שתף קטע נבחר

קוגלהוף לשבת

הנס ברטלה מכין את העוגה המחוררת הכי מפורסמת: קוגלהוף מפוארת וגבוהה עם שקדים

קולגהוף שקדים

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו

פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה  

קלאסיקה צרפתית: קוק או וין - תבשיל עוף ביין

 

המרכיבים לתבנית קוטר 18:

240 גרם קמח שטיבל 2

60 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים

3 חלמונים

120 גרם חלב

75 גרם חמאה רכה

5 גרם מלח

1 כפית תמצית וניל

1/2 לימון מגורר

50 גרם צימוקים

25 גרם רום

30 שקדים פלחים

 

לסירופ השקדים:

100 גרם סוכר

100 גרם מים

1/2 מקל וניל

2-4 טיפות תמצית שקדים

 

לציפוי:

100 גרם א.סוכר

30 מ"ל סירופ שקדים 30

 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את השמרים עם הקמח
  2. לשים בצק עם כל החומרים עם גיטרה במהירות בינונית כ-7 דקות, חוץ מהצימוקים, הרום והשקדים. מכסים את הקערת מיקסר עם ניילון ומתפיחים כשעה אחת.
  3. משרים את הצימוקים ברום. משמנים את התבנית ומפזרים שקדים.
  4. מערבבים את הבצק התפוח כ-1/2 דקה במיקסר במהירות איטית, מוסיפים את הצימוקים המושרים,מערבבים.קצר
  5. יוצקים את הבצק הרך מאוד לתוך התבנית ומתפיחים את בסביבה חמימה כ-30
  6. מעלות עד שהבצק מגיע ל3/4 גובה של התבנית.
  7. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, אופים כ-20 דקות.
  8. אחרי המתנה של 10 דקות הופכים את הגוגלהופף על רשת ומשחררים מהתבנית.
  9. מכינים את הסירופ שקדים: מרתיחים הכל יחד.מצננים מעט
  10. יוצקים את הסירופ לתוך התבנית הריקה עד3/4 גובה ,מחזירים אליו את העוגה למשך 1 דקה והופכים את העוגה חזרה על רשת ומניחים על מגש עם ניר אפיה.
  11. מכינים את הציפוי: מערבבים יחד ומורחים על העוגה. מכניסים לתנור ל-2 דקות בלבד ב-200 מעלות.מצננים ומפזרים א.סוכר

 

 (צילום: יפה עירון קוץ)
(צילום: יפה עירון קוץ)

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יפה עירון קוץ
קוגלהוף
צילום: יפה עירון קוץ
מומלצים