שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    קודם טועמים ואז מוזגים: פום פאס בישראל

    וויסקי משובח, שמנים ריחניים ואינספור סוגי ליקרים ומשקאות אלכוהוליים, כשמכולם קונים לפי נפח, הישר מהחבית ורק אחרי שטועמים. הכירו את "פום פאס", רשת החנויות הקולינרית שעושה עלייה לישראל

    "כשהחיים נותנים לך לימונים - הכן מהם לימונדה", סיכם לפני כמאה שנים הסופר האמריקאי אֵלברט האברד את חייו של מרשל וויילדר, הגמד שלא נתן למימדיו להפריע לו להפוך לקומיקאי המפורסם של זמנו.

     

    לפני 20 שנה, החיים - או יותר נכון, הספרדים - שלחו ליוהאנס קידרלן מטען עצום של עשרות חביות שרי, בעקבות טעות שנעשתה בהזמנה שבוצעה ברשת חנויות המשקאות שלו בדרום גרמניה. "אבא היה אובד עצות. היה לו 30 יום לשלם לספרדים את כל הסכום על המשלוח שביצע בשוגג, אחרת הוא היה נאלץ להכריז על פשיטת רגל", מספר הבן תומאס קידרלן.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

    העוף עשה סטריפטיז: תבשיל חלב קוקוס

    עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו

    פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה  

     

    "שבועיים לפני התאריך הסופי, הוא החליט לשים חבית שרי עם ברז קטן בכל חנות ולהציע לקונים למלא בקבוקים הישר מהחבית, בנפח הרצוי להם. האנשים שהגיעו לחנות, רבים מהם לא טעמו שרי מעולם - זה לא בדיוק המשקה הכי פופולרי בחלק הזה של העולם וגם אף פעם לא היה כזה , כן? – לחצו על השסתום שמעל הברז, לקחו לגימה והתלהבו. בשורה התחתונה: כל השרי נגמר עוד לפני תום השבועיים", אומר בסיפוק קידרלן הבן.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    שנה מאוחר יותר, קידרלן החליט למכור את רשת החנויות שלו ולהקים חנות שכולה חביות: "פום פאס" (Vom Fass), ובעברית: "הישר מהחבית".

     

    הבוטיק החל כחנות משקאות והתפתח במהרה למקום שמציע מגוון אינסופי של שמנים, חומצים, ליקרים ושלל סוגי רום, גראפה וויסקי. כולם ניתנים לטעימה ומגיעים הישר מהחבית או מכדי חרס ומיכלי זכוכית ענקיים בנפח הרצוי – החל מ-100 מ"ל.

     

    הכל התחיל שם. אגם קונסטאנץ (צילום: shutterstock)
    הכל התחיל שם. אגם קונסטאנץ(צילום: shutterstock)

     

    החנות קטנה שבעיירה ראוונסבורג, סמוך לאגם קונסטנץ ולמפגש הגבולות עם אוסטריה ושוויץ, הפכה תוך 18 שנה, בלי יחסי ציבור ובלי לפרסם, לאחת הרשתות האהובות והגדולות בגרמניה.

     

    במכורתה, "פום פאס" היא קאנטרי קלאב לפיינשמייקרים, מקדש צנצנות שמזוהה עם החיים הטובים ועם חומרי גלם מיוחדים, שמגיעים ללא מיתוג ועומדים רק בזכות הביקוש והאיכות של המוצרים, רבים מהם אורגניים ומעוטרי פרסים.

     

    כיום פרוסות מאות חנויות של פום פאס ב-32 מדינות והרשת מציעה לא פחות מ-390 מוצרים הישר מהחבית. רבים מהמוצרים - בפרט אלו שמקורם בתפוחים ופירות יער - מיוצרים מחומרי גלם מקומיים על ידי החברה עצמה ואחרים מגיעים מיצרני-עילית מרחבי העולם.

     

    זו החנות בתל אביב. פום פאס (צילום: ירון ברנר)
    זו החנות בתל אביב. פום פאס(צילום: ירון ברנר)

     

    כל המוצרים נמזגים לאחר כבוד בקבוקי פלאסק קטנים בשלל צורות, שומרים על מינימליזם אלגנטי ונטול תוויות (את תוכן הבקבוקים כותבים בחנות רק

    לאחר המילוי ובטוש לבן, בד).

     

    בקיצור: חנות ממתקים למבוגרים, כשאת נחשי הגומי ופסי הליקריץ מחליפים רום קריבי, ליקר וויסקי, ארמניאק בן 25 שנה ושמנים ריחניים אגוזים וגרעיני דלעת.

     

    משטוטגארט לתל אביב

    לישראל הגיעה "פום פאס" שנייה לפני ראש השנה האחרון. הסניף הראשון ומאיר העיניים נפתח במרכז שוסטר שבצפון תל אביב וסניף שני צפוי להיפתח מאוחר יותר השנה במתחם שרונה.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    מאחורי היוזמה להביא את הרשת ארצה עומדים האחים רמי ודרור עמדי יחד עם שותף נוסף, קובי טוביאס. "נתקלתי ב'פום פאס' לראשונה בברן, בירת שווייץ, כששירתי בעיר כנספח צה"ל וכשהשתחררתי, החלטנו לפתוח סניף בארץ", אומר בהתלהבות רמי.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    את המוצרים בוחרים קדרלן האב ובנו, בעלי החברה, שנוסעים מדי כמה שבועות לבקר ספקים קיימים, בעלי יקבים, בתי בד ומזקקות בטוסקנה, פיימונט פרובאנס ובורדו, שם הם גם תרים אחר יצרנים חדשים. "הדרך הכי טובה למצוא מוצרים היא באמצעות הרגליים", אומר קדרלן הבן.

     

    "אנחנו פשוט מגיעים בכל פעם לאחד מהאיזורים האלו, משתכנים במלון או פונדק קטן ושואלים את הבעלים ואת שוכני הכפרים על היצרנים הטובים במחוז. כך הגענו לרוב המשקאות והשמנים שאיתם אנחנו עובדים". את הליקרים רוקחים במפעל על פי מתכונים שמייצרים כאן ומדי שנה מנפקים לשוק כ-5-10 ליקרים חדשים.

     

    החנות בתל אביב כוללת מבחר מסחרר ותלת ספרתי של חביות ומיכלים שונים, כשסוגי האלכוהול האיכותיים ביותר שוכבים בחביות מהודרות בצורת פירמידה בעיבורי החנות. בין המשקאות ניתן סוגי גראפות מיושנות מענבים שונים, סינגל מאלטים וויסקים מאיזוריה האיכותיים ביותר של סקוטלנד, קוניאק וארמניאק מצרפת, שלל ליקרים עם שמנת (שזוכים לפופולריות מפתיעה, בפרט אלו שבטעמי הקפה) וגם רום מהקריביים.

     

    השמנים שמיועדים לבישול מקורם בעיקר במרכז ודרום צרפת, וכוללים שמן אגוזי לוז, שמן גרעיני דלעת, שמן זית עם כמהין וגם שמן ארגן מרוקאי.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    בחומצים ניתן למנות את זה שמתבסס על תפוחי באדן המפורסמים, אגסי וויליאסבורג וגם את אלו שכוללים תמרים ופירות יער ופטל, שפשוט מתחננים להצטרף לסלט חסה או פטה וגם חומץ בלסמי מיושן ממודנה, מהטובים שיצא לנו לטעום בישראל.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    טווח המחירים מתחיל ב-5 שקלים ל-100 מ"ל ומגיעים גם ל-50 ומעלה במקרה של קוניאקים וחבריהם.

     

    "באופן מפתיע, הטעם הישראלי קרוב מאד לזה הגרמני – המוצרים הפופולריים ביותר פה הם אלו שזוכים להצלחה רבה גם בארץ המקור שלהם: ליקר האפרסקים שמיוצר ב-'פום פאס', ליקר טירמיסו, לאטה מקיאטו וויסקי , שמני הזית בטעמים וחומץ התפוחים".

     

    4 מוצרי פום פאס מומלצים בישראל:

     

    1. חומץ תפוחי וולדבורג

    התפוח שבעין הרשת - חומץ זוכה פרסים שמיוצר על ידי פום פאס ממטעים שבבעלות החברה, שם נקטפים התפוחים העסיסיים האלו באופן ידני, מעצים מבוגרים וגבוהים. החומץ מתיישן בחביות בגרמניה והתוצאה עשירה ומאוזנת. 15 שקלים ל-100 מ"ל

     

     (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    2. ארמניאק 25 שנה

    ארמניאק הוא ברנדי שמקורו במרכז המחוז שנושא את אותו שם בגסקוני, אח חורג לקוניאק שמיוצר מצפון לו. הארמניאק של פום פאס מתיישן לא פחות מרבע מאה בחבית וקוניאק או לא, הוא אחד הברנדים הטובים שניתן להשיג כרגע בישראל. 47 שקלים ל-100 מ"ל

     

    3. ליקר וויסקי

    מבוסס על וויסקי אירי שמביא עמו את הטעם הנגיש והמתקתק שמזוהה עם הוויסקי של ארץ זו. הליקר הוא הגרסה הממותקת של המשקה הזה. מעולה ולא רק לחובבי ביילי'ס. 36 שקלים ל-100 מ"ל.

     

    4. שמן גרעיני דלעת

    שמן ארומטי להפתיע ואחד ממוצרי הדגל של פום פאס שמקורו באוסטריה, בדלעות מיוחדות שמגודלות רק לצורך מתן הגרעינים. נסו אותו בסלטים ומרקים ולא תתאכזבו. 33 ל-100 מ"ל


     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    • פום פאס. אבא אחימאיר 15 (מרכז שוסטר), תל אביב. כשר.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    פום פאס
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    רועי ירושלמי
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים