שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    קוסקוס, לא משנה מאיזו עדה: דלורית ממולאת בכל טוב

    רותי קינן מגישה את הגרסה הפרטית והמשפחתית שלה למרק קוסקוס, לו היא משדכת, בהבזק גאונות, חצאי דלורית משועממת שנאפתה בתנור וזכתה להיות קערתו. קוסקוס אינסטנט, דלועים ומרק - הסיפור הלא מצונזר

    הכול התחיל בדלורית משועממת (וקצת משעממת, יש להודות), שקישטה במשך כמה שבועות את סלסילת הירקות שלנו מבלי שנמצא לה מתכון להשתלב בו. זה לא שלא ניסיתי, אבל זה אף פעם לא התאים: למתכון אחד חששתי שדלורית שלמה זה יותר מדי ולאחר - פחות מדי. עד שבאחד מימי הקרה האחרונים התחשק לנו קוסקוס

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    שלפתי את הדלעת הקטנה, חציתי אותה וחלצתי את קרביה המגורענים. המטרה היתה לקלוף, לחתוך לקוביות ולשתף אותה במרק הקוסקוס שהחל להתארגן על האש. ברגע האחרון עצרתי. אני לא יודעת מה גבר על מה - המראה היפהפה של שני החצאים הכתומים או המחשבה על הקילוף המעצבן. בהחלטה של רגע הנחתי את החצאים בתבנית צלייה, יצקתי עליהם מעט שמן זית וטמנתי בתנור שעוד היה חם ממתכון אחר.

     

    מרק הקוסקוס, נטול הדלורית, המשיך לבעבע על הגז בשעה שהדלורית התפנקה בתנור ואפילו החלה להשתזף בקצוות. אחרי כ-45 דקות (אולי קצת יותר)

    המרק והדלורית היו מוכנים לשידוך. ממש לפני שהתיישבנו לשולחן הכנתי את הקוסקוס עצמו (משקית, ברור!). חפרתי עם כף שקע נאה בכל חצי דלעת והוספתי את התוכן שהוצא למרק. התקבלו שתי קונכיות דלעת יפות, שקיבלו באהבה לחיקן את גרגרי הקוסקוס. מעליהם נוצק המרק על כל תכולתו. אכלנו את המנה בכל האמצעים - במזלג וסכין לירקות ולדלורית, ובכף למרק שנספג בקוסקוס ונטף לצלחת. הכול חוסל - כולל הדלורית, על קליפתה.

     

    מיד סיכמנו שהקוסקוס מעולם לא נראה כל כך טוב וגם הדלורית, שפיתחה בתנור טעם אגוזי משהו ומרקם נהדר, הכי מוצלחת בדרך הזאת. הפעם, יותר מאשר במתכון מנחם לימים הקרים, העיקר במנה היפהפייה הזאת הוא ההגשה שאינה מנסה חלילה וחס לגנוב את ההצגה מהקוסקוס המסורתי, אלא רק לתרום לו.

     

    לפני שאתם משתלחים בי בתגובות עדתיות, אני רוצה להבהיר: המתכון שלהלן הוא הגרסה הפרטית והמשפחתית שלי למרק הקוסקוס ובאמת שכל אחד מוזמן לייצר את שלו, אם הוא חושב שהוא עדיף. תרומתי הצנועה היא הרעיון - איך להגיש את הקוסקוס, שתודו שאינו מצטיין במראה משהו-משהו ובדרך מצודדת לגמרי. ועל הדרך גם למצות מהדלורית את מלוא הפוטנציאל הטמון בה. כל זה באופן שהוא ללא ספק קל, מהיר ומאוד אלגנטי.

      

    קוסקוס בדלורית אפויה

    כדי להעשיר את המרק, אפשר להוסיף לו חלקי עוף ולהאריך את משך הבישול ב-15 דקות נוספות. אפשר כמובן להגיש גם עם קציצות (מפרום).

     

    המרכיבים ל-6 מנות:

    3 דלוריות קטנות

    2 כפות שמן זית

    מלח גס - לפי הטעם 

    פלפל טחון טרי - לפי הטעם

    1 שקית קוסקוס מהיר הכנה

     

    למרק:

    3 כפות שמן

    1 בצל קצוץ

    3 שיני שום פרוסות

    2 עגבניות, קלופות וקצוצות

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית כורכום

    2 קישואים, חתוכים לפרוסות עבות

    2 גזרים, קלופים וחתוכים

    1 לפת קלופה, חתוכה לחתיכות גדולות

    3 גבעולי סלרי, חתוכים לקטעים

    2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים

    6 כוסות ציר עוף או מים

    מלח - לפי הטעם

    פלפל - לפי הטעם

    1 צרור כוסברה או פטרוזיליה

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:
    1. מקרצפים היטב את קליפת הדלוריות, חוצים אותן לאורך, מוציאים את הגרעינים והסיבים ומניחים את החצאים על תבנית. מזלפים מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות או עד שהדלוריות רכות.
    2. מכינים את המרק: מטגנים את הבצל בשמן בסיר גדול עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום, העגבניות הפפריקה והכורכום ומבשלים תוך בחישה עוד כמה דקות. מוסיפים את החומוס המבושל, את כל הירקות ואת הציר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל ומניחים למעלה את הכוסברה או הפטרוזיליה.
    3. מבשלים את המרק כ-30 דקות או עד שכל הירקות רכים מאוד.
    4. הגשה: מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה. מוציאים את הדלוריות מהתנור, מצננים מעט ומוציאים בכף חלק מהבשר, כך שנשארת קונכייה עם דפנות בעובי 1 ס"מ בערך. מוסיפים את בשר הדלורית למרק ומתבלים את הקונכיות במלח גס ובפלפל טחון. מניחים כל חצי דלורית בצלחת עמוקה רחבה. ממלאים בקוסקוס ויוצקים מעל מהמרק.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    קוסקוס בדלורית אפויה
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    רותי קינן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים