שתף קטע נבחר

וול סטריט: בסט ביי צללה ב-29%

המסחר ננעל במגמה מעורבת: דאו ג'ונס איבד 0.4%, נאסד"ק עלה ב-0.1% ו-S&P 500 ירד ב-0.1%. זינגה ירדה ב-12%, בלאקרוק עלתה ב-1.6% וגולדמן זאקס ירדה ב-1.8%. מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב-0.3% בדצמבר

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ה') במגמה מעורבת על רקע שיא עונת הדו"חות לרבעון האחרון של 2013 ואחרי נתוני האבטלה ופרסום מדד דצמבר.

 

מדדי המניות

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.39% ל-16,417.01 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-0.09% ל-4,218.69 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.14% ל-1,845.89 נקודות.

 

ברקע המסחר

במקביל לעונת הדו"חות, המשקיעים ממשיכים להגיב לסנטימנט החיובי בארה"ב שתרם לו פרסום ספר הבז' אתמול ולהתבטאויות בכירים בבנק הפדרלי המרכזי (הפד), לפיהן נתוני התעסוקה החלשים לחודש דצמבר לא אמורים לשנות את התכנון לגבי קצב צמצום ההרחבה הכמותית. בשבוע הבא צפוי הבנק הפדרלי להתכנס לישיבתו החודשית, שבה נראה האם אמנם הבנק הפדרלי יבצע צמצום נוסף בהרחבה הכמותית.

  

בתוך כך, בראיון שהעניק המשקיע הוותיק מארק פאבר לסוכנות בלומברג טען פאבר כי ארצות הברית נמצאת ב"בועת פיננסים עצומה", שעשויה להתפוצץ בכל רגע נתון. "אני חושב שאנחנו נמצאים בתוך בועת נכסים פיננסיים עצומה", אמר בראיון. "מעניין לראות שעל אף ההדפס של כסף, הריביות על האג"ח לא יורדות". לדברי פאבר, שזכה לכינויו Dr. Doom (ד"ר אבדון) לאחר שב־1987 ייעץ ללקוחותיו למכור את אחזקותיהם במניות שבוע אחד בלבד לפני שאלו קרסו ב־19 באוקטובר - היום הזכור לשמצה כ"יום שני השחור של וול סטריט", הריבית על אג"ח לעשר שנים הגיעה לתחתית ב-25 ביולי, 2012 ועמדה על 1.43%.

 

מאקרו

מדד המחירים לצרכן עלה בחודש דצמבר ב-0.3% - בנובמבר נרשמה במדד כולל זה יציבות. במדד הליבה שאינו כולל מוצרי מזון ואנרגיה נרשמה עלייה של 0.1% - מול עלייה של 0.2% בחודש נובמבר. צפי האנליסטים למדד הכללי עמד על עלייה של 0.3% ולמדד הליבה על עלייה של 0.2%. בחישוב שנתי ובמדד הכולל הסתכמה ב-2013 האינפלציה בארה"ב ב-1.5%, לאחר ששנת 2012 נסגרה עם אינפלציה של 1.7%. הפעם האחרונה שבה נסגרו שנתיים רצופות באינפלציה של פחות מ-2% היתה בשנים 1998-1997.

 

מספר הבקשות הראשונות לדמי אבטלה ירד בשבוע שעבר (השבוע שהסתיים ב-11 בינואר) ב-2,000 ל-326 אלף בקשות - המספר הנמוך ביותר שנרשם בששת השבועות האחרונים. צפי הכלכלנים עמד על 330 אלף בקשות, לאחר שלפני שבועיים נרשמו 328 אלף בקשות. בחישוב ממוצע חודשי ירד מספר הפונים ב-13,500 בכל שבוע לסך הכול 335 אלף בקשות. מנגד, מספר הבקשות העומדות לדמי אבטלה גדל ב-174 אלף לסך הכול 3.03 מיליון מובטלים.

