שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    חמין ושלל תבשילים של חורף: אינספור מתכונים

    כשיורדות המעלות, מגיעות הקטניות - שלל מתכונים לחמין מכל העדות, אוסובוקו מנצח, תבשילי עוף, בקר וגם קדירות ותבשילים צמחוניים ואפילו טבעוניים לכבוד החורף שהחליט סוף סוף לבוא

    סוף סוף הגיע החורף ומזג האוויר הסגרירי, יחד עם הגשם שמתדפק על החלונות שעושה חשק להוריד מהארון את הסיר הגדול ולשים בתנור או על הכיריים תבשיל עמוס בתפוחי אדמה עסיסיים שטבולים ברוטב סמיך ושוחים בסמיכות לנתחי בשר נימוחים.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

    עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו

    פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה  

     

    לרגל הסופ"ש הסוער, הנה שלל מתכוני חמין, קדרות ותבשילים חורפיים שיעשו לכם נעים וחמים.

     

    אפשר גם בסוטז (מחבת רחבה ונמוכה). קדרת עוף עסיסית (צילום: index open) (צילום: index open)
    אפשר גם בסוטז (מחבת רחבה ונמוכה). קדרת עוף עסיסית(צילום: index open)

     

    חמין

    3 דרכים להכין חמין מושלם - קלאסי, טבעוני או סחינה

    רפי אהרונוביץ' מגיש: חמין של קצבים

    טשולענט פרטיזני - חמין אידישאי לעילא

    חמין טבעוני/ אורי שביט

     

     (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)

     

    קדרות עוף

    קלאסיקה צרפתית: קוק או וין - תבשיל עוף ביין

    קדרת העוף, חומוס ובשרים מעושנים של בני סיידא

    בטוויסט הודי: קדרת עוף ,דלעת וחומוס בקארי

    ארוחה שלמה בסיר אחד: קדרת עוף חורפית עם תפוחי אדמה

    וקדרת העוף, אורז וירקות של יקירת הערוץ, רותי קינן 

     

     

    טעים אש. קדרת עוף, אורז וירקות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    טעים אש. קדרת עוף, אורז וירקות(צילום: ירון ברנר)

     

    קדרות בקר

    קדרת בקר בלהות: פוט או פה פריזאי

    קדרת בשר ופטריות

    קדירת בשר ביין אדום ועשבי תיבול

    קדרת בשר ושעועית

    קבורמה - קדרת תורכית של ירקות בשר

    אוסובוקו איטלקי קלאסי

    לנועזים: אוסובוקו ודלעת בבירת חיטה

     

    עשיר ומשגע. האוסובוקו של קפה איטליה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    עשיר ומשגע. האוסובוקו של קפה איטליה(צילום: ירון ברנר)

     

    תבית עשירות בקטניות וקדרות צמחוניות

    קדרת בשר אירית וגם בורשט/ אריאנה מלמד

    אפשר גם בלי בשר - קדרות חורף צמחוניות

    קדרת נקניקיות ואורז של איילת בן-יוסף

    חגיגה עיראקית לשבת: תבית בשתי גרסאות

    קובה, תבית וערוק: אוכל שבא מהלב

     

    ותבית לקינוח, מביסטרו טשרניחובסקי 6 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    ותבית לקינוח, מביסטרו טשרניחובסקי 6(צילום: דן פרץ)

     

    מתכון והמלצה לסופ"ש: פסטיבל טעם כנרת וארוחת אבירים ב-"מרינדו"

    בסוף השבוע יתקיים בפעם התשיעית פסטיבל "טעם כנרת" שבמסגרתו יציעו שלל מסעדות ובתי אוכל מגוון עשיר ורחב של טעמים מחבל הארץ היפהפה הזה. המסעדות המובחרות ובתי האוכל יציעו מנות מיוחדות בדגש על יצירה קולינרית מקומית, ולצד אלו יצטרפו שלל אירועים ססגוניים, סדנאות, בישול בטבע, מפגשי שפים ועוד.

     

     (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
    (צילום: חגי אהרון)

     

    בין הפעילויות שמציע הפסטיבל בסופ"ש הקרוב בכנרת: מוזיקה וקולינריה במסעדת ערמונים, טעימות והדגמות על בסיס סילאן בתמרים פלוס ומוזיקה וניגובים ב-"יוסי של חומוס" באפיקים וסעודת אבירים במסעדת מרינדו בעין גב (ר' מתכון), שתארח בחמישי (5.12) את השף אריאל כהן (מסעדת NG).

     

    התפריט יכלול לפתיחה בשרים קרים מלווים חזרת לבנה, שלל מנות ראשונות כפטריות פורטובלו צלויות על הגריל ברוטב שום וסילאן, שוקיות עוף מעושנות ועוד, נזיד עדשים שחורות ולעיקרית פיקניה מעושנת, ספרייבס טלה, פסטרמה של שייטל עגל, שוק טלה על גחלים עטוף עלי בננות, טלה שלם מתגלגל לאיטו על הגריל וקינוח אישי שנשמר בהפתעה.שווה מאד. (רועי ירושלמי)

     

     מחיר לסועד: 169 שקלים. יש להזמין מקומות מראש בטלפון: 04-6658555

     

    ספייריבס טלה של מרינדו (צילום: נועם הוד)
    ספייריבס טלה של מרינדו(צילום: נועם הוד)

     

    קדירת כתף טלה

    מתכון של רועי תבור, השף והבעלים של "מרינדו"

     

    המרכיבים ל-4-6 סועדים:

    1.5 ק"ג כתף טלה פרוס

    1 ליטר ציר טלה/בקר

    1 ראש שום 

    1 גזר

    1  תפוח אדמה

    1 ראש סלרי

    1 שורש פטרוזיליה

    1 כף חרדל גרגירים

    1 כפית פלפל אנגלי שלם

    2 עלי דפנה

    מלח ופלפל לפי טעם

    1 כוס יין אדום

     

    אופן ההכנה :

    1. קולפים וקוצצים את כל הירקות לקוביות.
    2. מחממים היטב מעט שמן זית בסיר כבד ועמוק. מקמחים את פרוסות הכתף טלה ומטגנים מכל צד כמה דקות.
    3. מוסיפים את ירקות השורש ציר ושאר המרכיבים והתבלינים, מכסים במים עד ל-2/3 גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
    4. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 3 שעות. מומלץ להגיש על מצע פירה שורשים.

     


     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דן לב
    גם עם עוף. חמין
    צילום: דן לב
    מומלצים