שתף קטע נבחר

פיקוד העורף: אם אין ממ"ד - תמוגנו בשקי חול

שיכונים רבים לא זוכים לחיזוק במסגרת תמ"א 38 ולתוספת ממ"ד, לרוב בשל אי-כדאיות כלכלית מצד היזמים. הפתרון של צה"ל: מיגון באמצעות שקי חול בעתות חירום כגון סופות מתמשכות, רעידות אדמה או התרעה נגד טילים

שיא הטכנולוגיה הצה"לית: תוכנית חדשה מחזירה את ישראל לימי שקי החול של מלחמת ששת הימים. מה שנשמע כבדיחה, מסתבר כתוכנית רצינית של פיקוד העורף בשיתוף הרשויות המקומיות. על פי התוכנית, עשרות שיכונים ותיקים בישראל בזמן חירום יחזרו למלא שקי חול, באמצעות ציוד מיוחד שנרכש לאחרונה, הכולל מכולות, ציוד חפירה ושואבי עפר.

 

כתבות נוספות על חיזוק מבנים בערוץ הנדל"ן :

 

"כחלק מהערכות פיקוד העורף למצבי חירום", נכתב במצגת של פיקוד העורף שהועברה לרשויות המקומיות, "עלה הצורך בבחינת משאבים שיאפשרו מתן מענה מיגוני וגמישות תפעולית. מכולות החול הן לבנה אחת מתוך רבות לסיוע לרשות ולאזרחיה. המכולה מיועדת להנפקה לרשויות המקומיות בהן עולה פער מיגון".

 

ההחלטה לחזור לשיטת מילוי שקי החול התקבלה על רקע העובדה שפרויקטים של תמ"א 38 (התוכנית לחיזוק מבנים שכוללת גם תוספת ממ"ד) לא מיושמת בכל הארץ אלא בעיקר במרכזה. למעשה, רק ב-1991 אושרה בניית ממ"דים בעקבות מלחמת המפרץ הראשונה - דבר המותיר מאות שיכוני מגורים ללא הגנה.

 

הצבא יסתייע במתנדבים להקמת ביצורי שקי החול (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
הצבא יסתייע במתנדבים להקמת ביצורי שקי החול(צילום: דובר צה"ל)

הדמיית התוכנית למיגון השיכונים (הדמיה: דובר צה"ל) (הדמיה: דובר צה
הדמיית התוכנית למיגון השיכונים(הדמיה: דובר צה"ל)

 

איך תוקם חומת השקים?

הצבא יסתייע במתנדבים נציגי השכונות להקמת ביצורי שקי החול, בעת מטח טילים, סופה יוצאת דופן או רעידת אדמה. במקרים מסוימים חומת שקי החול תוקם לאחר מעשה, כדי להתמודד עם רעידות משנה, סופות מתמשכות או בעת התרעה כנגד טילים. "גם בסופת סנדי האחרונה בארה"ב, מילאו שקי חול באמריקה הגדולה", אומרים בפיקוד העורף.

 

אז איך תוקם חומת שקי החול? יחידה של פיקוד העורף תהיה אחראית על מה שנקרא "מכולות לסל". לפי ההנחיות, היחידה תאפשר לאזרחים "מילוי שקי חול במהירות ובנוחות מקסימלית. משך מקסימלי למילוי 4 שקים במקביל: 40 שניות. תפוקה ממוצעת בשעה: 360 שקים. משך זמן מילוי 24 אלף שקים הקיימים במכולה אחת: 5 ימים".

 

באשר להתנהלות צה"ל, על פי ההנחיות "קצין יפקד על תהליך מילוי השקים וייוודא בטיחות החיילים והאזרחים המתנדבים הפועלים בשטח. חיילים, אזרחים ומתנדבים עובדים במקביל ומאיישים את עמדת המילוי, ואחראים למלא שקים ברצף, תוך בקרה על ידית/ברז הזרימה ולוודא זרימת החול לשקים. חיילים נוספים מסייעים בהגשת השקים הריקים והעברת השקים לאזור מיועד למיגון, וכך יצרו 'שרשרת פיקודית רציפה'. מילוי תא המכולה בחול בתדירות יבוצע על ידי מפעיל ציוד כבד".

 

הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: דובר צה"ל
הדמיית התוכנית. שקי החול יגנו על השיכונים
הדמיה: דובר צה"ל
מומלצים