שתף קטע נבחר

היועמ"ש וינשטיין: לא אערער על זיכוי ליברמן

ההבנה שסיכויי הצלחת הערעור בתיק קלושים הכריעה. וינשטיין הדגיש שבהחלטה "אין כדי לתת הכשר למעשי ליברמן, שגם בית המשפט מצא שאינם ראויים, אינם מוסריים ואינם עומדים בסטנדרט המצופה מאיש ציבור"

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין הודיע בצהריים (יום ד') כי לא יערער על זיכויו של אביגדור ליברמן בפרשת השגריר. וינשטיין סבר שיש טעויות וקביעות לא נכונות בהכרעת הדין, אך מנגד הכריעה ההבנה שסיכויי הצלחת הערעור בתיק קלושים. הוא מתח ביקורת על מעשיו של ליברמן.

 

בית משפט השלום בירושלים זיכה את ליברמן בחודש שעבר, אחרי יותר מעשור של חקירה. הוא הואשם במרמה והפרת אמונים בפרשת מינויו של השגריר לשעבר זאב בן אריה. הזיכוי אִפשר לו לחזור לכיסא שנשמר לו בממשלה כשר החוץ.

 (צילום: אמיל סלמן, הארץ) (צילום: אמיל סלמן, הארץ)
(צילום: אמיל סלמן, הארץ)
 

מלשכת היועץ המשפטי נמסר, כי לאחר הכרעת הדין הוא נדרש לשאלה אם יש מקום לערער עליה. "לאחר ששקל בדבר, החליט היועמ"ש לאמץ את עמדתם של פרקליט המדינה היוצא ופרקליט המדינה הנכנס - לא להגיש ערעור על הכרעת הדין. זאת נוכח מדיניות התביעה, הנוהגת ריסון ואיפוק בהגשת ערעורים על זיכויים, ונוכח הערכות מקצועיות שנשמעו בפניו כי סיכויי הערעור נמוכים".

  

עוד מסר וינשטיין, כי "בית משפט השלום קבע קביעות עובדתיות, שבחלקן הן שונות מהעובדות שייחסה התביעה לליברמן". ההלכה המשפטית המקובלת היא שערכאת ערעור אינה מתערבת בדרך כלל בקביעות עובדתיות של השופטים, אלא במקרים חריגים ביותר. "לכך יש השלכה ישירה גם על סיכויי הערעור בהיבט הנורמטיבי". 

 

וינשטיין הדגיש כי בהחלטה שקיבל "אין כדי לתת הכשר למעשיו של ליברמן, אשר גם בית המשפט שזיכה אותו מצא שאינם ראויים, אינם מוסריים ואינם עומדים בסטנדרט המצופה מאיש ציבור, ודאי במעמד כה בכיר של שר בממשלת ישראל".

 

השופטים שזיכו את ליברמן מתחו ביקורת נוקבת על המשטרה והפרקליטות בפרק שכינו "מחדלי חקירה", אך וינשטיין ופרקליט המדינה משה לדור דחו את הטענות. וינשטיין אמר לאחר הזיכוי: "חובתי להגיש כתב אישום כשיש סיכוי סביר להרשעה, וחובתו של בית המשפט לעשות את אשר הוא עושה. אני את חובתי קיימתי". לדור הסביר: "תוך כדי המשפט דברים יכולים להשתנות", וציין שהתיק ייבחן מחדש. אך כעת, כאמור, הוחלט לא לערער על פסק הדין. 

 

את ההחלטה לא לערער על פסק הדין לא קיבל היועץ בקלות. בתחילת הדרך הצהיר כי הוא מאמין בתיק השגריר ובכוונתו "ללכת איתו עד הסוף", במיוחד על רקע הביקורת על סגירת התיק המרכזי נגד ליברמן, תיק חברות הקש

 

עורכי הדין גיורא אדרת ונתי שמחוני שייצגו את ליברמן, ברכו על ההחלטה, שלדבריהם "הביאה לסיומה מסכת ארוכת שנים של חקירות ומשפט. הכרעת הדין של בית משפט השלום הייתה נכונה עובדתית ומשפטית וטוב עשתה הפרקליטות שהחליטה להימנע מערעור. מעתה יוכל מר ליברמן להקדיש את כל זמנו ומרצו לענייני משרדו ולעשייה ציבורית ברוכה". גם עו"ד ירון קוסטליץ הביע קורת רוח: "השמחה מיוחדת נוכח השנים הארוכות שבהן היה נתון ליברמן תחת עננה של חקירות".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 18/12/2013 13:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
יהודה וינשטיין
צילום: גיל יוחנן
מומלצים