שתף קטע נבחר

אצלנו בבית: עוף ועגבניות שרי בחומץ בלסמי

לטגן את העוף, לבשל במיצים ואז להכניס לתנור - במקום להשתמש בהמון כלים, אפשר לעשות את זה עם מחבת אחת ולהוציא תחת ידינו ארוחה נפלאה שכולם ייהנו ממנה כי לכל תבשיל יש סיר מתאים

אנשים משקיעים המון כסף במטבח שהם בונים בית, המון כסף. לפעמים הם שוכחים שמה שבאמת חשוב זה מה יש בתוך המטבח, כלומר בארונות, לא פחות מאשר המטבח עצמו, דהיינו סירים מחבתות וכו'.

 

"סירים ומחבתות זה דבר מאד חשוב בכל מטבח", אומר השף ישראל אהרוני. "כדאי שיהיו איכותיים וכדאי שיהיה מגוון מספיק טוב, למשל, מחבתות בכמה גדלים, סירים לאורז, סירים לפסטה, סירים למרק, ואחרים, כמו אלה של ריזולי - יש להם גם ציפוי בלתי נדבק, תחתית ודפנות עבים מאד שאוגרים חום ומפזרים אותו באופן אחיד ומשיגים תוצאה איכותית".

 

 

עוף ועגבניות שרי בחומץ בלסמי

המרכיבים:

4 חזות עוף שלמים, לא דפוקים, לא מעוכים, לא פרוסים

מלח, פלפל

2 כוסות עגבניות שרי בכל מיני צבעים

כ-4-5 שיני שום שלמות

5-6 עלי מרווה

 

לתיבול:

5 כפות חומץ בלסמי

1 כף סוכר חום

כ-1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים את חזות העוף וצורבים למשך כ-1-2 דקות במחבת עם שמן חם.
  2. מוסיפים את עגבניות השרי, שיני השום ואת עלי המרווה.
  3. ממשיכים לצרוב את הכל למשך כ-3-4 דקות.
  4. מכינים את התיבול: מערבבים יחד את המרכיבים עד לכדי תערובת בגוון זהוב.
  5. מוסיפים את תיבול למחבת וממשיכים לבשל עוד כ-3-4 דקות.
  6. מכניסים את המחבת לתנור ומבשלים במשך 7-8 דקות בטמפ' של 200 מעלות.
  7. מוציאים מהתנור. מזלפים מהרוטב על חזות העוף.
  8. מגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל.

 

המחבתות והסירים של ריזולי מיוצרים כבר למעלה מ-50 שנים ע"י חברה משפחתית איטלקית מסורתית המשלבת שימוש בחומרי גלם איכותיים, טכנולוגיה מתקדמת וגימור ידני היוצרים את המחבתות הטובים בעולם. מחבתות הסטייק והגריל של ריזולי בנויות מיציקת אלומיניום עבה במיוחד מאפשרות בישול, טיגון ואפייה ברמה הגבוהה ביותר תוך שימוש במעט שמן לשמירה על ערכי המזון לתזונה בריאה, במקביל לפיזור חום באופן אחיד יעיל ומהיר (250 מעלות בפחות מ- 3 דקות) בנוסף, המחבתות קלות לניקוי ונוחות לשימוש.

 

מחבת הגריל של ריזולי מיוצרת בתהליך ייחודי המבוסס על טכנולוגיה שנקראת קאסט אלומניום אשר במהלכה נעשה שימוש ביציקת אלומיניום עבה המוכנה מראש, המקנה לכלי הבישול של ריזולי מוליכות ופיזור חום טובים במיוחד, שכן ככל שהאלומיניום עבה יותר (ואינו מחולק לשכבות) כך הוא מוליך ומפזר חום בצורה יעילה יותר. זוהי מחבת בעלת תחתית עבה במיוחד, עובי 6 מ"מ, וניתנת לשימוש בתנור עד 180 מעלות.

 

ריזולי מייצרת מגוון עצום של סירים ומחבתות בכל הגדלים והצורות המותאמים לכיריים: גז, קרמיות אינדוקציה ועוד.

 

  • מחפשים כלים מיוחדים נוספים? הקליקו כאן
  • כל הטיפים הכי שווים מחכים לכם אצלנו בבית

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים