שתף קטע נבחר

ת"א ננעלה בירידות; כיל זינקה ב-4.6%

מדד ת"א 25 נחלש ב-0.3% ומדד הבנקים איבד 0.6%. פסגות העלה המלצה לכיל. החברה לישראל זינקה ב-3.5% על רקע הסדר החוב בצים. בזק: "צפויה הרעה בתוצאות" בעקבות הודעת משרד התקשורת על המחירים שתורשה לגבות מהמתחרות עבור שימוש בתשתיותיה

המסחר בבורסת תל אביב ננעל היום (ה') בירידות, על רקע המגמה השלילית בבורסות של ניו יורק. מחזור המסחר הסתכם ב-1.46 מיליארד שקל. עם פתיחת המסחר פקעו האופציות על מדד ת"א 25 ברמה של 1,350.01 נקודות.

 

מדדי מניות

מדד ת"א 25 ירד ב-0.25% ל-1,348.95 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.08% ל-1,244.2 נקודות, מדד הבנקים ירד ב-0.64% ל-1,293.27 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.82% ל-386.13 נקודות.

 

ברקע המסחר

האינפלציה השנתית ממשיכה לנוע סביב מרכז תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%). מדד חודש דצמבר שפרסמה אתמול הלמ"ס עלה כצפוי בשיעור מתון של 0.1%, וכתוצאה מכך הסתכמה האינפלציה בכל שנת 2013 ב- 1.8%, בהמשך לאינפלציה של 1.6% בשנת 2012, ושל 2.2% שנרשמה בשנת 2011. בחמש השנים האחרונות (דצמבר 2013 לעומת דצמבר 2008), נרשמה במדד המחירים עלייה מצטברת של 12.8%.

 

נשיא להב, רו"ח אהוד רצאבי: "הממשלה שומרת על יציבות מחירים אך מחמיצה הזדמנות לעידוד הסקטור העסקי ולהגברת הייצוא. המשק לא ממצה את הפוטנציאל שלו; הצמיחה יכולה להיות גבוהה ב-50%".

 

אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי בבית ההשקעות הלמן אלדובי: "נתוני האינפלציה מוכחים כי אין בעיה של אינפלציה בישראל ותומכים בשמירה על ריבית נמוכה גם בתקופה הקרובה. למרות התחלה של צמצום ההרחבה הכמותית של ה- FED בארה"ב, אצלנו בישראל המדיניות המוניטארית צפויה להמשיך ולהיות מרחיבה".

 

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש דצמבר 2013 עלה ב- 2.3 נקודות לרמה של 46.8. זהו החודש השמיני שהמדד מצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית.

 

"מדד מנהלי הרכש נמצא מזה שמונה חודשים מתחת לרמת ה- 50 נקודות, נתון המצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית. הן הביקושים המקומיים והן הביקושים ליצוא נמצאים ברמה נמוכה המצביעה על התכווצות בפעילות. רכיב התעסוקה עבר החודש להצביע על התרחבות, אך עדיין מדובר בתצפית בודדת שאין לה תימוכין בנתוני התעסוקה שמפרסמת הלמ"ס לגבי ענף התעשייה. ענף התעשייה מוסיף לפגר אחר ענפי המשק האחרים, וזאת למרות שבעולם נראה כי הפעילות בענף זה מתרחבת", אומרים כלכלני פועלים.

 

שוק האג"ח

אלקטרה נדל"ן דיווחה על השלמת הנפקת אג"ח פרטית. סכום הגיוס, שתוכנן לעמוד על 45 מיליון שקל, הוגדל לנוכח ביקושים גבוהים ל-73.4 מיליון שקל. הריבית על האג"ח המונפק עומדת על 5.9%.

 

מעלות מדרגת את נייר חדרה ברמת A ובאופק שלילי. חברת הדירוג מציינת כי "תחזית הדירוג השלילית מבטאת את האתגרים הרבים שעומדים בפני החברה בשנה הקרובה, ובעיקר את הסיכון שהביצועיים התפעוליים של נייר חדרה לא ישתפרו בטווח הקצר עקב כישלון או יישום חלקי בלבד של תוכנית ההתייעלות".

 

מעלות מדרגת את בית ההשקעות אקסלנס ברמת A ובתחזית יציבה. בעדכון מסבירה מעלות כי תחזית הדירוג היציבה "משקפת את הערכתנו שאקסלנס תשמור על מעמדה כבית השקעות מוביל בישראל, תוך שמירה על פרופיל פיננסי הולם וגיוון של קווי עסקים ומקורות רווח, על אף האפשרות להמשך שחיקה בהכנסות ועלייה במינוף הפיננסי".

 

מעלות העניקה דירוג -A לאג"ח אלומי קפיטל שיונפק בסדרה חדשה (א') בשווי של 120מיליון שקל. הסכום שיגוייס מיועד לפירעון חוב בנקאי לטווח קצר ולהשקעות נוספות.

 

מניות במרכז

ג'רמי בלנק מקרן יורק, מתכוון למנות את רון הדסי כיו"ר אלביט הדמיה. יורק השתלטה על אלביט הדמיה יחד עם קרן DK במסגרת הסדר החוב של החברה, לאחר שרכשו לפני שנה אג"ח של אלביט הדמיה בהיקף של כ־40% מהחוב. דסי שימש עד לפני שנה כיו"ר חברת איקאה לפני שפרש.

 

בזק ממשיכה לאבד גובה לאחר שמשרד התקשורת פרסם אתמול את המחירים שבהם תחויב בזק למכור את השימוש בתשתית הקווית שלה לחברות מתחרות, כמו סלקום ופרטנר (רפורמת השוק הסיטונאי). המשרד מעניק לבזק אפשרות להציג את עמדתה בשימוע עד ליום 16 בפברואר השנה.

 

בזק דיווחה היום בתגובה כי היא בוחנת את ההודעה וכי בתנאים הקיימים להערכתה "צפויה השפעה לרעה על תוצאותיה". לפי הפרסום של משרד התקשורת, המתחרות יוכלו לרכוש מבזק קו לאינטרנט ולטלפוניה קווית במחיר שינוע סביב 65-45 שקל לא כולל מע"מ. המחיר לקו אינטרנט של 20 מגה-ביט ללא טלפוניה ינוע סביב 40 שקל לא כולל מע"מ. בזק תוזמן על ידי המשרד לשימוע בו תציג את עמדתה. יחד עם בזק נופלת החברה האם בי קומיוניקיישן והחברה הסבתא אינטרנט זהב.

 

החברה לישראל (זינקה ב-3.5%) נסחרה על רקע חתימת הסכם העקרונות בין צים שבשליטתה לבין נושי חברת הספנות. ההסכם נחתם הלילה ב-1 אחר חצות לאחר שהחברה ובעלי השליטה הסכימו לוותר על פטור מתביעות. במקביל יקבלו מחזיקי האג"ח פיצוי של עשרות מיליוני דולרים, מהכספים שעליהם יוותר עידן עופר ואודי אנג'ל, המחכירים אוניות לחברה.

 

כיל (זינקה ב-4.6%) עלתה אתמול ב-2.8% על רקע הדיווח של Farmers and Merchants Bank כי ענקית האשלג הרוסית אורלקלי הודיעה ללקוחות הברזילאים שכל הסחורה נמכרה לחודשיים הבאים. אורלקלי אף הודיעה ללקוחות הברזילאים על הכוונה להעלות מחירים במרץ ל-350-360 דולר לטונה אשלג מגולען. הצהרה זאת נתפסת כחיובית בעיקר במפני שהיא מסמלת מפנה באסטרטגיה של ההנהלה החדשה של אורלקלי. במקביל פוטאש פרסמה נתוני מלאי אשלג בארה"ב שירד בכ-28 אלף טון - ירידה מזערית ולא מהותית.

 

אילנית שרף, אנליסטית בכירה בפסגות, מעדכנת את המלצתה למניית כיל ל"קנייה", על רקע הסימנים להתייצבות ענף האשלג. "2014 עשויה להיות שנה של תפנית בשוק האשלג העולמי לאחר שנתיים רצופות של ירידת מחירים שהגיעה לשיאה עם ההודעה על פירוק תאגיד האשלג הרוסי, BPC, לפני חצי שנה. בשבועות האחרונים אנו חשים התייצבות מסוימת בשוק כאשר אנו מקבלים אינדיקציות המאותתות על נסיגתה של Uralkali מאסטרטגיית כמות וחזרה לאסטרטגיית מחיר. מחיר היעד נותר ללא שינוי ועומד על 34 שקלים ומגלם אפסייד של 13%", כותרת שרף בסקירה המעדכנת.

 

טבע זינקה אתמול ב-7.2% בת"א ובהמשך ירדה ב-05% בניו יורק לאחר שהודיעה כי ארז ויגודמן, שמונה למנכ"ל, ימשיך לכהן כדירקטור בחברה במקביל לניהול החברה, ועל כוונת החברה לממש תחת ויגודמן את תוכנית ההתייעלות.

 

אלוט תקשורת, מפתחת תוכניות לניהול תעבורת רשת, זינקה ב-12.7% בת"א אתמול, ואמש בניו יורק טיפסה ב.4.3%, בעקבות פסיקת בית המשפט לערעורים בוושינגטון לפיה לרשות התקשורת האמריקאית אין סמכות לחייב ניטראליות רשת. הפסיקה פסלה הכרעה של בית משפט נמוך יותר, לפיה חברות חייבות להציג מהירות גלישה אחידה לכל משימה שיבחר המשתמש - הורדות, העלאות, סטרימינג וכו'. הפסיקרה החדשה תאפשר לחברות אינטרנט בארה"ב לבחור איזה סוג של תעבורה הן מעדיפות. למשל, להעדיף סטרימינג וידאו על פני העלאת קבצים, לפי האינטרס הכלכלי שלהן. "המשמעות מבחינת אלוט היא שעכשיו היא תוכל לעשות עסקים עם מנהלות רשתות, כמו וריזון ו-AT&T, מה שלא הצליחה לעשות תחת פסיקת הניטראליות", אמר לבלומברג האנליסט Sanjit Singh מבית ההשקעות Wedbush Securities.

 

מזור רובוטיקה קפצה אתמול בת"א ב-4.6% ובהמשך בניו יורק ב-3%. ברקע לטיפוס של המניה, חתימת הסכם עם אחד מארגוני הרכש (GPO) לבתי חולים ולמרכזי רפואה דחופה ומרפאות, מהגדולים בעולם בתחומו. במסגרת ההסכם, מערכת הריינסאנס (Renaissance) ופורטפוליו המוצרים המתכלים של החברה יעמדו לרשות מאות בתי חולים ומרכזי ניתוח עצמאיים, הנמצאים בבעלות אחת מחברות השירותים הרפואיים הגדולות בארה"ב. שלושה מבתי החולים הללו רכשו בעבר מערכות ריינסאנס, ועושים בהן שימוש כעת.

 

גולד בונד שבשליטת שלמה שמלצר ושלומי פוגל חתמה על הסכם עם רכבת ישראל המעגן בכתב את ההתקשרות החוזית בין הצדדים להובלת מטענים עבור החברה באמצעות רכבת ישראל. תוקף ההסכם לשנה אחת והתמורה שתשולם לרכבת ישראל בגין שרותיה תיקבע על בסיס מספר המכולות שישונעו בדרך זו, כאשר ההיקף המינימלי לו התחייבה גולד מבוסס על מכפלת מחיר מכולה במספר ימי הובלה חודשיים ובכמות המכולות שהובאה להובלה - בסה"כ כ-2.5 מיליון שקל לשנה.


פורסם לראשונה 16/01/2014 10:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים