שתף קטע נבחר

צילום: AP ,AFP ,EPA, רויטרס

"ניו יורק טיימס": בעיני ישראל ומדינות המפרץ, תקיפה באיראן היא האופציה היחידה

במאמר שני תוך יומיים המתפרסם בעיתון ומתייחס לעמדות ישראל בעניין השיחות בז'נבה, כותב תומס פרידמן כי בעלות הברית של ארצות הברית, בהן ישראל וסעודיה, לא בוטחות באיראן ורוצות להשאירה מבודדת וחלשה. לדבריו, לארה"ב יש אינטרסים אחרים שצריכים להוביל אותה במו"מ

כמה מבעלות הברית של ארצות הברית , בהן ישראל , רואות בתקיפת מתקני הגרעין באיראן האופציה היחידה: כך כתב היום (יום ד') הפובליציסט הבכיר של ה"ניו יורק טיימס", תומס פרידמן, במאמר העוסק באינטרסים האמריקניים בעסקה עם טהרן. "הן - ישראל ומדינות המפרץ הסוניות - לא בוטחות באיראן ורוצות להשאירה מבודדת וחלשה. הן לא מאמינות במשטר בטהרן. ולא בלי סיבה מוצדקת", הוסיף. לדבריו, "עסקה לטווח קצר והסרה חלקית של הסנקציות תקפיא את המרכיבים העיקריים בתוכנית הגרעין של איראן".

 

אובמה .Vs נתניהו: הקרב עובר לוושינגטון

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

זהו הציור היקר בהיסטוריה: 142 מיליון דולר

רוצים דרכון אירופי? שלמו 650 אלף אירו

נתניהו לשר השיכון: אתה פוגע בעניין איראן

 

לפי פרידמן, "אנחנו, אמריקה, לא עורכי הדין של ישראל ומדינות המפרץ שמייצגות אותן בדיונים עם איראן על הגרעין. יש לנו את האינטרסים שלנו, בהם לא רק לראות את היכולת הגרעינית של טהרן מקוצצת, אלא גם לשים סוף למלחמה הקרה בין איראן לארצות הברית".

 

הפובליציסט קורא לממשלו לא להסתייג מהאינטרסים האמריקניים בשל מאמצי ישראל ומדינות המפרץ לחסום את העסקה. לדברי פרידמן, עסקה עם איראן תשרת את ארצות הברית, שכן טהרן היא בעלת ברית של כמה מדינות שמהוות דאגות לביטחון הלאומי של אמריקה, בהן סוריה, עיראק ואפגניסטן.

 

כמו כן, הוא מציין, אין דבר שמסכן יותר את המזרח התיכון מאשר הקרע העדתי בין הסונים לשיעים. אותו הקרע משרת את נשיא סוריה בשאר אסד וחיזבאללה. "המלחמה הקרה" בין איראן לארצות הברית מנעה מהאמריקנים לפעול לטיפול באינטרסים אלה.

 

פרידמן מצטט את עדאר מוסביזאדה, יועץ בכיר לשעבר של מזכ"ל האו"ם לשעבר קופי ענאן ממוצא איראני-אמריקני העוסק באסטרטגיות דיפלומטיות, אומר כי "יש במזרח התיכון כאלה המעדיפים מלחמה שבטית שאין לה סוף. אך זו לא יכולה להיות המלחמה שלנו".

 

מדובר במאמר השני תוך יומיים המתפרסם בעיתון היוצא נגד ישראל וממשלתה.

אתמול נכתב במאמר המערכת של ה"ניו יורק טיימס" ש"לרוע המזל", המשא ומתן בין איראן למעצמות על תוכנית הגרעין, שלא הסתיים בהסכם, "נתן פתח לראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, שגינה את ההסכם המוצע כ'עסקת המאה עבור איראן', לייצר עוד אופוזיציה היסטרית להסכם לפני שהוא הוצג בפומבי".

 

במאמר נכתב ש"היה נחמד אילו איראן השתכנעה לציית ולפרק את תוכנית הגרעין שלה כפי שנתניהו דורש, אבל לא סביר שזה יקרה. הממשל של הנשיא בוש הבן הציג דרישות דומות, סירב לנהל משא ומתן רציני, והתוצאה הייתה שהתוכנית האיראנית התקדמה יותר מאי פעם בעבר".

 

עם תום סבב השיחות הדיפלומטיות בז'נבה השני בסוף השבוע האחרון, עבר המאבק על פיתוח הגרעין האיראני לוושינגטון. בצל מאמצי נתניהו להשפיע על דעת הקהל האמריקנית, מצדדים מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט הארי ריד ויו"ר ועדת החוץ רוברט מננדז בהחרפת הסנקציות נגד איראן, ואילו מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי גורס כי ההסכם המתגבש הוא חיובי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי וסגניתו וונדי שרמן
צילום: EPA
מומלצים