שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלת בירידות; טבע עלתה ב-0.4%

ת"א 25 ירד ב-0.2%, ת"א 100 ב-0.1%, מדד הבנקים ב-0.6%; טבע הודיעה על מינויו של ויגודמן למנכ"ל ורשמה את המחזור הגדול בבורסה. בבילון טיפסה ב-5% מבלי שהוציאה דיווח מהותי. מחזור המסחר - 1.4 מיליארד שקל

המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (ה') בירידות, על רקע העליות הקלות שנרשמות בפתיחת המסחר במדדים המובילים בניו יורק. טבע ריכזה את המחזור הגדול ביותר ביום ההודעה על מינוי ארז ויגודמן למנכ"ל החברה. המסחר כולו הסתכם ב-1.4 מיליארד שקל..

 

מדדי מניות

מדד תל-אביב 25 יורד ב-0.22% ל-1,324.17 נקודות, מדד תל-אביב 100 יורד ב-0.14% ל-1,218.16 נקודות, מדד הבנקים יורד ב-0.57% ל-1,290.62 נקודות ומדד נדל"ן יורד ב-0.5% ל-384.38 נקודות.

 

ברקע המסחר

לראשונה, בנק ישראל ישקיע 800 מיליון דולר מיתרות המט"ח שלו בדרום קוריאה. הבנק צבר יתרות מט"ח של מאות מיליוני דולר ברכישות שביצע בחודשים האחרונים בניסיון לתמוך בשקל, והוא משקיע אותם באפיקים שונים. נכון לחודש דצמבר יתרות מטבע החוץ בהן החזיק בנק ישראל הסתכמו ב-81.7 מיליארד דולר. בחודש דצמבר רכש הבנק המרכזי מטבע חוץ בהיקף של 630 מיליון דולרים.

 

אתמול, הבורסה בתל אביב ננעלה אתמול במגמה מעורבת. מדד ת"א־25 איבד 0.14%, מדד ת"א־100עלה ב־0.1%. מדד הבנקים איבד כ-1.1%. מחזור המסחר הסתכם ב־1.27 מיליארד שקל.

 

התאמות של תעודות הסל

בנעילת המסחר נרשמה התערבות משמעותית של תעודות הסל לצורך התאמת אחזקותיהן. מניית פריון, לאחר שהשלימה את רישום המניות החדשות לאחר המיזוג עם חטיבת קליינט-קונקט של קונדואיט, זכתה לביקוש של כ-53 מיליון שקל - שנבע משילוב של ביקוש של 24 מיליון שקל מהתעודות על מדדי יתר 50 ויתר מאגר - וביקוש של כ-5 מיליון שקל מתעודות הסל על מדד בלו טק 50. מניות אותם מדדים ספגו היצע מצרפי בהיקף זהה.

 

מניית גיוון רשמה ביקוש של 20.8 מיליון שקל בגלל עדכון ממ"מ (מספר מניות במדד) שבועי במניה. הביקוש התחלק בין המדדים בצורה הבאה: 9 מיליון שקל מתעודות על מדד תל אביב 100, כ-10 מיליון שקל מתעודות על מדד תל אביב 75, כ-400 אלף שקל מתעודות על מדד בלו טק 50 ומיליון שקל מתעודות על מדד הביומד.

 

גם במקרה זה אותן תעודות סל ריכזו היצעים מצרפיים בהיקף זהה לשאר המניות באותם מדדים (תמיד כשעולה המשקולת היחסית של מניה אחת במדד יש ירידה במשקולות יתר מניות המדד, וכנגד הביקוש שיוזרם לאותה מניה יש היצע מצרפי בהיקף זהה ליתר מניות המדד).

 

לקסם הוזרם ביקוש מצרפי של כ 5 מיליון שקל למניות מדד תל אביב 75 בעקבות הפקיעה הכפויה של תעודת הסל הממונפת בחסר על מדד זה. הביקוש שקסם הזרימה קיזז כמחצית מההיצע המצרפי שייווצר למניות המדד בעקבות עדכון הממ"מ במניית גיוון. 

