שתף קטע נבחר

"סנואודן לא פעל לבדו בגניבת המידע"

יו"ר ועדת המודיעין בבית הנבחרים, מייק רוג'רס, טען כי לא ייתכן שמדליף תוכנית המעקבים האמריקנית הצליח להשיג לבד 200 אלף מסמכים. "זה מעבר ליכולות שלו", אמר רוג'רס. האו"ם: נחקור את הריגול האמריקני והבריטי

מי שיתף פעולה עם המדליף האמריקני? יו"ר ועדת המודיעין בבית הנבחרים האמריקני, מייק רוג'רס, טוען כי מדליף תוכנית המעקבים האמריקנית, אדוארד סנואודן, לא פעל לבדו.

 

בראיון שהעניק הלילה (יום ג') לרשת "פוקס", טען רוג'רס כי לא יכול להיות שסנואודן היה יכול להשיג לבד את 200 אלף המסמכים שהצליח להוריד משרתי הסוכנות לביטחון לאומי (NSA) בתקופה הקצרה שבה פעל.

 

עוד חדשות בעולם:

עומדות בתור: הענקיות שמחזרות אחר איראן

ארה"ב: עובדי המזון המהיר יוצאים למלחמה

צילם את עצמו: צפו בעוף דורס חוטף מצלמה

 

"זה מעבר ליכולות של סנואודן", מייק רוג'רס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"זה מעבר ליכולות של סנואודן", מייק רוג'רס(צילום: AFP)

"אנחנו יודעים שהוא עשה דברים שהם מעבר ליכולות שלו", אמר רוג'רס שזוכה מתוקף תפקידו לתדרוכים סודיים מסוכנויות הביון האמריקניות שמפוקחות על ידי הוועדה בראשותו. "פירוש הדבר הוא שסנואודן נעזר באדם אחר כדי לגנוב מידע מסווג שנועד לשמור על ביטחונם של אזרחי ארה"ב".

 

רוג'רס ציין בראיון כי ישנם שאלות רבות לגבי הזמן שבו סנואודן שהה בהונג קונג ואם היה בקשר עם אדם אחר. "הייתה פעילות בסין ואנו בודקים מה הוא עשה שם ועם מי הוא נפגש. לא הגיוני שסידרו לו ויזה לרוסיה בכזו מהירות".

 

המדליף האמריקני מיהר להכחיש את הטענות של יו"ר ועדת המודיעין הרפובליקני. עיתונאי ה"גרדיאן" הבריטי, גלן גרינוולד, העביר בשם סנואודן הודעה שלפיה הוא פעל לבד ממניעים אידיאולוגים של שמירה על זכויות הפרט בארה"ב.

 

גרינוולד שיגר הודעת דואר אלקטרוני למשרדי רשת "פוקס" וטען כי "כולם צריכים להתייחס לטענה הזו כבלתי אמינה וכתעמולה עד שמר רוג'רס יביא הוכחות. שוחחתי עם סנואודן והוא אישר שהוא פעל לבד בלי כל עזרה מבחוץ".

 

האו"ם: נחקור את ההאזנות של ארה"ב ובריטניה

בזירה אחרת, נראה כי תוכנית המעקבים שעוררה הדים ברחבי העולם מקבלת תפנית חדשה. בן אמרסון, בכיר בצוות הלוחמה בטרור של האו"ם, אמר בראיון ל"גרדיאן" הבריטי כי תיפתח חקירה על פעילות סוכנויות המודיעין של ארה"ב ובריטניה, בטענה שאגרו מידע על מיליארדי שיחות טלפון, הודעות אימייל ומסרונים סלולריים ברחבי העולם.

 

"סנואודן חשף דברים שהם בגדר שיא האינטרס הציבורי", אמר אמרסון ל"גרדיאן". "אין שום ספק שההדלפות של סנואודן פגעו מאוד במדינות המעורבות וחלקן כבר הובילו לחקיקה במדינות מסוימות".

 

הבכיר באו"ם התייחס גם למעורבות העיתונות העולמית בפרסום ההדלפות של סוכן ה-NSA לשעבר ובשיתוף הפעולה של מערכות העיתונים עמו. "לתקשורת יש זכות לפרסם סיפורים וזו תפקידה", אמר אמרסון. "זו תפקידה של עיתונות חופשית להעמיד במוקד ממשלות שחוטאות בתפקידן". הבכיר יוצא נגד ההחלטה הבריטית לתשאל את אנשי העיתון "גרדיאן", שהכתב שלה, גלן גרינוולד, נמצא בקשר ישיר עם סנואודן.

 

"זו פשוט שערורייה שמחוקקים בריטים חושבים שצריך להעמיד את ה'גרדיאן' בפני חקירה פלילית", תקף אמרסון.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים