שתף קטע נבחר

צילום: AP

כבוד אחרון לשרון: "ידענו שיש מנהיג בשטח"

אלפים פקדו את רחבת הכנסת וחלקו כבוד אחרון מול ארונו של שרון. בבאים פקודים רבים, שהתייחסו לגבורתו. "כששרון הבין שאנחנו עומדים ליפול למארב של סאגרים, הוא הורה 'לקפל זנב' והציל את חיינו", סיפר לוחם ב-73'

אלפי בני אדם חלפו בשעות הצהריים (יום א') ברחבת הכנסת בירושלים על פני ארונו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, שהלך אתמול לעולמו בגיל 85. בין הבאים אזרחים, חיילים, אנשי משטרה, תיירים ואף כמה מבקרים שהגיעו למקום עם ילדיהם ועם נכדיהם. בזה אחר זה חלפו הבאים אחרי הארון שהוצב ברחבת המשכן עד לשעות הערב. מחר בבוקר יתקיים במתחם טקס אשכבה ובשעה 14:00 ייטמן שרון לצד רעייתו לילי בגבעת הכלניות, סמוך לחוות שקמים. ynet העביר שידור חי מרחבת הכנסת בירושלים.

 

הציל את חיי. התמונה ששמר יוסף יוסיפוב (צילום: עידו בקר) (צילום: עידו בקר)
הציל את חיי. התמונה ששמר יוסף יוסיפוב(צילום: עידו בקר)

אריאל שרון הלך לעולמו - דיווחים נוספים:

תלמידים, מי היה אריאל שרון?

"קצת מורכב, סביר לביצוע". שרון מדווח על הצליחה

 

רבים מאלה שבאו להיפרד משרון פגשו אותו במהלך מערכות ישראל ואף נלחמו תחת פיקודו. יוסף יוסיפוב מרחובות הביא עמו תמונה שבה צולם עם שרון ביומו האחרון במדים, אחרי מלחמת יום הכיפורים. "אחרי הפגישה הזו הוא נסע לכיכר מלכי ישראל בתל-אביב והקים את 'שלומציון'", סיפר יוסיפוב.

 

במהלך המלחמה פגש בשרון עוד פעמיים, ובאחת מהן הציל האוגדונר את חייו ואת חיי חבריו. "היינו בדרכנו עם גדוד החרמ"ש והפקודה שקיבלנו הייתה לחסל את הארמיה השנייה. היינו עם זחל"מים, ולא ידענו שלמצרים יש סאגרים שאיתם חיסלו את הטנקים. מרחוק ראינו את הרכב של האוגדונר, עם כל האנטנות, מגיע לעברנו. הוא עצר את הרכב של המג"ד ושאל לאן אנחנו. מיד הבין שאנחנו עומדים ליפול למארב של סאגרים והורה לנו 'לקפל את הזנב' והציל את חיינו".

 

יוסיפוב מספר כי הגיע לכנסת כדי לחלוק כבוד אחרון למנהיג ולמפקד נערץ. לדבריו, "כואב הלב, עקבנו אחרי מצבו בבית החולים, התפללנו, אבל אין מה לעשות".

 

גם חובשי כיפות רבים באו לרחבת הכנסת. שמעון רוזן, חסיד חב"ד מירושלים שהיה פקוד של שרון, סיפר אחרי שקרא תהילים מול ארונו של שרון: "הייתי תחת פיקודו במלחמת יום הכיפורים, ולא צריך לספר כמה המצב היה קשה. אבל ברגע שידענו שאריק באזור, זה כאילו שהדם שוב זרם בעורקים. שיש מנהיג בשטח".

 

מנהיגותו של שרון בלטה גם בפי אחרים שהגיעו לחלוק כבוד אחרון. בטי, תושבת ירושלים, הגיעה נתמכת במקל הליכה. במשך שעה ארוכה היא ניצבה מול הארון ומחתה דמעה. "הוא היה מנהיג גדול שנתן לעם ישראל", סיפרה בטי. "אין לנו היום אף אחד שיהיה כמוהו. לא הכרתי אותו באופן אישי, אבל אהבתי והערכתי אותו מאוד".

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ברחבת הכנסת (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ברחבת הכנסת(צילום: EPA)

נשיא המדינה שמעון פרס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נשיא המדינה שמעון פרס(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

שלומית דוברובין, ירושלמית ותיקה, עמדה שעה ארוכה מול הארון ולא יכלה לעצור את דמעותיה. "הוא היה המנהיג הכי גדול שהיה לנו, אלוף גדול, אדם שהאמנו לו, אדם שאהב את מולדתנו, את ארצנו, לא הכרתי אותו באופן אישי אבל הייתי במקומות שבהם הוא דיבר והאמנתי לכל מילה שהוא אמר. זה אובדן גדול", הוסיפה.

 

דוד מפתח תקווה הגיע גם הוא והתאכזב מהכמות הקטנה יחסית של האזרחים שהגיעו לחלוק כבוד אחרון לשרון. "היה מגיע לו יותר מזה. הוא בן אדם שהציל את המדינה שלנו במו ידיו יותר מפעם אחת. נכון שלא הסכימו עם מה שהוא עשה בשנים האחרונות אבל הוא היה אחד מגיבורי ישראל וככה צריך לזכור אותו".

 

לצד האזרחים גם אישי ציבור רבים הגיעו למקום כדי להביע את הערכתם לראש הממשלה לשעבר. את מסע החולפים על פני הארון פתחו בצהריים נשיא המדינה שמעון פרס ויו"ר הכנסת יולי אדלשטיין. בנוסף הגיעו השרים סילבן שלום ולימור לבנת וכן חברי הכנסת ראובן (רובי) ריבלין, אלי ישי וצחי הנגבי.

 

הנגבי התעמת עם שרון כשעמד בראש המתבצרים על האנדרטה בימית ב-82'. שנים אחר כך כשכיהן כשר בממשלת שרון, הצביע הנגבי נגד תוכנית ההתנתקות. "חלק מהגדולה של שרון הייתה בכך שידע לכבד, גם כשהיו מחלוקות", אמר הנגבי. "היחסים שלנו ידעו עליות ומורדות ולכאן באתי לחלוק כבוד אחרון לאדם שבראש ובראשונה הקדיש את חייו להישרדות ולביטחון של עם ישראל בארצו".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד הבוקר לשרון בפתח ישיבת הממשלה. "אריק היה בראש ובראשונה לוחם ומפקד", אמר נתניהו. "בכל תפקידיו אריק תרם למדינת ישראל וככל שיכל גם לביטחונה. כך עשה גם כראש הממשלה. הוא מייצג את דור הלוחמים היהודים שקמו לעמנו עם חידוש עצמאותנו. הוא היה קשור לאדמה והראה שצריך להגן עליה, והבין מעל הכול שאנו צריכים להגן על עצמנו בכוחות עצמנו. אני מאמין שזכרו יישמר כאחד המנהיגים הבולטים והמפקדים הנועזים בלבו של עם

 ישראל".

 

לטקס האשכבה הממלכתי מחר ברחבת הכנסת יגיעו כל ראשי המדינה וכן אורחים רבים מחו"ל, בהם סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר וכן ראש ממשלת צ'כיה ושר החוץ הגרמני. ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לנאום וכך גם נשיא המדינה שמעון פרס, שני נציגים של המשפחה, ביידן ובלייר.

 

בתום הטקס ייצא מסע ההלוויה בשיירה צבאית לעבר חוות שקמים. בדרכו לחווה יעצרו כלי הרכב בלטרון, שם ייערך כינוס מיוחד של פורום מטכ"ל. בשעה 14:00 יתקיים כאמור טקס קבורה צבאי בחלקת הקבר, ואליו ייכנסו רק קומץ בני משפחה ומכרים קרובים. הציבור הרחב יוכל להגיע למתחם, אך לא תתאפשר הגעה בכלי רכב פרטיים, ולרשות הקהל יעמדו חניונים והסעות במכללת ספיר ובקיבוץ דורות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כבוד אחרון. רחבת הכנסת, היום
צילום: רויטרס
מומלצים