שתף קטע נבחר

פטטה מכוכב בטטה: פנקייק כתום

מיכל וקסמן מכינה לארוחת הצהריים של ילדיה מנת פלאים יש מאין - פנקייק מרביעיית בטטות צנומות. בלי חמאה, בלי להתאמץ ובמקום שניצל תירס: מתכון צבעוני בקלי קלות

ימים חגיגיים עוברים עלי ממש עכשיו: המתבגר חוגג יומולדת 12. הבלוג שלי חוגג 3 וגם ספר חדש חוגג את ימיו הראשונים על המדף. ימים של שמחה עם הרבה מחשבות קדימה ואחורה, הרהורים, זכרונות וחששות - החומרים מהם עשויים רגשות.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

השבוע נפתח בצהוב בוהק, צבע הצופים הרשמי ששולט כרגע בחיי המתבגר שלי: בלונים, ממתקים ועוגת יומולדת מסורתית מצופה סוכריות ("פרחי קמומיל?", שאל ברשעות מסוימת חבר שמבין לליבי ומכיר את גישתי לכאלה).

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

למחרת הרגשתי צורך עז להשתחרר מהצהבת. שני צמחוני (Meatless Monday) השתרש בביתנו כבר לפני יותר משנה וניצב בפתח. בקערה על הדלפק במטבח שכבו כמה בטטות דקות וארוכות שנקנו בשוק ולא זכו להיאכל. חיממתי תנור, זרקתי אותן פנימה כמו שהן וניצלתי את הזמן שבו הן מתרכות, מתקרמלות ומפיצות ניחוחות מתוקים של צלייה כדי לחשוב מה מתחשק לי להכין מהן לצהריים ומה יכול לשמח הן את המתבגר והן את הנסיכה, שנוטים לא להיות מתואמים בכל הקשור בהעדפותיהם הקולינריות.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

פנקייק מבטטות צלויות, זה מה שיצא. ערימת עיגולים כתומים, רכים, ענניים ומלאי מתיקות טבעית. קצת שמנת חמוצה ליד. יופי של ארוחה בצבעי שלכת.

  

פנקייק בטטות צלויות

בלי חמאה בכלל, בלי יותר מדי סוכר ובלי הרבה מאמץ ועבודה. אפשר להכין אותן גם מבטטות שנצלו יום קודם או נשארו מארוחה קודמת.  

 

שימו לב: אין צורך לשמן שוב ושוב את המחבת - ייתכן וכעבור כמה נגלות נוספות תרגישו צורך בשימון נוסף, אבל לא יותר מזה. אפשר להניח את הפנקייקים בצלחת או בתבנית חסינת חום, לעטוף היטב בנייר כסף שלא יתייבשו, ולשמור בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות.

 

ועוד משהו: הפנקייקים צריכים להיות קטנים, קצת כמו לביבות.

 

המרכיבים ל-40-45 פנקייקים קטנים: 

4 בטטות בינוניות

1 כוס קמח תופח

4 ביצים

קורט מלח

1 כף סוכר

1/2 כוס שמן זית + עוד קצת לשימון המחבת

2 כוסות חלב 3% שומן

 

הגשה:

שמנת חמוצה

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

אופן ההכנה: 

  1. מניחים את הבטטות בשלמותן ועם הקליפה על תבנית אפייה. צולים בתנור בטמפרטורה גבוהה ביותר כשעה עד שהן רכות מאוד.
  2. מקררים לטמפרטורת החדר, מקלפים ומועכים בעזרת מועך פירה עד לקבלת עיסה חלקה ככל האפשר.
  3. מוסיפים ביצים, שמן, סוכר, מלח וקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה (אפשר במיקסר או בעזרת מטרף ידני). מוסיפים בהדרגה חלב תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית יותר, אך לא דלילה מדי - כזאת שאפשר להניח ביציבות במחבת מבלי שתיזול לכל עבר אלא תישאר שלולית יציבה.
  4. מחממים מחבת רחבה מעל להבה גדולה. משמנים במעט שמן זית בעזרת נייר מטבח ויוצקים בכל פעם כף מתערובת הפנקייק. כשצידם העליון של הפנקייקים מתייצב ונוצרות בו בועיות אוויר, הופכים אותם בזהירות וצולים את צידם השני. כששני הצדדים צבועים בצבע שחום-כתמתם מוציאים אותם לצלחת ויוצקים למחבת סיבוב נוסף. ככל שהמחבת מתחממת, אפשר להנמיך מעט את הלהבה שהפנקייקים לא יישרפו מבחוץ מבלי להתייצב בפנים.
  5. הגשה: ברגע שהפנקייקים יוצאים מהמחבת מגישים עם גבעה קטנה של שמנת חמוצה. אפשר גם לאכול אותם פושרים.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
פנקייק בטטה
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים