שתף קטע נבחר

קרוב ללב, קרוב למסורת

למה שלא תחגגו סדר ט"ו בשבט עם שכנים נחמדים שאתם לא מכירים? במסגרת פעילות ארגון "קרוב ללב" משפחות דתיות וחילוניות מתחברות זו לזו סביב חגי ישראל

הוא סמנכ"ל של חברת בגדים, היא מורה לחינוך מיוחד. לו קוראים עידו, לה קוראים אירנה ויש להם שני ילדים מתוקים. אנשים נחמדים שכיף להיות איתם, זורמים, מצחיקים ואוהבים. הם גרים במרחק שתיים וחצי דקות הליכה מהבית שלנו ולא היה לנו שום סיכוי להכיר אותם.

 


 

אנחנו צועדים באותם רחובות, תקועים כל בוקר באותם פקקים, קונים באותה מכולת יקרה ומשלמים את אותה ארנונה הזויה. הילדים שלנו משחקים באותה הגינה ובחורף אנחנו עומדים בתור באותה קופת חולים. ולא היה לנו שום סיכוי להכיר אותם.

 

הם לא אנשים דתיים, אבל הם מדליקים נרות בחנוכה, חוגגים עם המשפחה את ליל הסדר, שומעים שופר בראש השנה ומתפללים ביום כיפור. הם מכבדים את המסורת וגאים בה וחשוב להם, בדיוק כמו לנו, שהילדים שלהם יכירו את החגים ויחוו אותם. אבל לא היה לנו שום סיכוי להכיר אותם.

שום סיכוי, עד חג חנוכה האחרון.

 

 

בין סופגניה אחת לשנייה, קיבלנו אימייל אוטומטי. אחד מאותם אימיילים שבדרך כלל נמחקים טרם פתיחתם. "משפחת בר מרמת השרון, מעוניינת להדליק אתכם נר חנוכה", קראנו. הם נרשמו באתר "החנוכיה הגדולה בעולם", הקליקו על אופציית "לארח" והטכנולוגיה כבר עשתה את השידוך.

 

מתי הפסקנו לדפוק על דלת השכן?

מדהים איך אפשר להיות כל כך קרוב וכל כל רחוק. לפעמים, בלתי נתפס איך עם אימוץ תרבות המסכים, איבדנו את המגע האנושי עם השכנים והפסדנו את הטבעיות הפשוטה של לדפוק בדלת השכן, לשאול מה נשמע, לחייך ולהגיד חג שמח.

 

חיבור מחדש, כך חשבנו בארגון "קרוב ללב", יוכל להיווצר סביב מכנה משותף אמיתי, עמוק יותר מאקס פקטור וממשי יותר מהפייסבוק. חיבור מחדש יוכל להירקם סביב געגוע שקיים בכולנו ושאף מילה לא מספיקה כדי לבטא אותו. חיבור מחדש יוכל להיוולד סביב המסורת.

 

בסקר שנערך ע"י מכון שריד, בחודש ספטמבר האחרון, ביקשנו לבדוק מהו אותו מכנה משותף והתשובה הייתה חד משמעית – החגים. על השאלה "עד כמה חשוב לך לחגוג את חגי ישראל עפ"י המסורת"? השיבו 89 אחוז מהנשאלים: "במידה רבה", או "במידה רבה מאוד". הבנו שהחגים הם חלון ההזדמנויות שלנו להתחבר, אחד לשני ולמסורת.

 

הדדיות היא שם המשחק, מארחים ומתארחים, מכירים אחד את השני ולומדים אחד מהשני. משתחררים מסטיגמות ומשילים תוויות של "חילונים" ושל "דתיים". זה קרה בשנה האחרונה בין אלפי משפחות שהחליטו להתכונן ולחגוג ביחד את החגים. שיצרו קשר עם משפחה שקצת שונה מהם, אבל גם דומה להם.

 

החזון של "קרוב ללב" מכוון לתרבות חדשה של חיבורים, בה משפחות דתיות וחילוניות נפגשות בחגי ישראל, אוכלות ביחד, משחקות ביחד, צוחקות ביחד, לומדות ביחד, אוהבות ביחד ואפילו מתווכחות ביחד.

 

את סדר ט"ו בשבט השנה, אנחנו עושים ביחד עם עידו, אירנה, ילדינו וילדיהם המתוקים. כמו בהדלקת הנרות בחנוכה, ברור לי שגם הפעם יהיה כיף ומרגש. העצים שיעמדו היום בכיכר רבין הם ביטוי לאלפי משפחות שחוגגות יחד את סדר ט"ו בשבט. קרוב לבית ובעיקר קרוב ללב.

 

  • ארגון "קרוב ללב", פועל למען קירוב לבבות בין דתיים וחילוניים סביב חגי ישראל. לכבוד ט"ו בשבט, יציב הארגון "יער ליום אחד" בכיכר רבין בתל אביב, אליו יגיעו היום, יום רביעי, תלמידים מבית ספר דתי ותלמידים מבית ספר חילוני ויתלו משאלות על עצי הפרי.

 

  • רוצים לעשות טוב? הצטרפו ליום מעשים טובים שיחול ב-11.3.14 והשתתפו בחגיגה בכיכר רבין!

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישי פינקלשטיין
מיזם קודם: החנוכיה הגדולה בעולם
צילום: אבישי פינקלשטיין
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים