שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לטקעס: מתכון מנצח ו-10 המלצות

    זה לא חנוכה בלעדיו: 10 המלצות למקומות שמגישים לטקעס ברחבי הארץ, מגרסה הודית ועד לביבת שוקולד אורגנית. יש גם מתכון של זמי שרייבר, שמראה לאלכסנדרה לוקש איך להכין לטקע מנצח עם קישואים

    1. לטקעס קישואים של סנדר

    ב-"סנדר" עורכים את הפסטילטקעס, שבו מוגשים לאורך ימי החג 5 סוגי לטקעס ובראשה לטקע הקישואים המפורסמת (ר' מתכון!). עוד במבחר: תפוח אדמה ובצל קלאסית, לעטקס בטטה, תפוח אדמה-גזר ועוד. מחיר: 20 שקלים ל-3 יחידות.

     

    סנדר - בית של אוכל. לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872 

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

     

    המתכון - של זמי שרייבר, השף של מסעדת "סנדר" תל אביב.

     

    המרכיבים ל-30-35 לטקעס בינוניות:

    8 קישואים בינוניים

    2 בצלים בינוניים

    2 ביצים

    1/2 כפית פפריקה

    1/2 כפי מלח

    1/4 כפית פלפל שחור

    50 גרם קמח לבן

     

    אופן הכנה:

    1. מגררים בפומפייה את הבצל והקישואים. מסננים את הנוזלים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
    2. מוסיפים ביצים, תבלינים וקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. מחממים שמן לטיגון במחבת עמוקה. בעזרת 2 כפות יוצקים מהתערובת לביבות בגודל הרצוי ומניחים בשמן החם.
    4. מטגנים את הלביבות למשך 3 דקות על כל צד עד להזהבה. מעבירים מהשמן לנייר סופג ומגישים את הלביבות כשהן עדין חמות.

     

     (צילום: גיא הכט)
    (צילום: גיא הכט)

     

    2. לטקעס תרד ופטה של מאפיית לחמים

    כאן  מכינים לביבות תרד ופטה וגם כאלה במילוי תפוחי אדמה. את הלביבות תוכלו לאכול במקום, או לחלופין לקחת מארז של 12 יחידות קפואות, לחמם בתנור הביתי 5-7 דקות בחום בינוני ולהגיש. מחיר: 59 שקלים למארז של 12 יחידות.

     

    מאפיית לחמים. חשמונאים 99, תל אביב. 03-5618111

     

     

    3. לטקעס באווירת כפר ב-"משק ברזילי"

    במסעדת "משק ברזילי" שבנווה צדק מכינים 3 סוגים של לביבות לרגל חנוכה: סלק, קולורבי ובטטה. את הלביבות ניתן להשיג לאורך כל החג בטקס הדלקת הנרות הן ניתנות ללא תשלום. מחיר: 28 שקלים ל-5 לביבות.

     

    משק ברזילי. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 03-5166329

     

    4. טבעולטקע ב-"אבא גיל"

    כאן מגישים לביבות אורגניות, טבעוניות, ללא טיגון, סוכר או גלוטן ובמגוון טעמים: תפוחי אדמה, בטטה-ג'ינג'ר, תרד, סלק ופלפלים. הלביבות מוגשות לצד מטבלים טבעוניים של טופו-עשבי תיבול וטחינה מגמבות אדומות.  בנוסף, ישנה גם הפתעה - לביבת שוקולד אורגנית ממותקת בתמרים. מחיר: 5 שקלים ללביבת ירקות. 6 שקלים ללביבת שוקולד. מטבלים - 7 שקלים לקופסה של 50 גרם.

     

    אבא גיל - בית אוכל אורגני. יהודה הלוי 55, תל אביב. 03-5663320

     

    5. לטקע הודית - פאקורה של "אינדירה"

    כאן מגישים לטקע בגרסה אוריינטלית - קפאקורה ירקות, שהן מבחר לביבות ירק מצופות בקמח עדשים מחיר למנה: 29 שקלים.

     

    אינדירה, שדרות שאול המלך 4 תל אביב. 7 ימים בשבוע, 03-6954437

     

     (צילום: גיא הכט)
    (צילום: גיא הכט)

     

    6. רושטי שוויצרי ב-"ביסטרו הכובשים"

    מציעים שתי גרסאות ללביבות: רושטי שוויצרי של תפוחי אדמה ותרד לצד עגבנייה, מלפפון, צנונית ושמנת חמוצה (34 שקל). והשנייה כמנה עיקרית, לביבות חזה עוף וקינואה עם סלט עשבים וחמוציות וטחינת לימון כבוש (49 שקל).

     

    ביסטרו הכובשים. הכובשים 48 פינת נחמיה, תל אביב. 03-5108555

     

     (צילם: אנטולי מיכאלו)
    (צילם: אנטולי מיכאלו)

     

    7. לטקע אפויה בקונדיטוריית בן עמי

    הקונדיטור בן עמי ברטיני מכין בחנוכה לביבות אפויות וגם מטוגנות מתפוחי אדמה וגם מבטטה וטימין ומנגולד וגבינה בולגרית. הלביבות מלוות במטבל איולי, חרדל וטימין. מחיר: 4 שקלים ללביבה.

     

    להשיג ברשת קונדיטוריית בן עמי.  

     

    8. נרות ולביבות סלק ב-"רג'ינה"

    כאן מגישים שלישיית לביבות שונות - אחת מבטטה, השנייה מסלק והשלישית - קלאסית, מתפוחי אדמה. הלקטעס מוגשות עם שלושה מטבל פלפל. במהלך ימי החג תתקיים הדלקת נרות מסורתית במסעדה מדי ערב בשעה 19:00. מחיר: 38 שקלים למנה.

     

    רג'ינה. מתחם התחנה נווה צדק, תל אביב. 057-9428604  

      

     (צילום: דני יורדן)
    (צילום: דני יורדן)

     

    9. חגיגת לביבות במסעדת המטבחון

    מסעדת המטבחון תגיש לאורך חנוכה ספיישל לביבות אפויות ומטוגנות. בין הלביבות שיוגשו בחג: לביבות בטטה אפויות, לביבות תפוחי אדמה, פראסה, לביבות קישואים ועוד. לצד הלביבות יוגשו גם צ'ייסרים לסועדים במהלך החג. 

    מחיר: לצלחת לביבות בין 29-32 שקלים.

     

    המטבחון, רבי עקיבא 18, כרם התימנים, תל אביב, 03-5163689

     

     (צילום: אייל קרן)
    (צילום: אייל קרן)

     

    10. לטקע איטלקיות בפורנלו

    במסעדת "פורנלו" מכינים סופליניה - לביבת אורז איטלקית מטוגנת בציפוי פנקו. המנה מוגשת לאורך כל ימות השנה, ומלבד אורז מורכבת גם מפטריות, שקדים וגבינת פרמז'ן. מחיר: 26 שקלים למנה.

     

    פורנלו. המעלית 6 איזור התעשייה, קדימה. 057-9443803

     

     (צילום: שובל אביטוב)
    (צילום: שובל אביטוב)

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גיא הכט
    ייקיות. לטקעס של סנדר
    צילום: גיא הכט
    מומלצים