שתף קטע נבחר

ת"א: אלפי מבקשי מקלט מפגינים בשגרירויות

אתמול מילאו המפגינים האפריקנים את כיכר רבין והיום הם מבקשים למחות מול נציגויות דיפלומטיות בישראל. כעשרת אלפים מבקשי מקלט מפגינים מול שגרירויות ארה"ב, צרפת, בריטניה ועוד: "לא נותנים לנו לחיות בכבוד"

ביומה השני של שביתת מבקשי המקלט מאפריקה, צעדו הבוקר (ב') אלפי מפגינים מגינת לוינסקי בדרום תל אביב לשגרירויות של מדינות שונות כדי לבקש את עזרתן "מול היד הקשה של ממשלת ישראל", כהגדרתם. ההערכה היא שבסך הכול כעשרת אלפים איש מפגינים מול הנציגויות השונות ברחבי העיר. כ-5,000 מהם התכנסו מול שגרירות ארצות הברית ברחוב הירקון, והשאר מול שגרירויות רומניה, שבדיה, איטליה, קנדה, אנגליה וצרפת, וכן מול נציבות האו"ם לפליטים.

 

עוד על מחאת מבקשי המקלט ב-ynet:

 

ליד השגרירות האמריקנית התגודדו כמה פעילים ישראלים המתנגדים למתן זכויות למבקשי המקלט. הם הניפו דגלי ישראל וקראו "לכו הביתה, אתם לא פליטים".

 

בדרך לשגרירויות, הבוקר בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בדרך לשגרירויות, הבוקר בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאת מבקשי המקלט, הבוקר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מחאת מבקשי המקלט, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

המכתב שהועבר לשגריר ארה"ב דן שפירו (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
המכתב שהועבר לשגריר ארה"ב דן שפירו(צילום: איתי בלומנטל)

במהלך ההפגנה מול שגרירות ארה"ב העבירו נציגי המפגינים מכתב לשגריר דן שפירו ובו ביקשו שיפעיל את השפעתו על מקבלי ההחלטות בישראל באמצעות הממשל בארה"ב. "ביקשנו שיבוטל החוק שכולא אותנו ולא מכיר בנו כפליטים", אמר אחד הנציגים שהעבירו את המכתב.

 

המפגינים קוראים להתערבות של הקהילה הבינלאומית בעניינם. "הגעתי לכאן כדי שהעולם ידאג שיתייחסו אליי בישראל כבן אדם", אמר איברהים, מבקש מקלט מסודן. "מאז שהגעתי לכאן לפני שלוש שנים לא בחנו את הבקשות שהגשתי. כל הזמן מאריכים לנו את הוויזה ולא נותנים לנו לחיות בכבוד. אנחנו מיואשים מהיחס הזה, לא הגענו לכאן סתם, אלא רק בגלל שבארץ שלנו יש מלחמות קשות".

 

מחמוד אדם אלחייק, מבקש מקלט מדרפור: "כל העולם יודע שיש במדינות שלנו מלחמה ומדינת ישראל מתעלמת מכך. הגעתי לשגרירות ארה"ב כדי לדרוש את התערבות העולם במצב שבו כולאים אנשים חפים מפשע. החוק החדש מאפשר לכלוא אותנו כאילו אנחנו פושעים. לא עשינו כלום, רק ביקשנו עזרה. תנו לנו לחיות בכבוד עד שהמצב באפריקה ישתפר".  

 

הפגנת הרבבות בכיכר רבין ביום הראשון לשביתה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הפגנת הרבבות בכיכר רבין ביום הראשון לשביתה(צילום: מוטי קמחי)

אתמול התכנסו עשרות אלפי מבקשי המקלט להפגנה המונית בכיכר רבין בדרישה שהממשלה תבחן את בקשות המקלט שלהם,

ותחדל ממדיניות המעצר והכליאה שמופנית כלפיהם. במקביל, הגיעו לכיכר גם פעילים ישראלים שביקשו להזדהות עם המפגינים.

 

חברת מועצת עיריית תל אביב לשעבר, יעל דיין, אמרה ל-ynet: "אני מפגינה נגד העוול שגורם החוק החדש למבקשי המקלט. החוק הזה, שהמשמעות שלו היא מאסר ולא משפט, לא יעבור את בג"ץ. האנשים שנמצאים כאן הם פליטים ומבקשי מקלט ולא מסתננים. הממשלה צריכה לאפשר להם לעבוד, זה היה פותר חלק גדול מהבעיה".

 

באילת הפגינו אתמול מול קריית הממשלה במשך שעתיים כ-350 מבקשי מקלט. במסגרת שביתת המחאה נעדרים מבתי המלון והמסעדות בעיר מאות עובדים זרים. בבתי המלון סיפרו כי מנהיגי המחאה שלחו נציגים לכל מקום כדי למנוע מהם לרדת מהאוטובוסים ולהיכנס לבתי המלון. 

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
לפני הצעדה, הבוקר בגן לוינסקי
צילום: מוטי קמחי
צילום: AFP
צעדת מחאה בעיר
צילום: AFP
מומלצים