שתף קטע נבחר

על אלו בעלי מקצוע מתלוננים הכי הרבה?

2013 הסתיימה, ודירוג התלונות על בעלי המקצוע מאפשר הצצה על מי שיוצא צדיק, האם הצרכן הישראלי למד להתלונן וכמה כסף בדיוק חזר אליו כפיצוי

הסינדרום הישראלי. יש דבר כזה. אנחנו שונאים לצאת פראיירים, ותמיד נדמה לנו שהשיפוצניק והאינסטלטור יודעים להוציא אותנו כאלה. היחס בין הצרכן הישראלי לבעל המקצוע המגיע אליו הביתה כדי לטפל בבעיה מורכב מהרבה חשדנות וחשש, בתכל'ס, אנחנו מרגישים שעובדים עלינו, ולא תמיד בצדק . יחד עם בחירת שיר השנה, זוג השנה וחתונת השנה, זה הזמן למצעד בעלי המקצוע 2013. השנה שהייתה. 

 

עוד בנושא:

 

שיפוצניקים או צבעים, טכנאי מזגנים או גננים - מי הכי עיצבן אותנו בשנת 2013? מנתוני מוקד הגישור ויישוב המחלוקות של 'המקצוענים', עולה כי בעל המקצוע שהכי הרגיז אתכם בשנה החולפת הוא האינסטלטור, עם 12% מכלל התלונות. אוטמי הגגות וחברות ההובלה כל אחד מהם עם נתח של 10% מהתלונות.

  

 

 

את מספר התלונות הנמוך ביותר מכלל בעלי המקצוע קיבלו טכנאי המחשבים ומתקני התריסים והגגות. ציון מיוחד לשבח ניתן לטכנאי המחשבים שקיבלו הרבה מאד המלצות גולשים במהלך השנה. הסיבה הרווחת: עזרה טלפונית בלי לקחת אפילו שקל. כך בהנחיה מרחוק הם החזירו את המחשב לחיים ואת הצבע לפנים.

 

כל היום אני מתלוננת. ועל מה?  

מה יותר מפריע לישראלים - שהחשמלאי איחר או שטכנאי המזגנים עיגל את המחיר כלפי מעלה? בעוד שבשנה שעברה התלונה הנפוצה ביותר הייתה על מחיר מופרז, ב-2013 התלונה הרווחת הייתה על עבודה לא מקצועית עם 18% מהתלונות ובמקום השני, עם 13% מסך התלונות, הישראלי, לא תאמינו - התלונן שאיחרו לו.

 

"את השינוי ניתן לזקוף לזכות הצרכנים והשינוי בסוג התלונה בהחלט מעיד על שוני בתפיסה הצרכנית- ישראלית" אומרים במוקד הגישור ויישוב המחלוקות, המחבר בין הצרכנים לבעלי המקצוע כדי ללבן את הסוגיות בהן היתה אי הסכמה בין הצדדים, "עושה רושם שהישראלים הפסיקו להיות פראיירים. הם מקפידים יותר על סקר שוק, קוראים, מבינים, בודקים את המחירון המומלץ, מתרשמים מחוות דעת של צרכנים אחרים וקשה יותר 'לעבוד' עליהם במחיר. הם עומדים על כך שמגיעה להם עבודה מקצועית ודורשים שיכבדו את הזמן שלהם. מפתיע לגלות שבניגוד לדעה הרווחת, הישראלים למדו שתשלום בשחור לא חוסך אלא מהווה בעיה ודורשים חשבונית, המהווה אסמכתה על העבודה. אם לא נותנים להם חשבונית – הם מתלוננים ובצדק".

 

 

 

"הנתונים מצביעים על כך שהימים בהם חיכינו לטכנאי ארבע שעות 'כי ככה זה' נגמרו וסטנדרט השירות כל הזמן עולה, מה שבהכרח מעודד מצוינות בקרב בעלי המקצוע, כשהבינוניים שביניהם נפלטים ממעגל נותני השירות" מסכמים במוקד.

 

איפה הכסף?

"בעלי מקצוע שחזרו לדירה לתקן עבודה, להשלים משימה, לתת חשבונית כחוק ולהאריך את תקופת האחריות שניתנה היו פתרונות בהם עשו שימוש. "לפעמים התנצלות כנה מבעל המקצוע לצרכן על איחור למשל, היא כל מה שנדרש ולפעמים מגיע לצרכן פיצוי כספי", אמרו במוקד, שהחזיר בשנה החולפת 50 אלף שקל בהליכי גישור. הסכומים שהוחזרו לכל צרכן  נעו בין 50 עד ל-8,000 שקל.

 

"אנחנו מעודדים צרכנים להתלונן", סיפרו במוקד, "זה עוזר לנו לאתר את בעלי המקצוע שמנסים לעגל פינות ולהוציא אותם משירות. הסנקציות האלו גורמות לכולם להשתפר. ככה זה כשיש פיקוח. מי שיוצא נשכר מכך בסופו של דבר הם גם הצרכנים וגם בעלי המקצוע הטובים שבאופן עקיף מתוגמלים על יושר ומקצועיות".   

 

יצאת צדיק

מתברר שהצרכן הישראלי יודע לא רק להתלונן אלא בהחלט גם לפרגן. גם פה – רוב המומלצים השנה היו אינסטלאטורים. מסתבר שמי שמסדר לנו את זרם המים במקלחת מקבל יחס חם ומי שמסדר אותנו בפיצוץ צינור מקבל מקלחת קרה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אינסטלטור. מספר 1
צילום: shutterstock
מומלצים