שתף קטע נבחר

הצלחה ישראלית: מטוס נייר בשלט רחוק

פרויקט במימון הקהל של שי גויטיין, שמאפשר להטיס מטוס נייר מהסמארטפון, עלה על כל הציפיות וגייס כפול ממה שביקש בתוך יומיים. רוצים גם?

עפים על זה: פרויקט ישראלי של מטוס נייר, שנשלט מרחוק באמצעות סמראטפון, ביקש מהגולשים מימון של 50 אלף דולר באתר מימון הגולשים קיקסטארטר וזכה להצלחה אדירה: 132,303 אלף דולר תוך יומיים, ונותרו עוד 58 ימים לגיוס. מי שרוצה להצטרף לתמיכה יכול עדיין לקבל עבור 30 דולר את הצעצוע (15 דולר תוספת למשלוח מחוץ לארה"ב), כאשר האספקה המשוערת היא מאי 2014. 

 

 

 

אופן השימוש, כפי שמוסבר בעמוד הפרויקט של המטוס המכונה POWERUP 3.0, הוא שמכינים סוג מטוס לפי ההוראות מאחד התרשימים, מצמידים לו את המודול, מחברים לאייפון ומעיפים. המודול הוא בעצם מדחף ומקלט ששולט בזנב ובמאזנות. באמצעות הטייה לשמאל וימין יכול המשתמש להפנות את זנב המטוס וכך לסובבו, ולהעלות ולהוריד אותו באמצעות המצערת (המאזנות מופנות מעלה ועל כן עוד כוח יעלה את המטוס). 

 

המטוס הויראלי

"לא הופתענו", מפתיע מייסד החברה TailorToys, שי גויטיין. "זה מוצר מדליק, עשינו סרטון שכיף לראות ושיהיה ויראלי". על הפק הסרטון אגב, טרוס מדיה, שעשו את הסרטון גם לפרסי - הכפתור החכם שגם הצליח מעל ומעבר בקיקסטארטר. אבל בואו לא נגזים עם החשיבות של הסרטון. כמו עם פרסי המוצר עצמו באמת באמת שווה. יש לו גם סימוכין לכך. אב הטיפוס  זכה בפרס צעצוע השנה ביריד של מגזין מדע פופולרי (popular science). 

 

"הרעיון הראשוני פותח לפני 6 שנים", מספר ל-ynet גויטיין, בעברו טייס תובלה בצה"ל 25 שנה, ומהנדס תעשייתי. "מדובר היה במוצר דומה, אבל מבוסס על שלט רחוק. הוא הגיע לרמה של אב טיפוס אבל לא הצלחנו להגיע למחיר תחרותי ועל כן נגנז".

 

המוצר 3.0 POWERUP הוא בעצם דגם שלישי ומשודרג של הרעיון - ובאתר החברה TailorToys אפשר לקנות את הדגמים הקודמים, שלא נשלטים מרחוק, ואם תרצו - גם ערכה לסירה אוריגמית. המוצר שזכה ב2011 -2012 לתהודה תקשורתית ואפילו הופיע  בתוכנית הלילה של ג'י לנו. גויטיין מספר כי נמכרו עשרות אלפי יחידות מהדגמים הקודמים. המוצר משמש גם להוראה של אווירונאוטיקה בבתי ספר. 

 

המוצר אותו תוכלו לקנות מתבסס על בלוטות' 4.0, פרוטוקול שמאפשר משקל נמוך, שליטה עד 55 מטר ועבודה רציפה של כ-10 דקות. את המכשיר אפשר להטעין דרך מיקרו USB רגיל. "זה דבר והיפוכו, "חיבור בין טכנלוגיה עילית לאוריגאמי", אומר גויטיין שרוצה להעביר מסר לכל הממציאים באשר הם:  "קיקסטארטר זה כלי מדהים, הוא אומר. "כל מי שיש לו רעיון טוב – אז אפשר לעשות את זה. כלי למחויבות מדהימה מול הקהל. בלי אנג'לים ובלי שום דבר - זה פשוט עובד".

 

קפלו מטוס מסביב ()
קפלו מטוס מסביב

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים