שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    נכנס יין: תערוכת סומלייה 2014
    זני ענבים בלאדיים, יקב שכולו לבן ושלל טעימות של יינות מעניינים מאינספור יקבים. ליבי שפרלינג עם 5 המלצות וכל הפרטים על תערוכת היין סומלייה שנפתחת השבוע בתל אביב

    תערוכת היין סומלייה החלה את דרכה כתערוכה לקהל מקצועי והפכה עם הזמן למיצג מגוון של תוצרת מקומית, מהגדולים מסוגו, שפתוח גם לקהל הרחב.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    התערוכה מתקיימת השנה בהיכל התרבות וחוגגת עשור. היא תתקיים בימים שלישי ורביעי (7-8.1) בין השעות 12:00-21:00 כשהכניסה - בתשלום לקהל הרחב ובחינם לקהל מקצועי - מותרת עד לשעה 19:30. מה יהיה לנו שם בין שלל הדוכנים ובמה כדאי להתמקד ? הנה 5 המלצות ועוד פרטים שכדאי לדעת:

     

    היכל התרבות (צילום: דיוויד סילברמן)
    היכל התרבות(צילום: דיוויד סילברמן)

     

    1. ספרה

    היקב החדש יחסית של היינן דורון רב הון מתמקד רק ביינות לבנים נקיים מאוד, מינימליסטיים ומדוייקים. גם חובבי אדומים במובהק יופתעו פה לטובה. בתערוכה בתערוכה יציגו לראשונה את הסדרה הגבוהה החדשה של היקב, מהדורה ממוספרת, שאת יינותיה כדאי מאד לטעום.

     

     

    2. יתיר

    היקב המדברי יציג את האדומים המעניינים שלו - פטי ורדו, שיראז, סירה וכמובן משק יתיר שהינו בלנד של מרלו, שיראז וקברנה.

     

     

    3. צרעה

    כאן מתמקדים בהצגת יינות הרי יהודה 2012 וכן שורש 2012 (טרום השקה), שניהם פרי עבודה משותפת עם יועץ היין ז'אן קלוד ברואה. הענבים עצמם - מקורם בחלקות חדשות בכרם שורש (מנטיעות 2009).

     

    4. כרמיזן

    יקב נפלא של המנזר הנושא את אותו השם. זו הצגתו הראשונה בתערוכה ולטעימה יוצעו יינות לבנים מזנים מקומיים לא מוכרים: דבוקי וחמדני- ג'נדאלי. אל תוותרו גם על טעימה מהאדום שלהם, בלאדי שמו.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    יקב כרמיזן (צילום: יחסי ציבור) (צילום: טארק סלסא)
    יקב כרמיזן (צילום: יחסי ציבור)

     

    5. יקב אלכסנדר

    היקב הנהדר יחשוף רוזה חדש וכן יאפשר טעימת חבית ואפשרות לקנייה עתידית מאלכסנדר הגדול - קברנה סוביניון 2010. אל תעזבו

    בלי לטעום את הגרנאש סירה מורבדר (GSM 2010) שזו לו חשיפה ראשונה.

      

    כמו כן חפשו את יקבי שטרן (קברנה פרנק נהדר), רמות נפתלי (עם מלבק ופטי ורדו זניים ששניהם מהווים ביטוי נפלא לזנים), אורטל (לכו על תל שיפון ועל ויונייה) ויקב נעמן (קטיפה שחורה, סגול עמוק ויינות הקינוח החדשים בגנון פורט).

    ומה לגבי הגדולים? יקבי כרמל יתמקדו ביינות מדיטרניאן, שיראז קאיומי וביין הקינוח הנפלא גוורצטרמינר שעל בציר מאוחר 2008 ויקב רקנאטי ימחיש את המהפכה הים תיכונית שעבר ויציע לטעימה סירה ויונייה רזרב, פטיט סערה רזרב 2012 בחשיפה ראשונה וכן קברנה רזרב כרם לבנון 2010. יקב רמת הגולן הכינו שלושה אוספי טעימות. שווה להתמקד בבציר החדש של שרדונה כרם אורגני אודם, בירדן רוזה, המבעבע החדש וכן לתת צ'אנס ליינות הזניים מענבי פינו נואר, מלבק, טמפרניו ונביולו, שעשויים להפתיע אתכם.

     

    אחרי כל היין הזה נסו להירגע עם קצת גראפה ממזקקת "יוליוס" הגלילית, שם שווה לטעום את הגראפה השקופה בלאן דה גליליי, את המיושנת מאר דה גליליי ואת הקרופניק.

     

    אם אתם חובבי גראפות, אל תוותרו גם על הדוכן של גראפס, שם תטעמו את הגראפות של מזקקת פולי (שמציג יאקופו פולי, הבעלים) ומזקקת ברטה מאיטליה, לצד יינות היקב האיטלקי ואלפנרה וכן היקבים הישראליים צ'ילאג והר אודם. עוד בתערוכה יציגו משווקים של מקררי יין ופתרונות אחסון יין אחרים, מכל הגדלים והמינים, אביזרי יין ושאר גימיקים חמודים.

     

    כדי שהבטן לא תידבק לגב, מבטיחים פריסה של דוכני גבינות (משק יעקבס), שמן זית, שוקולדים שווים ואפילו דוכן של דלישס דלי משוק הנמל, שיציעו קורנביף.

     

    תערוכת היין סומלייה. מחיר כניסה: 150 שקלים. לפרטים נוספים והרשמה : http://sommelier.co.il/wine_news.asp?news=1&id=1293

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים