שתף קטע נבחר

תאילנד: רגיעה לכבוד יום ההולדת של המלך

המשטרה התירה למאות מפגינים להתקרב למשרדה של ראש הממשלה בבנגקוק. במקביל, גורם רשמי אמר לרשת CNN כי הממשלה הגיעה להסכמה עם המפגינים על הפסקה זמנית של העימותים לרגל יום הולדתו ה-86 של המלך בהומיבול אדולידג'. עד כה נהרגו במהומות שלושה בני אדם ו-220 נפצעו

המחאה נגד השלטון בתאילנד : מאות מפגינים בבנגקוק פרצו הבוקר (יום ג') למתחם המשרד של ראש הממשלה יינגלוק צ'ינוואט מבלי להיתקל בהתנגדות המשטרה, שהונחתה לא להתעמת עם המפגינים. צ'ינוואט לא נמצאת בתוך מתחם משרדה, והמפגינים התאספו על המדשאות, מניפים את דגלי תאילנד, מבלי לפרוץ למבנה עצמו.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

המפגינים נערכו לפריצה כמה שעות קודם לכן, על רקע ההוראה המפורשת של הממשלה לכוחות הביטחון להימנע מעימות אלים. דובר הממשלה אמר קודם לכן: "המפגינים אמרו שבכוונתם להשתלט על הבניין, אבל הממשלה לא מעוניינת לראות כל עימות שהוא ולכן ביקשנו מהשוטרים לסגת".

 

מפגינים פורצים למתחם ראש הממשלה בתאילנד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגינים פורצים למתחם ראש הממשלה בתאילנד(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA  ) (צילום: EPA  )
(צילום: EPA )
 

 

המפגינים התכוונו לפרוץ למתחם כבר אתמול, בשעה שצ'ינוואט שהתה במשרדה, אולם המשטרה הודיעה שהשתמשה

בכדורי גומי, וראש הממשלה חולצה ללא פגע.

 

קודם לכן ניסתה צי'נוואט לדבר אל לב המפגינים ולנסות לפתוח עמם בהידברות. במסיבת עיתונאים ששודרה בכלי התקשורת במדינה היא דחתה את דרישות המפגינים להתפטר מתפקידה והוסיפה כי "תפתח כל דלת אפשרית" בפני המוחים. בשידור בן 12 דקות היא ציינה שהצבא לא ייקח צד במשבר הפוליטי הנוכחי. "הצבא מיקם עצמו בעמדה ניטרלית ומעוניין בפתרון שקט להפגנות".

 

עד כה גבו המהומות את חייהם של שלושה בני אדם, וכ-220 בני אדם נפצעו. גורם רשמי אמר לרשת החדשות האמריקנית CNN כי במשא ומתן שנערך בין המשטרה לבין המפגינים הוחלט על הפסקת העימותים בימים הקרובים לרגל יום הולדתו ה-86 של המלך בהומיבול אדולידג'.

העימותים האלימים בבנגקוק בסוף השבוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
העימותים האלימים בבנגקוק בסוף השבוע(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

המחאה נגד הממשלה החלה בחודש שעבר לאחר שמפלגת השלטון ניסתה להעביר הצעת חנינה, שלפי מבקריה נועדה לפטור מעונש את אחיה של צ'ינוואט,

ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינוואט, שהודח בהפיכה הצבאית ב-2006, הורשע בעבירות שוחד ונידון לשנתיים מאסר. בימים אלה הוא חי בגלות בדובאי וטוען שהרשעתו נובעת ממניעים פוליטיים.

אף שהמפגינים בתאילנד רוצים להחליף את הממשלה ב"מועצת עם", הם לא ציינו מה תהיה המשמעות של מועצה שכזו.  

בסוף השבוע החולף החריפו העימותים. מפגינים יידו אבנים לעבר המשטרה, קרעו גדרות תיל ושברו מחסומי בטון. המון צר על שלוש תחנות טלוויזיה ודרש שישדרו את עמדות המוחים ולא את אלה של הממשלה. תחנה אחת נמצאת בבעלות הממשלה, תחנה שנייה נשלטת על ידי הצבא ותחנה שלישית היא עצמאית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
המפגינים במתחם ראש הממשלה
צילום: EPA
צילום: רויטרס
עוצרים את העימותים לכבודו. מלך תאילנד
צילום: רויטרס
מומלצים