סופגניות אפויות של מיקי שמו
קלות להכנה, זהובות ויפה, שניתן להכין מראש (ואפילו להקפיא!) והכי חשוב - בלי שום שמן עמוק לטיגון. מיקי שמו מגיש: מתכון לסופגניות אפויות במילוי ריבה
סופגניות אפויות
את הסופגניות האלו אנו אופים וממלאים במליות שונות ממש כמו במטוגנות. אני אוהב למלא אותן במליות מעט יותר מתוחכמות כגון: קרם פאטיסיר, קרם לימון ועוד.
ועוד משהו: ניתן להקפיא את הסופגניות בגמר האפיה ורק לחמם בתנור לפני הגשתן - זהו אחד מהיתרונות הבולטים שלהן.
גיוון: סופגניות שוקולד אפויות: ממירים 2 כפות קמח ב2 כפות קקאו. ומגדילים את כמות המים ל1/2 3 כוסות (קקאו מייבש).
המרכיבים ל-25 יחידות של 70 גרם כ"א:
1 ק"ג "קמח לחם"
1 שקית משפר אפיה לבצק שמרים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית מלח
320 מ"ל מים (1 כוס ושליש)
3 ביצים גדולות (xl)
1 שקית שמרים טריים (50 גרם)
1 כף אינסטנט פודינג (15 גרם )
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס שמן אפיולה בטעם (60 מ”ל)
חומרים למילוי:
ריבת תות/ פטל/מעורבת/ קרם פטיאסייר/ קרם לימון.
חומרים לציפוי/ קישוט (לא חובה):
אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, סוכר, מים, שמן, תמצית וניל, שמן ואינסטנט פודינג, במשך 10 דקות במהירות בינונית- איטית, עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
- מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה (אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.
- מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות. מגלגלים כל יחידת בצק לכדור ומעבירים אותם לתבנית עם נייר אפייה. מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח - כשעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים וממלאים במילוי הרצוי, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן
מומלצים