שתף קטע נבחר

סופגניות אפויות של מיקי שמו

קלות להכנה, זהובות ויפה, שניתן להכין מראש (ואפילו להקפיא!) והכי חשוב - בלי שום שמן עמוק לטיגון. מיקי שמו מגיש: מתכון לסופגניות אפויות במילוי ריבה

סופגניות אפויות

את הסופגניות האלו אנו אופים וממלאים במליות שונות ממש כמו במטוגנות. אני אוהב למלא אותן במליות מעט יותר מתוחכמות כגון: קרם פאטיסיר, קרם לימון ועוד.

 

 

 

ועוד משהו: ניתן להקפיא את הסופגניות בגמר האפיה ורק לחמם בתנור לפני הגשתן - זהו אחד מהיתרונות הבולטים שלהן.

גיוון: סופגניות שוקולד אפויות: ממירים 2 כפות קמח ב2 כפות קקאו. ומגדילים את כמות המים ל1/2 3 כוסות (קקאו מייבש).

 

המרכיבים ל-25 יחידות של 70 גרם כ"א:

1 ק"ג "קמח לחם"

1 שקית משפר אפיה לבצק שמרים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית מלח

320 מ"ל מים (1 כוס ושליש)

3 ביצים גדולות (xl)

1 שקית שמרים טריים (50 גרם)

1 כף אינסטנט פודינג (15 גרם )

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס שמן אפיולה בטעם (60 מ”ל)

חומרים למילוי:

ריבת תות/ פטל/מעורבת/ קרם פטיאסייר/ קרם לימון.

חומרים לציפוי/ קישוט (לא חובה):

אבקת סוכר.

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, סוכר, מים, שמן, תמצית וניל, שמן ואינסטנט פודינג, במשך 10 דקות במהירות בינונית- איטית, עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
  2. מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה (אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.
  3. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות. מגלגלים כל יחידת בצק לכדור ומעבירים אותם לתבנית עם נייר אפייה. מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח - כשעה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים וממלאים במילוי הרצוי, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אפויה. סופגניה של שמו
צילום: ירון ברנר
מומלצים