 

שוק האג"ח

מידרוג הותירה את דירוג האג"ח (סדרות א' ו- ב') של מנורה מבטחים בדירוג Aa3, באופק יציב, על כנו. עם זאת, הדירוג של חברת האחזקה נמוך מדירוג האיתנות הפיננסית של חברת הביטוח, בשל הנחיתות המבנית. בשיקולי קביעת הדירוג של חברת האחזקות נלקחים בחשבון פרמטרים נוספים, דוגמת רמת נזילות, מידת הגמישות הפיננסית ופעילות נוספת מלבד המבטח.

 

מניות במרכז

חברת התרופות הישראלית, טבע (המניה עלתה ב-0.4%), הודיעה היום כי מנכ"ל מכתשים אגן ארז ויגודמן, מונה לנשיא ומנכ"ל החברה במקומו של ג'רמי לוין שהתפטר לפני כחודשיים. ויגודמן ייכנס רשמית לתפקידו ב-11 בפברואר. ויגודמן שימשיך לכהן בתפקידו במכתשים אגן עד ה-2 בפברואר, יחליף את המנכ"ל בפועל של טבע, איל דשא, אשר ישוב למלא את תפקידו המקורי כמנהל הכספים הראשי של החברה.

 

מיזוג כור דסק"ש יוצא לדרך: השופטת רות רונן אישרה את הפשרה בתביעה הייצוגית נגד המיזוג, למרות התנגדות היועמ"ש. ההסכמה מעניקה לבעלי מניות כור אופציה לתשלום 15 שקלים למניה עבור תמורה עתידית במקרה של מכירת אחזקות כור במכתשים אגן או הנפקתה.

 

בבילון (המניה עלתה בכ-5%) מזנקת היום מבלי שהוציאה דיווח מהותי.

 

פסק זמן בסכסוך בין בעלי השליטה בקבוצת ערד השקעות - שלמה איזנברג (34%) ואברהם גזונטהייט (24%). השופט בדימוס בועז אוקון, שמונה מטעם בית המשפט כבורר בסכסוך בין הצדדים, החליט למנות לדירקטוריון החברה שני דירקטורים חיצוניים – אנשי העסקים מרדכי ביגניץ ומישאל וקנין - שאין להם קשר עם אחד הצדדים המסוכסכים. החלטתו של אוקון באה לאחר תקופה של שנה, שבה פסלו איזנברג וגזונטהייט איש את מועמדי רעהו למשרת הדח"צ, דבר שהביא לשיתוק של הדירקטוריון.

 

חברת ריט 1 תכנס כשותפה של איש העסקים קובי רוגובין בפרויקט משרדים שהוא עתיד להקים ברחוב המנופים בהרצליה פיתוח. את הקרקע, עליה פעל בעבר מוסך סובארו, רכש לפני כשלוש שנים רוגובין בעבור 73 מיליון שקל. קרן הריט תישא במחצית מעלויות הקרקע וההקמה של בניין משרדים בשטח בנוי של כ־20 אלף מ"ר. היקף ההשקעה (כולל רכיב הקרקע), צפוי להגיע ל־200 מיליון שקל, מתוך זה כ־100 מיליון שקל לריט 1.

 

אקסלנז ביוסיינס, שבשליטת מורי ארקין (61%) המפתחת מכשור רפואי לאבחון וניהול מחלות בדרכי העיכול והכבד, דיווחה אתמול כי קיבלה את אישור משרד הפטנטים וסימני המסחר האמריקאי, ה־US Patent and Trademark Office, לרישום פטנט בארה"ב בתחום יישומי הכבד המשפר את דיוק תוצאות בדיקת הנשיפה שפיתחה החברה.

 

עוד בביומד בולטת מניית קומפיוג'ן. החברה פרסמה ביום שלישי לאחר המסחר כי היא מתכננת להרחיב את פעילותה בתחום הסרטן בשנה הנוכחית, בפרט בתחום המוצרים המתוכננים בחיסון אונקולוגי. הדבר צפוי להוביל לעליה של 60% בהוצאות המחקר והפיתוח של החברה.

 

חברת אליום מדיקל, חברת מכשור רפואי המתמחה בטכנולוגיות זעיר פולשניות הודיעה היום כי קיבלה אישור פטנט בקנדה עבור טכנולוגית הליבה הייחודית של סיכת העכביש המאפשרת עיגון לרקמות רכות ותיקון ליקויים ברצפת האגן הנשי וטיפול בדליפות שתן אצל נשים וגברים. הפטנט שאושר תקף עד לשנת 2026.


פורסם לראשונה 09/01/2014 10:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים