שתף קטע נבחר

אוסטרליה: מכחישי השואה נגד חוקי השנאה

ממשלתו של טוני אבוט פועלת לצמצום חוקי השנאה במדינה, אך זוכה לתמיכה מביכה מצד ארגון מכחישי השואה הגדול במדינה. "החוקים נועדו להשתיק"

ארגון מכחישי השואה הגדול באוסטרליה הביע תמיכה ביוזמת ממשלתו של טוני אבוט לצמצם ולהחליש את החוקים המגדירים פשעי שנאה על רקע גזעני. כך דיווח לפנות בוקר (שבת) העיתון האוסטרלי "סידני מורנינג הראלד".

 

עוד ידיעות מהעולם:

קנדה: העליון פסל החוקים שאוסרים על זנות

מכרה זהב, חרב פיפיות. מה גילתה ארה"ב?

סערה בלבנון: הזמרת פיירוז בעד נסראללה

 

לפי הדיווח, מכון אדלייד, שייסד מכחיש השואה פרדריק טובן, הודיע כי יש לדון מחדש "באופן לגיטימי" בסעיף 18C לחוק האפליה על רקע גזעני, וכן בחוקים האחרים במדינה שאוסרים על אפליה גזענית.

 

טוני אבוט. יוזם צמצום של חוקי הגזענות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טוני אבוט. יוזם צמצום של חוקי הגזענות(צילום: AFP)

שר המשפטים האוסטרלי ג'ורג' ברנדייס, והמפקח החדש על זכויות האדם באוסטרליה, טים ווילסון, קראו לשינוי החוקים, שב-2011 הופנו נגד פובליציסט אוסטרלי שכתב טור דעה על אבוריג'ינים בהירי עור. ווילסון עצמו גינה את טובן ואמר כי עמדותיו ועמדות המכון שבראשו הוא עומד הן "דוחות" ו"שטויות מבוססות פנטזיה", אבל הוסיף כי בתי המשפט אינם הדרך להתעמת עמם.

 

לפי ווילסון, דיון ציבורי חופשי הוא הדרך המתאימה ביותר להתעמת עם מכחישי שואה: "במקום לאפשר להם להתחפר במערות השנאה שלהם, יש לחשוף את האנשים האלה בגין טיפשותם ורמת האבסורדיות של ההערות שלהם".

 

מנהל מכון אדלייד, פיטר הרטבונג, אמר כי הוא אינו מעוניין להגיב לדבריו של ווילסון, אבל "החוקים הללו מונעים דיון בנושאים שניתן להוכיח אותם עם עובדות ומספרים, כך שלא ניתן להתווכח עליהם. הם נועדו להשתיק בני אדם כשאין להם כל טיעון הגיוני לגבות את דבריהם".

 

אף על פי שבאוסטרליה נמתחה ביקורת חריפה על החוקים בעקבות התביעה שהוגשה נגד הפובליציסט האוסטרלי, הם לרוב משמשים קבוצות יהודיות להגביל את פעילותם של מכחישי שואה וניאו נאצים.

 

טובן עצמו נידון בשנת 2009 לשלושה חודשי מאסר משום שהפר צו שהורה לו להפסיק לפרסם

חומר אנטישמי באתר האינטרנט שלו. החומר המרשיע כולל טענות כי השואה מעולם לא אירעה, וכי כלל לא היו תאי גזים באושוויץ. כן טען טובן כי יהודים שהטילו ספק בטענותיהם של מכחישי שואה הם בעלי אינטליגנציה פחותה. לאחר הפסיקה, כינה טובן את החלטת השופט "מפלה לחופש הביטוי". "אני מוכן בהחלט להקריב את נוחותי בשם חופש הביטוי", אמר לעיתונאים מחוץ לבית הדין.

 

בשנת 1999 הורשע טובן בהכשת שואה בגרמניה וריצה שם שבעה חודשי מאסר. בין יתר מעשיו, השתתף טובן בכינוס שערך נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד ב-2006 שהטיל ספק בקיומה של השואה. בכינוס טען טובן כי מחנה ההשמדה אושוויץ היה "קטן מדי", ועל כן לא ייתכן שהתבצעה בו השמדה המונית. הוא טען כי לכל היותר, רק 2,007 יהודים נספו בו. חוקרים גורסים עם זאת כי בין 1.1 מיליון ל-1.5 מיליון בני אדם, מרביתם יהודים, הושמדו במחנה ההשמדה הזה על ידי הנאצים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
קברי יהודים שחוללו (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים