שתף קטע נבחר

הידרדרות חמורה: חשש כבד לחיי אריאל שרון

ראש הממשלה לשעבר, ששרוי בתרדמת זה שמונה שנים, סובל מאי ספיקת כליות. ההחמרה המדאיגה במצבו עלולה להוביל לקריסת מערכות גופו. לוחמים ששירתו תחתיו ביחידת 101 סיפרו: "הוא היה מפקד וחבר בחסד עליון"

הקרב האחרון של אחד מגדולי מנהיגי ישראל: שמונה שנים שרוי ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון בתרדמת, אבל דווקא לאחר שמצבו יוצב בעקבות ניתוח שעבר - חלה הידרדרות נוספת במצבו, הידרדרות מדאיגה במיוחד. שרון בן ה-85 מאושפז בבית החולים שיבא בתל השומר, ובנו גלעד לצד מיטתו.

 

שרון סובל מאי ספיקת כליות. ההחמרה המשמעותית במצבו עלולה להוביל לקריסת מערכות גופו, והחשש לחייו כבד ומוחשי. "אני מקווה שלא יהיה שינוי עד הבוקר", אמר אמש (יום ד') בכיר במרכז הרפואי שיבא, והבהיר היטב עד כמה חמור מצבו של ראש הממשלה לשעבר.

 

"אני לא יכולה להפסיק לחשוב על אריק בערב הזה", כתבה בפייסבוק השרה ציפי לבני, ששימשה יו"ר קדימה, המפלגה שייסד שרון, ולאחר מכן הקימה את מפלגת התנועה. לוחמים ששירתו תחתיו ביחידת 101 המיתולוגית שהקים, העדיפו להיזכר בימים אחרים. "ארצה לזכור אותו בימים היפים שלו", אמר ל-ynet אהרון (ארול) אשל, שלחם עם שרון ב-101: "הוא היה עבורי מפקד וחבר בחסד עליון".

 

שמעון (קצ'ה) כהנר, ששירת אף הוא ביחידה 101, סיפר: "רק לפני ארבעה חודשים ארגנו כנס לציון 60 שנה להקמת היחידה. למרות שאריק לא היה נוכח, רוחו ריחפה בכל מקום ומעל כל האירוע המרגש הזה". הוא אמר כי בשעות שאחרי הפרסום על ההחמרה במצבו קיבל כמה וכמה טלפונים מחברים ליחידה שהתעניינו בשלומו, "אבל אני לא בקי בכך, אני מרגיש חסר אונים כמו כולם".

בית החולים שיבא, אמש (צילום: יוגב אטיאס) (צילום: יוגב אטיאס)
בית החולים שיבא, אמש(צילום: יוגב אטיאס)
 

כהנר סיפר על הקשר המיוחד עם שרון לאורך השנים: "הקשר איתו לא היה יום-יומי כי ראש הממשלה הוא אדם עסוק מאוד, אבל יחד עם זאת לא הייתה אפילו פעם אחת שרציתי להיפגש איתו וזה לא יצא לפועל. אריק כתב לי פעם שיש בינינו אחווה וחברות מופלאה וזה באמת היה ככה, הרבה יותר מרק רעות לוחמים".

 

ד"ר איתי גל, כתבנו לענייני בריאות, מסביר כי הכליות הן אחד האיברים הרגישים ביותר למחסור בחמצן. מסיבה זו מצב של פגיעה בהן עלול להתרחש במהירות ולגרום לפגיעה בלתי הפיכה. אצל חולים כשרון קיים מגוון רחב של סיבות אפשריות לאי ספיקת כליות, שתוצאתן הרת אסון: פגיעה באיזון האלקטרוליטים בדם, יתר לחץ דם, בצקת ריאות, פגיעה בפעילות החשמלית של הלב והפרה של איזון החומציות בדם. סיבוכים אלה מביאים לקריסת מערכות כללית ולמוות.

 

במצב של אי ספיקת כליות, הפתרון היחיד להצלתו של החולה היא חיבור למכשיר דיאליזה. עם זאת, מדובר בהליך מורכב, הדורש כי מצבו של החולה יהיה יציב. ללא דיאליזה, מובילה אי ספיקת הכליות להידרדרות מהירה, שבה חומרי הפסולת אינם מסולקים מהגוף. הצטברותם תוביל למגוון סיבוכים רפואיים קריטיים ולמוות.

שרון במהלך מלחמת יום כיפור (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
שרון במהלך מלחמת יום כיפור(צילום: דודו אזולאי)

ראש ממשלה בחווה (צילום: יוסי רוט) (צילום: יוסי רוט)
ראש ממשלה בחווה(צילום: יוסי רוט)
 

שרון, ראש הממשלה ה-11 של ישראל, שרוי במצב הכרה נמוך מינואר 2006, לאחר שעבר אירוע

מוחי בעת היותו ראש ממשלה. הסימנים הראשונים למשבר הרפואי הגיעו בחודש דצמבר 2005, כאשר שרון עבר אירוע מוחי קל והובהל לבית החולים "הדסה". האירוע הוביל לסדרת בדיקות ולאשפוזו של ראש הממשלה למשך כמה ימים. יממה לפני שהיה אמור לעבור צנתור חש שרון ברע והובהל שוב לבית החולים הירושלמי, שם אובחן כי עבר אירוע מוחי משמעותי.

 

רופאיו אמנם הצליחו אז לעצור את הדימום המרכזי במוחו, אך מצבו הוסיף להידרדר בשעה שהיה מאושפז בטיפול נמרץ במחלקה הנוירוכירורגית. הוא אושפז כשרוב הזמן עיניו פקוחות והוא מגיב לגירויי אור וקול, עם פעילות חשמלית מוחית מינימלית.


פורסם לראשונה 01/01/2014 22:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אריאל שרון. מתפללים לשלומו
צילום: איי פי
מומלצים