שתף קטע נבחר

צ'ירס

הוא התחיל לבשל בירה ביתית עם כמה חברים בישראל. אבל היום, אחרי קיץ אחד במבשלת בירה במסצ'וסטס, עמית רם הוא מבשלן בירה מקצועי

איך הגעת לעבודה במבשלת בירה?

"השורשים שלי בבישול בירה הם בישראל, שם התחלתי כמבשל בירה ביתית. השתתפתי בתחרויות ופסטיבלים של בירה ביתית תחת השם 'מבשלת החלוץ', אותה הקמתי יחד עם חבריי גלעד נאמן ועפרי גרזון שממשיכים לנהל את המבשלה גם היום. בשנת 2012, כשהייתי סטודנט השקוע בתוך תקופת מבחנים, המחשבות שלי הפליגו לקראת חופשת הקיץ. רציתי לעשות משהו מעניין ולשלב בתוכו את תחביב בישול הבירה, לכן החלטתי לנצל את האזרחות האמריקאית שלי לטובת העניין ושלחתי אי-מיילים למבשלות בירה בארה"ב כשאני מציע את עצמי כמתנדב שבא לעשות קיץ במבשלה מבלי ציפיות להתפרנס מזה, רק לספוג ידע וניסיון ולטעום קצת מתעשיית הבירה האמריקאית שהיא כרגע איזור לוהט בכל הנוגע לבירה בעולם. אחרי 80-70 אימיילים התקבלתי כמתנדב במבשלת קייפ-אן, בגלוסטר, מסצ'וסטס, עיירת חוף הממוקמת כשעה נסיעה צפונית לבוסטון ומפורסמת בעיקר כעיירת דיג ובזכות הסרט 'הסופה המושלמת'. סביר להניח שאני הישראלי היחיד שאי פעם חי כאן בצורה קבועה. בתום חודש וחצי של התנדבות, בהם השתלבתי בצורה טובה במבשלה, המעסיקים שלי התחילו לרחרח לגבי התוכניות שלי להמשך לאחר שתקופת הקיץ תגמר. התוכנית שלי הייתה לחזור לארץ ולסיים את הלימודים שלי, אבל איפשהו בתוכי הייתי פתוח גם לאפשרות שאם יציעו לי לעבוד במשרה מלאה כמבשל בירה אז אני אצטרך לשקול זאת בכובד ראש. זה גם מה שקרה לבסוף, ובתום הקיץ הציעו לי משרה בתור מבשלן, brewer, והחלטתי לשנות את מסלול חיי לתחום הבירה. כפועל יוצא גם נשארתי בארה"ב. לא מתוכנן, אבל גם לא כזה נורא".

 

 

מה בעצם התפקיד שלך במבשלה?

"אנחנו צוות של שלושה שאחראים על הכל בחלוקה די שווה. כולנו עושים הכל. חלק מהתפקידים שדי ייחודיים לי הם הכנת בירות Cask שהיא צורה מסורתית מבריטניה לאריזה והגשה של בירה, על ידי הגזה טבעית בתוך החבית והגשה של בירה בטמפרטורת החדר וכן פיתוח מתכונים המשלבים חומרי גלם ייחודיים. לאחרונה בישלתי בירה ניסיונית שבתוכה פטריות קלויות וזן היברידי של דגן שהוא שילוב של חיטה ושיפון".

 

איך העבודה במבשלה אמריקאית שונה מבמבשלה בישראל?

"תרבות הצריכה של בירה בארה"ב מפותחת וותיקה יותר מתרבות צריכת הבירה בארץ. מה גם שצרכן הבירה האמריקאי הממוצע צורך פי ארבע אם לא יותר מהישראלי הממוצע. הדבר הזה מכתיב למבשלות נפח ייצור גדול יותר. צרכן הבירה האמריקאי, ששותה בירות איכותיות יותר, לרוב גם יחפש בירות נועזות ומעוניין בחידושים בצורה שוטפת, אז המבשלות כל הזמן נדרשות להמציא מוצרים חדשים ומעניינים".

  

 

מה אתה אוהב בחיים בניו אינגלנד?

"ניו אינגלנד וגלוסטר בפרט הם איזור פסטורלי ויפה כמו שרואים בתמונות ובסרטים וקל להתאהב בו. חווים כאן את ארבע עונות השנה במלואן ובמלוא עוצמתן ולכל עונה יש את הפעילות שלה. בקיץ הולכים לים ובחורף מחליקים על הקרח על האגמים שקופאים. האוכלוסיה מאוד מעניינת ומגוונת ואני מחבב את האופי ה'בוסטוני' של אנשים פשוטים, נטולי פוזה, אנשי עבודה, אני מתחבר לזה מאוד. מדובר גם באיזור עשיר מאוד בהיסטוריה ובתרבות, וגם לגלוסטר וגם לבוסטון השכנה יש הרבה מה להציע, רק באווירה רגועה פי כמה בהשוואה לערים אמריקאיות גדולות וצפופות כמו ניו-יורק או שיקאגו. כשאני לא מבשל בירה ניתן למצוא אותי מבלה עם החברה שלי, קליאו, ועם חברים אמריקאים אחרים שהכרתי במהלך התקופה שאני חי כאן".

 

מה האתגרים הכי גדולים שלך כאן עד עכשיו?

"האתגרים כאן דומים לאתגרים איתם מתמודד כל מהגר לארץ זרה ובמקרה הזה לדברים שייחודיים לחיים בארה"ב, בפרט עניינים בירוקרטיים של בניית אשראי וביטוח רפואי".

 

"בעוד עשור אני רק יכול לקוות שאני אמשיך לעסוק בתחום שאני מאושר ונהנה לעסוק בו וגם מצליח להתפרנס ממנו בצורה טובה, כנראה בתחום הבירה או בזיקוק משקאות חריפים. פחות משנה לי איפה זה יהיה בעולם, אם בישראל או בכל מקום אחר. אני מקווה להמשיך להתקדם מבחינה מקצועית ומדי פעם מפלרטט עם הרעיון של לפתוח מבשלה משל עצמי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים