שתף קטע נבחר

בחורף השיניים כואבות מקור? 10 מיתוסים

בחורף לא צריך לטפל בשיניים, המאכלים החמים פוגעים בשיניים ויישור שיניים עדיף לעשות בקיץ. רופאת שיניים מנפצת 10 מיתוסים נפוצים בנוגע לטיפול בשיני הילדים ומסבירה מתי הזמן הכי טוב לטפל

החורף מתקרב בצעדי צב, אבל יחד איתו מתקרבים גם מיתוסים בנוגע לטיפול בגוף וגם בשיניים. רופאת שיניים מנפצת את המיתוסים הבולטים, ומסבירה איך כדאי לטפל בשיניים של הילדים שלכם.

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד

 

עוד על בריאות השיניים

המדריך לשתלים דנטליים: כל השיטות והפתרונות

כוססים ציפורניים? 8 סיבות לכתמים בשיניים

פיתוח ישראלי: "גשר" חשמלי ליישור השיניים בלילה

 

 

1. בחורף פחות מומלץ לטפל בשיניים

לא נכון.

 

כאשר הילד בריא אין שום מניעה לטפל, בחורף ובקיץ. כן חשוב לדעת שאם הילד חולה מתעוררת בעיה, אפילו אם מדובר בהצטננות קלה.אצל ילד חולה סף הכאב הרבה יותר נמוך וכל פרוצדורה הרבה יותר כואבת, הסבילות הרבה יותר נמוכה וכמובן שאם האף גדוש כמעט בלתי אפשרי לנשום דרך הפה כשבתוכו מכשירים וחומרים. אז קצת סבלנות עד שיבריא.

 

 

2. בחורף השיניים כואבות בגלל הקור

לא נכון.

 

קור עלול לגרום לכאב באזור הפנים ולעיתים אף מחקה כאב שיניים אך לרוב מדובר בדלקת של הסינוסים ולפיכך הכתובת המתאימה היא רופא הילדים או רופא אף אוזן וגרון שיאבחנו ויטפלו במצב.

 

3. יש יותר סכנה לחבלות בשיניים בחורף

 נכון ולא נכון.

 

כשליש מהילדים נחבלים בשיניהם החלביות ולרוב החבלות נגרמות כתוצאה מנפילות, במיוחד בגילאים הקטנטנים, כאשר הילדים רק מתחילים ללכת ועדיין לא ממש יציבים. הם נופלים. גם בבית וגם בחוץ, גם בחורף וגם בקיץ. כמובן גשם ורצפה רטובה מגבירים את הסכנה להחלקה.

 

4. מאכלים חמים פוגעים בשיניים

לא נכון.

 

טווח הטמפרטורות והמרקם של מאכלים אינם בעלי פוטנציאל לפגיעה בשיניים אך ישנם לא מעט מקרים בהם נגרמת כוויה בריריות. יש אפילו מונח מקצועי הנקרא "כוויית פיצה" – כתוצאה מהדבקות הגבינה הלוהטת לחיך. כוויות כאלו מאוד כואבות, גורמות לקילוף הריריות ואף לכיבים עמוקים. אז גם אם קר בחוץ, כדאי להמתין קצת שהאוכל יתקרר.

 

אין קשר לעונות השנה כשמגיעים ליישור שיניים (צילום: shutterstock  ) (צילום: shutterstock  )
אין קשר לעונות השנה כשמגיעים ליישור שיניים(צילום: shutterstock )

 

5. דלקות גרון גורמות לדלקות חניכיים

נכון ולא נכון.

 

דלקת הגרון כשלעצמה אינה גורמת לדלקת חניכיים אך יכולה להביא לכך באופן עקיף: ילד חולה לא אוכל טוב, לא שותה מספיק, לא מאפשר צחצוח שיניים ולרוב נושם דרך הפה. כל אלו מובילים לכך שבעיקר באזור השיניים הקדמיות העליונות נוצרת דלקת חניכיים.

 

בריאות הפה משפיעה על הבריאות הכללית, אז אם דואגים לטפל בדלקת הגרון חשוב לא פחות למנוע ולטפל בדלקת החניכיים.

 

 

6. ילדים חולים שנוטלים אנטיביוטיקה עלולים לפתח פטרת בתוך הפה

נכון.

 

קנדידה - הטפיל הגורם לפטרת, היא תושב קבע בחלל הפה. נטילת אנטיביוטיקה, בעיקר אצל ילדים קטנים, עלולה לגרום לטפיל להתרבות במהירות רבה ולגרום לפטרת בחלל הפה.

 

לפטרת מראה של טלאים לבנים על הריריות. במקרים אלו אין צורך להפסיק את הטיפול האנטיביוטי אך חשוב להיוועץ ברופא הילדים על מנת לקבל את הטיפול המתאים.

 

7. השפתיים סדוקות מהקור והרוח, אך בקיץ זה יעבור

לא נכון.

 

כאשר מרטיבים ומייבשים לסירוגין את השפתיים נוצרים חספוס וסדקים בשפתיים, וזה קורה בעיקר בחורף כאשר מזג האוויר יותר קר ויבש.אזור כזה שאינו מטופל מהווה משטח מזמין לזיהום משני לכן חשוב לטפל ולמרוח משחות מתאימות מבעוד מועד.

 

8. מחלות כשקטנים משפיעות על השיניים כשגדולים

נכון.

 

גם כשהילד קטן ויש לו בפה רק שיניים חלביות, השיניים הקבועות כבר מתחילות להתפתח בתוך הלסתות, בעצם כבר מיד לאחר הלידה. מחלות חום תדירות ואף נטילת אנטיביוטיקה, בעיקר בשלוש השנים הראשונות של החיים, עלולות לתת את אותותיהן שנים רבות מאוחר יותר כאשר צומחות השיניים הקבועות.

 

מדובר במצב בו השיניים בוקעות עם כתמים או פגמים שבעצם נובעים מהמחלות שהיו בילדות המוקדמת. חשוב להיות ערוכים לכל אפשרות ולזהות בעיות מבעוד מועד לכן חשובה בדיקה תקופתית אצל רופא השיניים כל חצי שנה.

 

9. יישור שיניים - הקור משפיע על כאבי היישור ועדיף לעשות בקיץ

 לא נכון.

 

קודם כל יישור שיניים הוא תהליך ארוך שמתפרס על כל העונות, לרוב טיפול שגרתי לוקח כשנתיים. הכאב נוצר כתוצאה מלחצים על הרקמה התומכת בשן ועל הלסת, ולקור וחום אין כל השפעה.

 

10. הולכים לעשות חיסון נגד שפעת אז על הדרך נעשה גם טיפול שיניים

לא נכון.

 

חיסון השפעת אינו מייצר מחלה אך הוא כן מגרה את המערכת החיסונית כדי שתייצר נוגדנים לכן בימים העוקבים לאחר מתן החיסון ניתן לחוש בתופעות של יותר התעטשויות, גודש באף ואפילו חום, אז את טיפול השיניים כדאי לדחות בשבוע-שבועיים.

 

הכותבת היא אחראית רפואת שיניים לילדים בכללית סמייל




לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
לא להפסיק לטפל בשיני הילדים בחורף
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים