שתף קטע נבחר

מקינטוש בן 27 התחבר לרשת

ג'ף קיצ'ר לקח מחשב מסוף שנות ה-80 וחיבר אותו לאינטרנט של היום. כדי לעשות את זה הוא בנה מחשבים שיגשרו מעל הפער הטכנולוגי

האינטרנט של ג'ף קיצ'ר כנראה לא היה איטי מספיק, אז הוא החליט לנסות לחבר לאינטרנט את מחשב המקינטוש פלוס הישן שלו. קיצ'ר מציג את עצמו כמהנדס תוכנה, בעל תארים בהנדסה ומדע מסטנדפורד, שפיתח תוכנה שמתקנת טשטושים בצילום.

 

 

למחשב המקינטוש שנמכר בין השנים 1986 ל-1990, מספר קיצ'ר, מלפני 27 שנים יש מודם, אך מפרט נמוך יותר ממכשירים שאפשר לשאת היום בכף היד. יש בו מעבד במהירות של 8 מגהרץ בלבד (מעבד בסמארטפון ממוצע מהיר היום יהיה 2 גיגהרץ), זכרון ראם של 4 מגהבייט (זכרון פנימי של סמארטפון היום גדול בערך פי 500), כונן של 50 מגהבייט בלבד, ותצוגת שחור לבן ברזולוצית 512X342 פיקסלים בלבד (רחוק מאוד מה-HD שאנחנו מכירים היום כמעט בכל טלוויזיה, סמארטפון וטאבלט).

 

בהתחלה, מספר קיצ'ר המחשב פשוט עבד, והמידע בו נשמר. אם אכן כך המצב, זהו הישג שאפשר לזקוף לטובתה של אפל, במיוחד לאור התקלות ואובדן המידע שרבים מאיתנו מכירים, במחשבים וכוננים קשיחים הרבה יותר צעירים. אלא שחלק אחד בכל זאת נשרף לאחר השימוש הראשוני במחשב, אך קיצ'ר הצליח להחליף אותו למרות שמדובר בחלק עתיק מאוד.

 

שנות ה-80 לשנות ה-2000 במחשב זעיר

עם מודם במהירות 2400 ביטים לשניה (בהשוואה ל-30-100 מגהביט בישראל, שגם כבר לא נחשבת למהירה ביותר), אפשר רק לחלום להוריד סרטים, או לצפות ביוטיוב. בימי טרום האינטרנט הממסוחר, היה אפשר להתחבר ל-BBSים בחיוג, ולהשתמש במחשב כמעיין מסוף, ולא מכונת גלישה עצומה שאנחנו מכירים היום.

   

קיצ'ר מצא ברשת FTP שכוחה, תוכנה מתאמה ודפדפן שמסוגל לעבוד על המחשב וגם לקרוא קבצי HTML, שפותחו למה שאנחנו מכירים, בערך באותן שנים שנמכר המחשב הזה.  בעיה נוספת היא החיבור לנתבים העדכניים שלא מתאימים בכבלים שלהם, ובטח שלא ב-Wifi למחשב משנות ה-80. קיצ'ר הנדס את החיבור הטורי במחשב, דרך רספברי פיי, מחשב זעיר וזול (שאגב, גם חזק יותר מהמקינטוש), שאותו חיבר לרשת, ואילתר מעיין ממיר בין העולם הישן לעולם החדש. אותו רספברי פיי ועוד קצת שפצורים טכניים ותוכנות ישנות (שאפשר לקרוא עליהם בהרחבה בבלוג של קיצ'ר), עזרו לו גם להעביר את הקבצים של התוכנות הדפדפן מה-PC שלו למקינטוש - מכונות שהיה קשה להעביר ביניהן קבצים, בעיקר כי למי עוד יש כונן דיסקטים?

 

אחרי עוד תכנות של תוכנה שתגשר על הפערים הטכנולוגיים בין האינטרנט של היום לבין חיבורי המסופים הפשוטים של פעם וחיבור לכל מיני פרוטוקולים שלא היו קיימים, הצליח קיצ'ר לגלוש. האתר הראשון שאותו הדגים הוא הערך של המקינטוש פלוס בוויקיפדיה. טקסט שחור על רקע לבן נראה לא רע. רק שזה לוקח 10 דקות לטעון עמוד. אבל אחרי 27 שנים וכל כך הרבה עבודה, מה זה עוד 10 דקות בין מחשבים?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים