שתף קטע נבחר

קטנטנות: עוגיות פרמזן וזעתר

מיכל וקסמן מכינה משהו קטן וטוב, שמתאים בדיוק לחגיגות פתיחה השנה או סתם לצד כוס יין, כשמתכרבלים על הספה - עוגיות פרמזן וזעתר ממכרות

את רשימת החלומות שלי לשנה החדשה (וגם לבאות אחריה) הקדמתי להכין בזכות הפריזאית, שאפילו חלקה אותה עם קוראיה. אז עכשיו, כשחלומותי פרוסים קבל עם ורשת ברשימה ארוכה ומפורטת, לא נותר לי אלא לקבל את השנה החדשה בציפיה ובתקווה גדולה שתהיה שמחה, מעניינת ומלאת עשייה לפחות כמו זו שיוצאת ואולי אולי אפילו יותר.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל: 

 

ומה בשבילכם? משהו קטן וטוב. עוגיות פצפונות, פריכות כראוי ועזות טעמים, אמנם מקטגוריית המלוחים אבל משלימות באופן מופתי כל לגימת אלכוהול - שמפניה או משקה אחר. ביסים קטנים ומאוד ממכרים, שמתאימים בדיוק לחגיגות פתיחת השנה במסיבה סוערת, ארוחה טובה עם חברים או סתם כוס שמפניה צוננת בכרבול ביתי נעים.שנה טובה חברים. בשמחות!

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

עוגיות פרמזן וזעתר

קלות ממש להכנה, בלי מקום לפספוסים ומתאימות גם למי שאפייה איננה עיסוק שגור במחוזותיו.

אני הכנתי אותן בשתי גירסאות: עם פרמזן בלבד ועם ג'יבן - בלוקים שטוחים של גבינת צאן קשה ומלוחה מאוד בעבודת יד שקניתי אצל הירקנית מרחוב סלסלה ביפו (גירסה תעשייתית של הגבינה הזאת אפשר לקנות גם בחלק מהסופרמרקטים. סימן הזיהוי במקרר הוא הכיתוב בערבית שמופיע על המיכלים) ועלי זעתר טריים מהגינה.

 

בכל מקרה הקפידו לעקוב אחר ההוראות, אל תקצרו או תדלגו על שלב הפריזר והיזהרו שלא יישרפו, זה קורה די מהר. העוגיות תהיינה במיטבן יום למחרת.

 

ועוד משהו: אפשר להכין את הבצק מראש או להכין כמות כפולה, ולשמור את הנקניקים בפריזר לאורך זמן.

 

המרכיבים לכ-100 עוגיות קטנטנות: 

100 גרם קמח רגיל

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 חלמון ביצה

1 כף שמן זית

50 גרם גבינה קשה עזת טעם, מגוררת - ניתן להשתמש בפרמזן, ג'בן - גבינת צאן ערבית קשה ומלוחה מאוד, קשקבל, פקורינו, צפתית יבשה וכדומה

1/2 כפית מלח ים (אלא אם כן משתמשים בגבינה מאוד מלוחה כמו ג'יבן או צפתית קשה)

1 כף עלי זעתר, קצוצים דק - אפשר להחליף ברוזמרין או טימין ואפשר גם בלי בכלל 

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערה קמח, חמאה, שמן זית ומלח (אם משתמשים).
  2. מעבדים את הבצק בעזרת האצבעות עד שמתקבלים פירורים גסים (דומים לפירורי בצק לקראמבל).
  3. מוסיפים חלמון, גבינה ועלי תבלין אם משתמשים.
  4. מעבדים את הבצק לכדור אחיד (נזהרים מעיבוד יתר שיפגע בפריכותו ויגרום לעוגיות להתפורר).
  5. מכינים את העוגיות: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.מגלגלים כל חלק לנקניק מהודק שקוטרו 1-2 ס"מ (תלוי בגודל העוגיות שתרצו לייצר - אני אוהבת את שלי קטנטנות).
  6. עוטפים את נקניקי הבצק בניילון ומכניסים לפריזר למשך חצי שעה על מנת שיתקשה, ואפשר יהיה לחתוך ממנו עיגולים דקים. לפני האפייה מוציאים את הנקניקים ומניחים אותם בחוץ במשך 5-10 דקות לפני החיתוך (אם נקניקי הבצק היו בפריזר רק חצי שעה אין צורך לחכות להפשרתם, אפשר לחתוך אותם מיד).
  7. מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. חותכים מנקניקי הבצק עיגולים שעוביים אינו עולה על 1/2 ס"מ.
  8. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית, במרחק מה זה מזה. אופים במרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 7-10 דקות, או עד שהעוגיות משחימות בקצוות. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי (כשהן חמות הן מתפרקות). שומרים בקופסה אטומה או מחסלים בבת אחת. סיכוי סביר לאופציה השניה.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

 

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
עוגיות פרמזן וזעתר
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים