שתף קטע נבחר

התביעה וההגנה בוויכוח על מינוי שי ניצן

השר לשעבר נאמן יוצא להגנת פרקליט המדינה הבא: "מוציאים לו את הנשמה על לא דבר". מנגד, יו"ר הקואליציה יריב לוין מזכיר "ביקורת בשל טענות לאכיפת חוק סלקטיבית" ותובע לשנות את ההליך

שר המשפטים לשעבר, פרופ' יעקב נאמן, ממעט מאוד להתראיין. היום (ג') הוא החליט לחרוג ממנהגו ונימק זאת במה שהוא מכנה "רדיפת כותרות של בעלי אינטרס" לנוכח המלצת ועדת האיתור לבחור בשי ניצן לתפקיד פרקליט המדינה. "כאב לי הלב, אדם מוכשר ואיש ציבור מעולה, מוציאים לו את הנשמה על לא דבר", הסביר. לעומתו, יו"ר הקואליציה, ח"כ יריב לוין מהליכוד, טוען שמועמדותו של ניצן היא בוודאי לגיטימית, אבל "שוב מבוצע מינוי בהליך פסול מיסודו. פס הייצור של בכירי מערכת המשפט ממשיך לעבוד בשיטת חבר מביא חבר".

 

הסחבת, "ביביטורס" ומצגר: אתגרי הפרקליט

 

נאמן משבח את ניצן, שעמו עבד כשר משפטים. "הוא אחד האנשים הטובים ביותר במשרד המשפטים, מועמד מצוין וצנוע לשליחות בשירות הציבור, אדם מסור ושומר סוד שלא מחפש כותרות והדלפות", הוא אומר. "משפטן שסדר יומו משפטי לכל דבר, הוא לומד את החומר הנודע לסוגיה ומגבש המלצה. הראיה לצדקת דרכו היא שההחלטות שלו התקבלו עד היום על ידי היועץ ופרקליט המדינה, ואני מקווה שהוא ימשיך בדרך הנכונה לדון לגופו של עניין ולא לגוף אדם".

 

לוין מנסה להימנע מלהתייחס לדיון שנוגע לעמדות פוליטיות, אך מוחה על בחירת ועדת איתור שנשלטה על-ידי היועץ המשפטי לממשלה, שסימנה לטענתו מראש את ניצן. "החמור מכל הוא הניסיון להפוך את ועדת האיתור, אשר תפקידה לאתר מועמדים ולהביאם בפני הממשלה, לוועדת מינויים אשר מפקיעה את סמכותה של הממשלה, ממנה את הפרקליט ומביאה מועמד אחד בלבד לאישור פורמלי. זהו מהלך אנטי-דמוקרטי אשר היה בוודאי נפסל על ידי בג"ץ והיועץ המשפטי לממשלה עצמו אילולא היה מדובר במינוי אשר הם עצמם חפצים בביצועו.

 

"במצב דברים זה, אין פלא כי המועמד שנבחר הינו אדם שעמדותיו המקצועיות שנויות במחלוקת", מוסיף לוין, "אשר בעבר נמתחה עליו ביקורת קשה בשל טענות בדבר אכיפה סלקטיבית של החוק המבוצעת בהנחייתו, ואשר ניסיונו המעשי בניהול הליכים פליליים נופל בהרבה מזה של בכירים אחרים בפרקליטות עצמה".

 

נאמן דוחה מכל וכל את הרמזים הללו. "שי ניצן איננו מוטה פוליטית ואין רקע פוליטי שמשפיע עליו. ישבתי איתו בדיונים רבים בנושאים מגוונים, הוא דן בכל נושא לגופו של עניין ועל פי העבודות ללא נגיעה פוליטית. אם היה נבחר מישהו אחר היו אומרים שיש לו דעות נגד הציבור הערבי. זה הכול סיסמאות ריקות של גורמים שמחפשים כותרות לא נכונות", אמר השר לשעבר.

 

אחרי ההודעה הלילית על בחירת ניצן בוועדת האיתור, גורמים בכירים במשרד המשפטים טענו

 כי "הקמפיין שנוהל כדי להשפיע על הוועדה, כאילו שהתוצאה ידועה מראש ושניצן הוא המועמד המועדף על וינשטיין, היה ספין מכוער, שגרם לכעס בקרב חברי הוועדה". וינשטיין עצמו פנה לחברי הוועדה ואמר שאיננו מוכן להיות מושפע "מגורמים שמנסים להלך אימים על הוועדה דרך התקשורת".

 

בחירת הוועדה היא למעשה רק המלצה לשרת המשפטים ציפי לבני, שכעת צפויה להציג את מועמדותו של ניצן לממשלה. לרוב מתקבלים המינויים ללא הפרעה, אך לנוכח הכעס בקרב גורמי ימין, ייתכן שיהיה ניסיון להפיל את המינוי בממשלה. אם המינוי יאושר, יחליף ניצן את משה לדור בחודש הבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שי ניצן, הבוקר
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
השר לשעבר יעקב נאמן. "מהטובים ביותר"
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
ח"כ יריב לוין. "עמדותיו המקצועיות שנויות במחלוקת"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים