפון עומדת על 5, הגבוהה ביותר הקיימת. עם זאת, האזהרה שפורסמה היא הנמוכה ביותר מבין ארבע דרגות. משמעות האזהרה היא שייתכן שרוחות הנעות עד 60 קמ"ש וגשם כבד יפקדו את האזור.

 

הנשיא בניגנו אקינו הזהיר את התושבים המתגוררים באזורים בעלי סיכון גבוה להיפגע מהסופה, בהם 100 עיירות חוף, שלפי התחזיות, צפויים הגלים להגיע עד 7 מטרים. הנשיא הפציר ביורדי ים להישאר בנמלים. אקינו הרגיע את אזרחיו בהכנות "כמו לפני מלחמה", שבמסגרתן יועמדו בהיכון שלושה מטוסי תובלה מסוג C-130 ו-32 מסוקים צבאיים לצד 20 ספינות חיל הים. "אף טייפון לא יוריד את הפיליפינים לברכיים אם נהיה מאוחדים", אמר בשידור טלוויזיוני. יותר מ-6,000 אנשי צוותי חירום והצלה נפרסו באזורים הבעייתים.

 

ישראלים בפיליפינים נערכים לטייפון: אוגרים מים ואוכל

דב זינגרמן (48), מדריך צלילה מזכרון יעקב, הגיע אתמול לאי הפיליפיני מלפסקואה (Malapascua), שנמצא דרומית למנילה, לחופשת צלילה והוא צפוי לשהות שם עד רביעי הבא. "כבר עכשיו אנחנו מתחילים להרגיש רוחות מתגברות, אבל לקראת מחר בבוקר צפויות להגיע רוחות במהירות של 300 קמ"ש", סיפר. זינגרמן שיתף בשיחה עם ynet את הכנותיו לסופה. "אנחנו יושבים בחדרים וסוגרים חלונות ומכינים מספיק אוכל ומים שיהיה בתוך החדר. זו הפעם הראשונה שלי באזור וזו תהיה גם הפעם הראשונה שלי שאני חווה טייפון, אין לי ניסיון קודם בהתנהלות בטייפונים".

רבים מתושבי עיירות החופים פונו למקלטים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רבים מתושבי עיירות החופים פונו למקלטים(צילום: EPA)

סער, בן 42, ישראלי שחי זה 13 שנה במדינה סיפר כי בימים האחרונים הוא שוהה בחדרה בשל מות סבתו, אך אשתו, ילידת המדינה, ושני ילדיו נשארו באנטיפולו, פרבר של מנילה. לדבריו, הטייפון שצפוי ביממה הקרובה הוא בדרגה 5. "טייפון בדרגה זו עובר באזור לעתים נדירות", הוא סיפר.

 

לדברי סער, "רוב הקהילה הישראלית מתגוררת ברובע מקאטי של מנילה, שהוא הרובע העסקי

של העיר. שם רוב הבניינים הם רבי קומות ומערכת הניקוז היא מסודרת, לכן הסכנה שם משיטפון היא פחות חמורה. האזורים בהם הסכנה היא חמורה הם אזורים שנמצאים בשיקוע עם ניקוז לא מיטבי".

 

"באזור שבו אנחנו מתגוררים, אנטיפולו, אין חשש משיטפונות כי מדובר באזור גבוה. החשש העיקרי הוא מהפסקות חשמל והפסקות מים. בגלל החשש מהפסקות חשמל אנשים קונים נרות לתאורה. אשתי והילדים נערכים כרגע באמצעות איסוף מים בדליים גדולים ושמירת מים בנפרד לשתייה. בנוסף, אוספים מזון בשימורים כדי שהמזון לא יתקלקל, הרי בהפסקות חשמל אין מקרר. דואגים לאגור מספיק דלק כדי שבמקרים שעצים ייפלו על הכביש יהיה מספיק דלק ברכב להגיע לכל מיני מקומות", אמר ל-ynet.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP PHOTO/NOAA/HANDOUT
עין הטייפון
צילום: AFP PHOTO/NOAA/HANDOUT
מומלצים