 

מדד הייצור של פילדלפיה עמד החודש על תוצאה של 9.4 נקודות. תחזיות האנליסטים עמדו על תוצאה של 8.8 נקודות, בעוד שבדצמבר עמד המדד על 7 נקודות.

 

מניות במרכז

זינגה (ירדה ב-12%) נסחרה היום על רקע החלטת החברה לסגור את המשחק YoVille - אחד מהמשחקים הראשונים שפיתחה החברה.

 

ענקיות הבנקאות סיטי וגולדמן זאקס (ירדה ב-1.8%) דווחו על תוצאותיהן לרבעון הרביעי של השנה לפני פתיחת המסחר. סיטי פיספסה את התחזיות ודיווחה על זינוק של 19% ברווח הנקי ל-82 סנט למניה וירידה של 1% בהכנסות ל-17.17 מיליארד דולר. גולדמן זאקס עקף את התחזיות הציג רווח נקי של 2.33 מיליארד דולר, בהשוואה לרווח נקי של 2.89 מיליארד דולר ברבעון המקביל. 

 

ענקית קמעונאות האלקטרוניקה, בסט ביי (צללה ב-29%), דיווחה היום על ירידה במכירות החנויות הזהות בעונת החגים שהסתיימה בתחילת השנה. עיקר הירידה נבעה ממכירות חלשות של קונסולות משחקים. החברה נסחרת בוול סטריט לפי שווי שוק של 13 מיליארד דולר.

 

בלאקרוק (עלתה ב-1.6%) דיווחה על עלייה של 42% ברווח הנקי ל-4.92 דולרים למניה. ההכנסות של הקרן עלו ב-9% ל-2.78 מיליארד דולר. במקביל דיווחה בלאקרוק על דיבידנד של 1.93 דולרים למניה בגין תוצאות הרבעון.

 

מריסה מאייר ממשיכה את מסע הייעול חסר הרחמים של יאהו: סמנכ"ל התפעול של החברה, אנריקה דה קסטרו, פוטר אתמול אחרי 14 חודשים בלבד בתפקידו. הסיבה, על פי מקורות ביאהו שצוטטו בבלומברג, היא אכזבה מנסיונותיו להגדיל את צמיחת החברה ומתחים שנוצרו בשל כך בין השניים. עדיין לא ידוע מי יחליף אותו. במזכר פנימי שנשלח לעובדי החברה ונחשף באתר Recode, הבהירה מאייר כי קסטרו לא עזב מיוזמתו. "נאלצתי לקבל את ההחלטה הקשה וסמנכ"ל התפעול שלנו, אנריקה דה קסטרו, ייאלץ לעזוב את יאהו", כתבה.

 

מניות ישראליות במרכז

משקיעי טבע חגגו את חזרתה של תוכנית הקיצוצים. חברת התרופות אותתה בכנס האנליסטים של ג'יי.פי מורגן שנערך בערב יום שלישי כי תוכנית ההתייעלות הגדולה יוצאת לפועל. המניה הגיבה בזינוק של 6.7% במסחר בוול סטריט ביום שלישי, ושווי השוק של החברה תפח 2.6 מיליארד דולר. התוכנית כוללת קיצוץ חד של כמיליארד דולר בהוצאות התפעול בשנה זו וקיצוץ של 2 מיליארד דולר עד 2017.

 

אלוט תקשורת, מפתחת תוכניות לניהול תעבורת רשת, מרכזת עניין בעקבות פסיקת בית המשפט לערעורים בוושינגטון לפיה לרשות התקשורת האמריקאית אין סמכות לחייב ניטראליות רשת. הפסיקה פסלה הכרעה של בית משפט נמוך יותר, לפיה חברות חייבות להציג מהירות גלישה אחידה לכל משימה שיבחר המשתמש - הורדות, העלאות, סטרימינג וכו'. הפסיקרה החדשה תאפשר לחברות אינטרנט בארה"ב לבחור איזה סוג של תעבורה הן מעדיפות. למשל, להעדיף סטרימינג וידאו על פני העלאת קבצים, לפי האינטרס הכלכלי שלהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים