שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לביבות תפוחי עץ של איילת

    שימו קצת פרי בתוך הלביבה שלכם: איילת הירשמן מלמדת את אלכסנדרה לוקש להכין לביבות תפוחי עץ

      

     

     

     

    לביבות תפוחי עץ 

     

    המרכיבים ל-20 לביבות:

    4 תפוחים, מאיזה זן שאוהבים

    מיץ מלימון אחד

     

    לבלילה:

    1 כוס (140 גרם) קמח תופח

    1 ביצה

    1/2 כוס (100 מ"ל) יין מבעבע -  אפשר להשתמש בשמפניה, קאווה או פרוסקו

    2 חלבונים

    1 כף סוכר

     

    לטיגון:

    שמן קנולה או שמן זית

     

    להגשה:

    אבקת סוכר או אבקת סוכר וקינמון טחון

     

    אופן ההכנה: 

    1. מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חותכים לפרוסות ושמים בקערה. מכסים בממיץ הלימון. משהים רבע שעה.
    2. מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הקמח, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה והיין. מערבבים קלות. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים במטרפה ידנית לקצף קליל, מוסיפים את הסוכר וטורפים עוד קצת במיקסר או ידנית לקצף קליל. מקציפים את הקצף לבלילה ומערבבים בתנועות קיפול. מאחסנים במקרר עד לטיגון.
    3. הטיגון: מחממים בסיר גדול שמן לטיגון עמוק, עד שהוא חם מאוד. טובלים את פיסות התפוחים בבלילה הקרה ומעבירים מיד לסיר. מטגנים משני הצדדים עד שהם מזהיבים כ-3 דקות. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.
    4. ההגשה: זורים מלמעלה אבקת סוכר או אבקת סוכר וקינמון. מגישים מיד.

     

     

     (צילום: יוסי סליס)
    (צילום: יוסי סליס)

     

    • המתכון מתוך ספרה החדש (והמהמם!) של איילת הירשמן, "חנוכה שמח במטבח" בהוצאת "ידיעות אחרונות". 99 עמודים. כשר.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יוסי סליס
    מפתיעות. לביבות תפוחים
    צילום: יוסי סליס
    צילום: יוסי סליס
    במיוחד לחנוכה. הספר החדש של איילת הירשמן
    צילום: יוסי סליס
    מומלצים