שתף קטע נבחר

מחקר: עלייה במקרי התעללות והזנחת ילדים

מקריהם של כ-40 אלף ילדים דווחו ב-2012 לעובדים סוציאליים באזורם, כמעט 7,000 יותר מבשנה שלפני כן. במחוז ירושלים השיעור הגבוה ביותר של דיווחים על אלימות מינית, בת"א שיא באלימות פיזית. בפנים: הרשימה המלאה

39,129 קטינים חדשים נחשפו להתעללות והזנחה ב-2012, כך עולה ממחקר של מכון "חרוב" שהוגש למשרד הרווחה ושיקף עלייה בדיווחים על כל תחומי ההתעללות בילדים ביחס לשנה הקודמת. על פי המחקר, שנערך זו השנה החמישית, 16 מכל אלף ילדים הופנו לעובד סוציאלי בנושא, לעומת 13 מכל אלף ב-2011 (32,624 סך הכול).  

 

לעיון בדו"ח המלא וברשימת הערים - לחצו כאן

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

שיחה חשאית: פרס ו-29 מנהיגים ערבים

"אתה לא אדם, אתה מוצר". חיי עובדי הקבלן

 

המחקר מבוסס על דו"חות שהוגשו על ידי עובדים סוציאליים ב-228 רשויות מקומיות - ובהן 97.5% מכל הילדים עד גיל 17 בארץ - למפקחיהם. על פיו, שיעור הדיווח בבת ים הוא 39 לכל אלף ילדים, בנתניה דווחו 34 מקרי התעללות והזנחה לכל אלף ילדים ובלוד תועדו 26 דיווחים. באר שבע (20), תל אביב, פתח תקווה וראשון לציון (17), חיפה (14) וירושלים (12) מוקמו בתחתית רשימת הערים הגדולות.

 (מכון חרוב) (מכון חרוב)
(מכון חרוב)

 (מכון חרוב) (מכון חרוב)
(מכון חרוב)

 (מכון חרוב) (מכון חרוב)
(מכון חרוב)
 

המכון, שפועל לקדם סוגיות וחקיקה בתחום, מצא כי במחוז ירושלים נמצא השיעור הגבוה ביותר של דיווחים על אלימות מינית כלפי ילדים (3.21 לכל אלף ילדים). במחוז תל אביב-מרכז נמצא השיעור הגבוה ביותר של דיווחים על אלימות פיזית (5.79 לאלף), ואילו שיעור הזנחת הילדים בדרום (10.82 לאלף) היה הגבוה ביותר בארץ. בנוסף, נרשם במגזר הערבי שיעור ההזנחה הגבוה ביותר ביחס לשאר המגזרים (8.32 לכל אלף ילדים).

 

על פי הנתונים, שיעור הדיווח גבוה משמעותית מהשיעור הארצי (16.1 דיווחים לאלף ילדים) בעפולה (71.34), מעלות תרשיחא (70.08), אבו בסמה (64.57), מעלה אפרים (63.95) ובני עי"ש (63.17).  

 

בצדה השני של הרשימה - נתוני דיווח נמוכים מהשיעור הארצי - אותרו היישובים הבדואים חורה (1.37 דיווחים לאלף ילדים) ולקיה (1.8), וכן ג'וליס (1.93), עמנואל (1.99) וכסייפה (2.36).

 

עורכי המחקר - מנהל המכון, פרופסור אשר בן אריה, פרופסור ענת זעירא, העובדת הסוציאלית הראשית חנה סלוצקי והמפקחת הארצית לחוק הנוער חוה לוי, העריכו ביחס לכך את התנהלות המגזר הערבי והחרדי מול הרשויות, כגורם שעשוי להשפיע על הנתונים.

 

 

ח"כ אורלי לוי אבקסיס (הליכוד ביתנו), יו"ר הוועדה לזכויות הילד, מסרה בתגובה כי "המחקר מצטרף לשורה של מחקרים אשר חושפים נתונים מזעזעים על היקף תופעת ההתעללות בקטינים. זו תופעה שצוברת תאוצה במימדיה וחושפת תמונה מטרידה ומדאיגה שיש להציב על סדר היום באופן מיידי כל העת עד לטיפול שורשי". היא התריעה: "לא ייתכן שבישראל 2013 ילדים יופקרו ויוזנחו, יסבלו מאלימות פיזית או מינית וייוותרו ללא מענה. כפי שזעקתי בעבר, יש לרתום את כל המערכת כולה למציאת פתרון כולל ומקיף שיכלול בתוכו שיתוף מידע ודיווח בין הרשויות השונות".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאטרסטוק
אילוסטרציה
צילום: שאטרסטוק
מומלצים